Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака мирна Чеченија е поопасна за Русија и за светот отколку Чеченија владеана од џихадисти? Чекам одговор?
Както ти кажав во сегашноста нема АКО.
Чечениja не е решена. Таа ке продолжи да биде ахилесова пета на Русиja. Подкупването на Кадиров не е решение. Што правиме после Кадиров,а ако Кадивор се отметне? Чечениja e замрзнато жариште, както е замрзната Осетиja во Грузиja,както е замрзната БиХ, както е замрзнато Преднестровието и така натаму..
А кога зборуваме за примерот Чечениja-за Крим може за Чечениja не може. Се е прашане на интереси,знаеш. Двоjните аршини ги има секаде.

Мислам дека и јас и другите на форумов многу пати се изјаснивме дека американците по свои канали им доставуваат оружје и им овозможуваат да се самофинансираат. Значи одговорено е.
Ништо не е отговорено и отново бегаш.
Тоест сакаш да ни кажеш дека са немокни и не сакат?

Ти дадов поширок опис како одат во странска земја од местото на живеење. Набавуваат пасоши до соседна земја, одат во таа земја и илегално ја преминуваат границата кон Сирија. Одговорено е.
Отново не е отговорено поради фактот дека зборуваме за нешто различно - работата на руските служби и работата им со тези луге,кои беха на нивна териториja.

Ти одговорив, тоа ќе бидат распрснати групи, а не армии. Со армии се соочуваат армии. Со распрснати групи се соочуваат безбедносните служби. Значи и тоа одговорено е.
Тоест ти сметаш,дека како групи са помалце опасни? Полесно ке ги локализираш? Полесно ке им пресечеш финансиране и набавка на експлозиви и оружие? Тоа е повеке от наивно.
Големата разлика - едните знаеш каде са, а другите не. Сам си отговори на прашането дали е полесно да ги обработиш во едната и во другата ситуациja.

:несвест: Уште еднаш препрочитај си го прашањето. И самиот не знајш што прашуваш: дали да ти дојдам дома и да ти ги заведувам блиските или да ти ги тепам.
Многу добро знам што те прашав, но ти очигледно не сакаш да отговориш.
Ке ти зададам вака прашането - сакаш ги дома или ги сакаш на 2000 км от тебе?
Сакаш да идоктринират единици или сакаш да имат можност да индоктринират масовно?

А не дојдоа џихадисти од Египет, Либија, Тунис, Мароко, Јордан, Германија, ВБ, Франција... Значи и таму да ги оставиме да прават што сакаат, затоа што еве русите не ги оставија да се шират во Чеченија и тие сега идат во Сирија.
Ти мора да си бугарски муслиман. Само таква комбинација може да даде ваков неисцрпен извор на бисери.
И като доjдоха, сега треба да ги вратим обратно?
Остави ти на мене да знам подобро дали сум муслиман или христиjaнин.

Во случајов тоа е поддржано од 90% од светската популација и се смета како потег на мирот. Ако го нема Асад ќе се разбие главната секуларна сила и умерени или неумерени на власт ќе дојдат исламисти. Затоа и овде на форум скоро едногласно се согласуваме со рускиот напад врз џихадистите кои и да се.
Тоа покажува една лаишко размислуване и размислуване не со глава,а от страна на емоции.
Еве преди неколко дена Асад стаса во Москва. Дали ти направи нешто впечаток? - на мене ми направи. Асад стаса САМ. Нема го министара на надворешните работи, нема го министара на отбраната на Сириja....
Да видим
Што ти говори тоа на тебе?

Откако ќе кажи писателот што сакал да кажи, тогаш ќе може да се види дали е проблемот во читателот. Повели изјасни се што сакаше да кажеш:
Jaс сум го кажал поназад во темава, жалам ако не можеш да го прочиташ.

Ама перспективава ти е многу нездрава. Така што сакам да видам во опит со така нездрава перскепктива што ќе испадне.
Што разбираш под нездрава перспектива?

Зборуваме за едно ти шеташ во друго. Лазански не е арабист па да се споредува со нив, па уште пак од Дамаск кај ги најде. Лазански е новинар - воен аналитичар. Гледаш јас како несебично постапно те учам на многу работи кои не си ги знаел.
Ништо различно не зборувам, кажав ти просот дека Лазански не е експерт за такви прашаниja и е парче от една поголема машина.
Во регионот постоjaт арабисти, кои са штудирали во Дамаскус и познават ситуациjaва во пати,пати,пати подобро от него. Кажано со два збора - Лазански не е фактор,коj познава состоjбите за да ми го даваш за пример.

Да, и мене тоа не ми се допаѓа, ама пак Софија - Вашингтон е неспоредливо поштетно и послугински.
Тогава признаваш,дека Лазански е инструмент на една машина работешта по линиja Белград-Москва и дел от хибридната воjна?

Знајш најтешко е туп човек да го зезаш. Неможе да ти успеат зезањата, тој не ги сфаќа. Не можеш да го зафркниш кога тој не може да разбери дека е зафркнат.
Знеш, тупиот човек не може да зеза. :)[DOUBLEPOST=1445597135][/DOUBLEPOST]
Уште еднаш немаш храброст да признаеш дека ни си во право и мислам дека дури сам го знаеш. ССА ? Те молам, веројатно мислиш за Free Syrian army, па тие немаат никаква тежина на терен. Реално армијата на Асад и Хезболах се борат против ИД, Jabhat al-Nusra и Ahrar ash-Sham. ИД се појави како последица на криминалната инвазија на САД во Ирак. Другите две се создадени и финансирани директно од сојузниците на САД во Блискиот Исток - Саудиска Арабија, Катар и Турција.

Целиот овој хаос во регионот е последица од мешањето на САД во внатрешните работи на независни држави и предизвикување на државни преврати. Тоа е политика од времето на Студената војна. Така во минатото создадоа талибанците и им дадоа оружје. Потоа знаеш што стана.
reagan-meets-taliban.jpg

Прво ИД се поjaви от старите структури на армиjaта на Ирак. Второ ИД во Сириja се поjaви после ССА. Да си припамтиме како се поjaви ССА-таа се поjaви после насилството на армиjaта на Асад врз лугето,што протестираха. Многу после тоа доjде ИД.Да си припамтиме дека ССА воува со армиите на ИД. Да си припамтиме,дека скоро курдите склучиха соуз со ССА. Тоа некако се заборава.
Великите сили винаги са подржували едните или другите. Това са работи на интереси. Никоja велика сила не се бори заради убавите очи на сириjскиот народ,а заради своите интереси. Нема вечни приjaтели,а вечни интереси ;)

Последно уредено:
Мислам дека и јас и другите на форумов многу пати се изјаснивме дека американците по свои канали им доставуваат оружје и им овозможуваат да се самофинансираат. Значи одговорено е.
Кога каналите ќе ги пресечат имаат и друга опција.Од воздух, ептен ме потсеќа на 2001, контејнерите на кфор.
ОБАМА: „ЗНАЕВМЕ ДЕКА ПУТИН Е НЕРВОЗЕН ПОРАДИ АСАД“
........Според засега непотврдени информации, американската армија изминатата ноќ од воздух фрли 110 палети со оружје и муниција, пренесува Б92.
http://www.utrinski.mk/?ItemID=48236384E4250543A0ADB0C31E937E6B

Както ти кажав во сегашноста нема АКО.
Чечениja не е решена. Таа ке продолжи да биде ахилесова пета на Русиja. Подкупването на Кадиров не е решение. Што правиме после Кадиров,а ако Кадивор се отметне? Чечениja e замрзнато жариште, както е замрзната Осетиja во Грузиja,както е замрзната БиХ, както е замрзнато Преднестровието и така натаму..
Се сложувам дека Чеченија како и целиот Кавказ се ахилова пета на Русија. Но ќе се повторам она кое го кажавме. Светот не е совршен и најчесто при решенијата се работи само на одржливост. Острицата на џихадизмот таму е далеку од она што беше. Оној кој превладува бара решенија и натаму да се одржува. Ако имало некој кој бил успешен во смирувањето на народите и од воинствени народи правење на питоми селани, тоа беше социјализмот и најмногу другарот Сталин. Некогаш воинствените татари како и други народи сега се кротки мирољубиви селани.
Истото што го зборуваме за Кавказ, посебно Чеченија, важи и за други простори. Истото важи и за Косово, Босна, етничките поделби во Македонија, Шкотска и тн...

А кога зборуваме за примерот Чечениja-за Крим може за Чечениja не може. Се е прашане на интереси,знаеш. Двоjните аршини ги има секаде.
Мораш да признаеш оној кој прв ги прекршува правилата на игра тој е највиновен.

Ништо не е отговорено и отново бегаш.
Тоест сакаш да ни кажеш дека са немокни и не сакат?
На лице место ти одговорив, ти велиш не е одговорено.

Отново не е отговорено поради фактот дека зборуваме за нешто различно - работата на руските служби и работата им со тези луге,кои беха на нивна териториja.
При секој нов пост, нешто ново измислуваш.

Тоест ти сметаш,дека како групи са помалце опасни? Полесно ке ги локализираш? Полесно ке им пресечеш финансиране и набавка на експлозиви и оружие? Тоа е повеке от наивно.
Големата разлика - едните знаеш каде са, а другите не. Сам си отговори на прашането дали е полесно да ги обработиш во едната и во другата ситуациja.

Многу добро знам што те прашав, но ти очигледно не сакаш да отговориш.
Ке ти зададам вака прашането - сакаш ги дома или ги сакаш на 2000 км от тебе?
Сакаш да идоктринират единици или сакаш да имат можност да индоктринират масовно?
Не е прашање на избор меѓу едно и едно, туку е меѓу едно и две.
Ако не е напаѓана Исламска Држава би била најлошата околност. Ем ќе имаш Исламска Држава ем ќе имаш групи кои ќе доаѓаат од таму.
Што е подобро да имаш една неповолност или да ги имаш и двете.

И като доjдоха, сега треба да ги вратим обратно?
Некој ќе ги вратиме, некој ќе ги асимилираме, некој ќе ги тепаме.

Остави ти на мене да знам подобро дали сум муслиман или христиjaнин.
Твојов одговор дополнително го зголемува сомнежот дека си муслиман. Настапот ти е како муслиман кој сака да ги отапи природните и нормалните реакции меѓу масите со цел да се остават џихадистите намира да ги остваруваат своите цели.

Тоа покажува една лаишко размислуване и размислуване не со глава,а от страна на емоции.
Еве преди неколко дена Асад стаса во Москва. Дали ти направи нешто впечаток? - на мене ми направи. Асад стаса САМ. Нема го министара на надворешните работи, нема го министара на отбраната на Сириja....
Да видим
Што ти говори тоа на тебе?
А што ти смета тебе Асад. Од километар се гледа дека сите ставови ти се поклопуваат како ставови на приврзаник на џихадистите кому му е мака што русите му ги тепаат другарите.

Што разбираш под нездрава перспектива?
Нездраво е да мислиш дека треба да се остават злосторниците да ги тепаат помалите еден по еден се додека не зајакнат во силата и почнат да ги тепаат и поголемите. Нездрава е перспективата во твоите размислувања. Злото е ирационално.

Ништо различно не зборувам, кажав ти просот дека Лазански не е експерт за такви прашаниja и е парче от една поголема машина.
Во регионот постоjaт арабисти, кои са штудирали во Дамаскус и познават ситуациjaва во пати,пати,пати подобро от него. Кажано со два збора - Лазански не е фактор,коj познава состоjбите за да ми го даваш за пример.
Зошто ги мешаш арабистите, никој не спомена дека Лазански е арабист. Тој е воен аналитичар. Во написот кој го залепив овде, тој од аспект на воен познавач изнесуваше чудење како после една година американски бомбардирања, сите ресурси на една армија како ИД се негибнати.

Тогава признаваш,дека Лазански е инструмент на една машина работешта по линиja Белград-Москва и дел от хибридната воjна?
Нема зошто јас да признавам, тој самиот се изјаснува како приврзаник на руската политика.
Дали ти признаваш дека Софија и целиот бугарски народ се сервилно понижени од Брисел и Вашингтон?

Знеш, тупиот човек не може да зеза. :)
Самата тупост го зеза здравиот разум и затоа мора да и се возврати. Ако не и се возврати, ако тупоста не биде поставена на своето место ние самопосебе остануваме зезнати.

Последно уредено:

http://sputniknews.com/middleeast/20151023/1028969682/isil-condom-bombs.html
Left with little recourse in the face of relentless Russian airstrikes, the self-proclaimed Islamic State terrorist group has apparently resorted to a fairly unique defensive strategy. According a video that surfaced online on Wednesday, the group has begun launching homemade condom bombs, hoping they’ll somehow veer into a Russian bomber.

In a desperate move, the contraceptive contraptions are seemingly meant to drift into Russian bombers as they fly overhead. A clever – if fairly ineffective – strategy.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Најдобриот воено политички коментатор
во Сирија

boksi напиша:
Ministarstvo odbrane Rusije organizovalo je prvu posetu stranih novinara ruskoj vazduhoplovnoj bazi Hmejmim u Siriji. Specijalni let avionom“ tu-154″ trajao je skoro sedam časova, sa međusletanjem u bazi Mazdok radi tankiranja goriva.

Posle se letelo preko Kaspijskog mora, kroz vazdušni prostor Irana i Iraka. U avionu je bilo desetak ruskih novinara, po jedan američki, kineski,francuski, japanski i nemački, te izveštač „Politike“.
Niko nije pokrenuo temu šta je to, dan pre, hitno dovelo sirijskog predsednika Bašara el Asada u Moskvu i šta mu je Vladimir Putin rekao.

Po mojoj proceni, Putin je saopštio Asadu da njegova vojska mora brže da dejstvuje i da ruska avijacija neće poletati zbog trojice terorista u nekoj zgradi. Sirijska vojska mora da odradi kopnene operacije, ali je pitanje da li se tim vojnicima gine pošto verovatno misle da će im Rusi odraditi ceo rat iz vazduha.

51877_rusija-lazanski-5_iff.jpg

Druga moguća tema razgovora Putina i Asada u Kremlju jeste sa kojim bi to opozicionim snagama Asad pristao da razgovara kad je budućnost Sirije u pitanju. Dolazak Asada u Moskvu njegov je prvi izlazak iz Sirije posle 2011. godine.
U jutarnjoj izmaglici, ruski borbeni avioni postrojeni su na stajankama, transportni „iljušini-75“ sleću, a dva borbena helikoptera „Mi-24” neprekidno vise u vazduhu patrolirajući i osmatrajući teren oko baze.
Naoružane „umerene“ opozicije ima svuda, a pripadnici Islamske države bili su u jednom momentu oko 40 kilometara od baze.
Rusi su došli da ostanu

Ono što baza Hmejmim odaje na prvi pogled jeste da su Rusi ovde došli da ostanu duže. Piste i stajanke su sređene, za lovce S-30SM izgrađena je posebna stajanka, komandni toranj aerodroma obnovljen je i moderan, nizovi kontejnera za stanovanje oficira, podoficira i vojnika, kuhinje, trpezarije, parking prostori za borbena i neborbena vozila, magacini…
Grade se nove zgrade, obnavljaju stare i zapuštene, asfaltiraju se saobraćajnice, inženjerija radi punom snagom. Na posebnoj stajanci jedan protivpodmornički „Il-18”, što znači da Rusima u Sredozemlju ne treba nosač aviona, imaju Siriju.
Na zemljanim uzvišenjima unutar baze raspoređena je baterija raketnog sistema pancir. Malo dalje je radar tipa P-35, a čini mi se da sam video i sistem „krasuha“. U voznom parku ima na stotine kamiona, dvadesetak oklopnih transportera BTR, džipova „tigar“.
Pripadnici ruskog vazduhoplovstva nose kaki uniforme, zapravo neku polunarandžastvu boju, mogu da nose i kratke pantalone, dok je SPECNAZ obučen u kamuflažne uniforme prvi put viđene na Krimu prošle godine. Tenkove nisam primetio, ako ih ima ukopani su u sistem odbrane baze.

Intenzitet letenja, bio je barem do 14 sati, „normalan“ za ratne prilike. Poletela su četiri bombardera „Su-24″, šest jurišnika „Su-25″, četri bombardera „Su-34″ i dva lovca „Su-30SM“. Istovremeno su sletela dva transportna „iljušina-75″ i jedan „ruslan“.
Po mojoj proceni, ruski piloti u bazi Hmejmim imaju u proseku najmanje po dva „izlaza“ dnevno, što obezbeđuje dosadašnji broj borbenih naleta. Broja aviona uglavnom se poklapa sa brojem letelica koje su Amerikanci ustanovili svemirskim izviđanjem.
Ruska vojna saopštenja, a portparol Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov danas je ovde u Siriji, uglavnom se svode na broj ruskih naleta i koji su ciljevi pogođeni.
Što se tiče kopnenih operacija, sirijska vojska oprezno napreduje pokušavajući da prvo odmakne snage Islamske države i naoružane opozicije od tursko-sirijske granice, a zatim ih raseče i satera u „kotlove“, kao što je to bio model opkoljavanja u istočnoj Ukrajini.

Videćemo da li to jednostavno Sirijci žele da kopiraju taktiku Donbasa i je li to uopšte moguće u Siriji. Mislim da će pripadnici Islamske države izbegavati veću koncentraciju svojih snaga, slično će postupati i snage naoružane opozicije.
Najžešće borbe se i dalje vode u provincijama Idlib i Alepo. Rusi će verovatno povećati nelet svojih pilota, ali bez pomoći Iranaca sirijskoj armiji na kopnu biće vrlo teško u kopnenim borbama.
Zauzimati srušene gradove kao što su Alepo i Homs, znači borbu za svaku zgradu, za svaki sprat, tu se svaki branilac lako skriva u ruševinama i napadač mora da ima barem četiri do pet puta više snage od onoga koji brani.
51876_rusija-lazanki-3_f.jpg

Sumrak se polako spušta na bazu Hmejmim avioni se vraćaju sa zadataka. Ruska avijacija tokom dana izvršila je 53 poletanja i pogodila 73 objekata terorista.
Ekipa za noćno letenje je u sali za pripremu. Mete su određene satelitskim izviđanjem uz pomoć bespilotnih letelica.
Uskoro će vatrene repatice iz grmećih mlaznih motora opet označiti pravac piste. Polovinu svojih akcija ruski piloti obavljaju noću- napisao je Miroslav Lazanski u svom prvom javljanju iz baze Hmejmin.
http://www.informer.rs/vesti/svet/3...Vatrene-repatice-iz-grmecih-motora-cepaju-noc

На лице место ти одговорив, ти велиш не е одговорено.

При секој нов пост, нешто ново измислуваш.
Разбирам желбата ти да не отговараш,а да бегаш, но тоа не променува работата.

Не е прашање на избор меѓу едно и едно, туку е меѓу едно и две.
Ако не е напаѓана Исламска Држава би била најлошата околност. Ем ќе имаш Исламска Држава ем ќе имаш групи кои ќе доаѓаат од таму.
Што е подобро да имаш една неповолност или да ги имаш и двете.
Напротив, избор е. Да знаеш каде са или да не знаеш. Да имаш процес на привлекуване или да имаш процес на разбегнуване.

Некој ќе ги вратиме, некој ќе ги асимилираме, некој ќе ги тепаме.
Ха ха, добро асимилираj ги. Ке почекам да видам.

Твојов одговор дополнително го зголемува сомнежот дека си муслиман. Настапот ти е како муслиман кој сака да ги отапи природните и нормалните реакции меѓу масите со цел да се остават џихадистите намира да ги остваруваат своите цели.
Ти не си добар со главата, извини. Никога не сум бил нешто различно от припадник на православната вера. Толкова со инсунуациите ти.

А што ти смета тебе Асад. Од километар се гледа дека сите ставови ти се поклопуваат како ставови на приврзаник на џихадистите кому му е мака што русите му ги тепаат другарите.
Ха ха ... jaс сум приврзаник на джихадистите. Дали си нормалн ти? Русите во моментот не тепат джихадисти,а спасуват задникот на Асад. Стасаха до тамо,што Лавров днес веке е готов да подкрепи ССА.
http://novinite.bg/articles/101307/Lavrov-Shte-podkrepim-sirijskite-buntovnici-podkrepyani-ot-Zapada
Колко бргу работите се промениха а? :)

Што ми пречи Асад - всеки лидер, што дигне рака и употреби армиja и касетачни бомби срешту цивили нема место во власта.

Нездраво е да мислиш дека треба да се остават злосторниците да ги тепаат помалите еден по еден се додека не зајакнат во силата и почнат да ги тепаат и поголемите. Нездрава е перспективата во твоите размислувања. Злото е ирационално.
Да злото е ирационално и затоа треба да биде уништено.

Зошто ги мешаш арабистите, никој не спомена дека Лазански е арабист. Тој е воен аналитичар. Во написот кој го залепив овде, тој од аспект на воен познавач изнесуваше чудење како после една година американски бомбардирања, сите ресурси на една армија како ИД се негибнати.
Изобшто не ги мешам лошо. Просто Лазански е лаик во Близкиот изток. Тоj може да биде експерт на балканот,но во Близкиот изкот не. Толкова. The ЕND.

Нема зошто јас да признавам, тој самиот се изјаснува како приврзаник на руската политика.
Дали ти признаваш дека Софија и целиот бугарски народ се сервилно понижени од Брисел и Вашингтон?
Абсолутно не.
БГ има своите интереси и каде те се поклопуват со интересите на Брисел или Вашингот се работи на заедничко поле,а и да не забораваме дека интересите на Софиja са интереси на Брисел. Тоа се уште на многу е тежко да го сватат. Пример ти е собирот на Краjовската троjка днес.

Самата тупост го зеза здравиот разум и затоа мора да и се возврати. Ако не и се возврати, ако тупоста не биде поставена на своето место ние самопосебе остануваме зезнати.
Биди ми поздравен. :)

Разбирам желбата ти да не отговараш,а да бегаш, но тоа не променува работата.

Напротив, избор е. Да знаеш каде са или да не знаеш. Да имаш процес на привлекуване или да имаш процес на разбегнуване.

Еден од начините на пропагандаторите вклучително и тие на Сорос е разводнување на темата и бутање на нормалните коментари на заден план особено со долги постови како на FMI, со тоа на нормалниот форумец му скурчува да чита спам и целта е постигната.
Така да нормалните форумци да не се чудат зашто некој пишува над сто поста по банална дискусија, најдобар анти трол метод е да се игнорират плус пријава до администраторот.
Не тврдам ништо за FMI но да имате предвид, колку да изгледа невино тролењето, тоа е кривично дело шпионажа и државно разлагателна дејност, влијаење и креирање на јавното мислење со цел геноцид, казните за тоа се сурови. Во моментов Новиот Светски Ред делумно ги блокирал службите да си вршат работа, но имајте предвид дека промената доаѓа, колку и да се криеш зад проксита никој не е анонимен.

ne znam so go citirate non stop, takvite kako nego, sparrow porano so bese site se trolovi teski, ja go staviv na ignor da ne go gledam i bi vi preporacal isto i na vas

ne znam so go citirate non stop, takvite kako nego, sparrow porano so bese site se trolovi teski, ja go staviv na ignor da ne go gledam i bi vi preporacal isto i na vas

Не секој ќе се сети дека се тролови и да ги блокира.
Другото важно е, штом Сорос освен во НВО-та и неговата група медии, инвестира во таа дополнителна дејност тролење, значи има некаков ефект, Сорос пари џабе не дава.
Таа норма од стотина коментари распределени во десетина саитови на ден, има смисла и влијае на јавното мислење по секоја тема, освен за моралот и внатрешната портокалова револуција, пропагандираат ЕУ и Американо -филство и задолжителна русофобија. Тука на тема Сирија е војна пропаганда, да ни "објаснат кој е добриот" во таа војна и најмногу да ја растурат дискусијата и таа тема да не се чита од нормалните форумци.

Последно уредено:
Не секој ќе се сети дека се тролови и да ги блокира.
Другото важно е, штом Сорос освен во НВО-та и неговата група медии, инвестира во таа дополнителна дејност тролење, значи има некаков ефект, Сорос пари џабе не дава.
Таа норма од стотина коментари распределени во десетина саитови на ден, има смисла и влијае на јавното мислење по секоја тема, освен за моралот и внатрешната портокалова револуција, пропагандираат ЕУ и Американо -филство и задолжителна русофобија. Тука на тема Сирија е војна пропаганда, да ни "објаснат кој е добриот" во таа војна и најмногу да ја растурат дискусијата и таа тема да не се чита од нормалните форумци.

Тролањето во моментов е страшно добра пропаганда и најмногу го користат Русија и ИСИЛ, како и некои компании како на пример Samsung, при што успеа да ја растури од негативни кометари на времето најбитна фирма за андроид телефони HTC.

Западов целосно го потцени тој вид на медиумска пропаганда. Сега се чудат како да му фатат крај на тоа.

Тролањето во моментов е страшно добра пропаганда и најмногу го користат Русија и ИСИЛ, како и некои компании како на пример Samsung, при што успеