Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Дел се платеници на Ал Каеда и ЦИА, а дел како што велиш ти се борци со испран мозок изманипулирани да се борат за идеја, а не за пари. И после перењето мозоци не се исплатело - најдобар начин за создавање на неплатена војска.

Но успева само кај луѓе односно неандерталци, а секој што има свое јас не иде курбан за алах негов

y4rn.png

Повеќе од јасно е дека на америка и треба нафта и злато што ќе го покраде ако тргне во нова војна. Што се однесува за причината за оваа нато офанзива-нападот со хемиско оружје кои за главен обвинет од американска стрна се смета претседателот на Сирија-Башара Асад.Дали е можно еден претседател кои би дал се’ само да остане на власт односно да даде се од себе да ги доведе до минимун протестите во својата земја д иврши напад?
И светам дека нападот бил извршен од страна на американските тајни воени служби или од страна на самите бунтовници.Чим можат да го плислушкуваат целиот свет ќе можат да го потикнат и овој напад.Што е не ништо во споредба од нападот на кулите близначки каде загинаа околу 3000 луѓе,а нападот е повеќе од јасно кои го изврши,самите американци!До сега ќе ја нападнеа Русија на не покажеше заби.
Не ги мразам само со ваквите убиствени чекори ги прават убијци,а сите знаеме каде е местото на убијците,секако и предводникот-Барак Обама кои не ја заслужи нобеловата награда за мир пред неколку години.

Повеќе од јасно е дека на америка и треба нафта и злато што ќе го покраде ако тргне во нова војна. Што се однесува за причината за оваа нато офанзива-нападот со хемиско оружје кои за главен обвинет од американска стрна се смета претседателот на Сирија-Башара Асад.Дали е можно еден претседател кои би дал се’ само да остане на власт односно да даде се од себе да ги доведе до минимун протестите во својата земја д иврши напад?
И светам дека нападот бил извршен од страна на американските тајни воени служби или од страна на самите бунтовници.Чим можат да го плислушкуваат целиот свет ќе можат да го потикнат и овој напад.Што е не ништо во споредба од нападот на кулите близначки каде загинаа околу 3000 луѓе,а нападот е повеќе од јасно кои го изврши,самите американци!До сега ќе ја нападнеа Русија на не покажеше заби.
Не ги мразам само со ваквите убиствени чекори ги прават убијци,а сите знаеме каде е местото на убијците,секако и предводникот-Барак Обама кои не ја заслужи нобеловата награда за мир пред неколку години.

Vasko Eftov ti li si be?

Kaj otide sea ti . Amerika izvrsila napad so hemisko oruzje ..zaradi ?
Se vodi teska lazna mediumska kampanja deka civili ginat od racete na Bashar.Duri i tuka na forumov imame alkaeda drugarcinja koi go pravat istoto. Istoto bese u Bosna i Kosovo. Ako odime po tvojta formula Bosna i Kosovo nemaat nafta. Bashar momentalno se bori so strukturi na Alkaeda nikakvi borci za sloboda nema tamu. Amerite po moe mislenje ne se umesani sea za sea.

Vasko Eftov ti li si be?

Kaj otide sea ti . Amerika izvrsila napad so hemisko oruzje ..zaradi ?
Se vodi teska lazna mediumska kampanja deka civili ginat od racete na Bashar.Duri i tuka na forumov imame alkaeda drugarcinja koi go pravat istoto. Istoto bese u Bosna i Kosovo. Ako odime po tvojta formula Bosna i Kosovo nemaat nafta. Bashar momentalno se bori so strukturi na Alkaeda nikakvi borci za sloboda nema tamu. Amerite po moe mislenje ne se umesani sea za sea.

Но затоа Косово има рудници со злато,а со тоа злато може да се купи нафта,по моја логика.
Не сум Васко Ефтов,не ни сакам да бидам затоа што дури ни човекот не е ни обичен новинар,повикува луѓе и им поставува глупави прашања кои и самиот може да си ги одговори.
Цивили гинат и од рацете на Асад односно од неговата војска,но и од страна на бунтовниците гинат масовно.Има едно морбидно видео кое го има и на „youtube“ кое јасно се гледа дека бунтовниците убиваат население,лешевите ги фрлаат во дупки и ги поплочуваат или ги цементираат!
И ако ме нарекувате индиректно член на алка еда,грешите ,но и тоа е огромна навреда за мене, атоа што индиректно ме нарекувате терорист,а пишувам против тероризмот одноно сум за Асад затоа што тој како претседател се бори да го заштити народот,својот народ кои го избра(како-така),а не за бунтовниците кои се на некој начин терористи!

Но затоа Косово има рудници со злато,а со тоа злато може да се купи нафта,по моја логика.
Не сум Васко Ефтов,не ни сакам да бидам затоа што дури ни човекот не е ни обичен новинар,повикува луѓе и им поставува глупави прашања кои и самиот може да си ги одговори.
Цивили гинат и од рацете на Асад односно од неговата војска,но и од страна на бунтовниците гинат масовно.Има едно морбидно видео кое го има и на „youtube“ кое јасно се гледа дека бунтовниците убиваат население,лешевите ги фрлаат во дупки и ги поплочуваат или ги цементираат!
И ако ме нарекувате индиректно член на алка еда,грешите ,но и тоа е огромна навреда за мене, атоа што индиректно ме нарекувате терорист,а пишувам против тероризмот одноно сум за Асад затоа што тој како претседател се бори да го заштити народот,својот народ кои го избра(како-така),а не за бунтовниците кои се на некој начин терористи!

Ne breee, kaj zamina ti.Rekov nekoi clenovi tuka (ne mislev na tebe). Uzivaj !

Koj e rudnikot za zlato u kosovo .
takov nema ima za olovo i cink Trepcha.
I kako paralela nie imae 3 ova ne drzhi voda.
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 17:55 ---
Se izvinuvam za off -topik.
Bitno na bASHAR MU IDE NA SITE FRONTOVI.

Koj e rudnikot za zlato u kosovo .
takov nema ima za olovo i cink Trepcha.
I kako paralela nie imae 3 ova ne drzhi voda.
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 17:55 ---
Se izvinuvam za off -topik.
Bitno na bASHAR MU IDE NA SITE FRONTOVI.

Јас мислам дека во Трепча има и сребро освен олово и цинк.Но од рудникот Артани или Артане се ископува злато.А и нешто знам за Звечани-дека исто така има злато,но во секој случај има злато и тоа во огромни количини.Инаку од што ќе живеат и преживуваат таму кога немаат никаква економија,веројатно од криминал.Но и од тоа не се преживува вечно!

Искрено за рудников никогаш не сум ни слушнал.Инаку АТРА во превод е злато,

Бидејќи голем број на рудници до пред години не беа откриени им беа ставани имиња на околни села или од минералот односно рудата која се икопува.Проверете постои таков рудник,односно рудник со такво име.

Грчко католичкиот патријарх Грегори 3 со припадници на Сириската Армија чест и сила ја бранат својата татковина од :гомце: екстремистички насобрани буквално од целиот свет, мое извинение по западот и америте 'борци за секуларна и демократска Сиријa' кои во последните неколку месеци според нивниот калифат вршат терор (етничко чистење) на Сириските христијани во големи размери и сите останати кои се спротивни од нивното учење. Се надевам дека Асад ке успее во неговата мисија.
134.jpg

Сириската војска со целосна контрола на севернит град Сафира, сместен југоисточно од Алепо. Да потсетиме дека борбата за Алепо трае уште од летото 2012 година и двете страни се закотвени во градот, сириската армија го држи под контрола западниот дел од градот а бутновниците источниот дел од градот. Со точни и поконкретни чекори кои ги завзема Сириката Армија дефинитивно ке тргнат кон завземање на комерцијаниот центар во земјата.
http://breakingnews.sy/en/article/28180.html

Сафира, после поразот на бутовниците
1 (1).jpg1 (2).jpg1 (3).jpg1 (4).jpg1 (5).jpg1 (6).jpg1 (7).jpg

pocetokot na krajot na bradosanite veke e zapocnat, edinstveno prasanje e dali na vreme ke izbegaat od sirja i ke preziveat ili ke ostanat uste nekoe vreme da se borat i da ja nagubrat siriskata zemja ,
sekularizmot slobodata nadvladea nad zapadniot imperijalizam i verskata zatucanost
http://www.youtube.com/watch?v=oZ3tERSJL-o
eden ubavo video od sirija
slava im na siriskite heroi
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 21:44 ---
pocetokot na krajot na bradosanite veke e zapocnat, edinstveno prasanje e dali na vreme ke izbegaat od sirja i ke preziveat ili ke ostanat uste nekoe vreme da se borat i da ja nagubrat siriskata zemja ,
sekularizmot slobodata nadvladea nad zapadniot imperijalizam i verskata zatucanost
http://www.youtube.com/watch?v=oZ3tERSJL-o
eden ubavo video od sirija
slava im na siriskite heroi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom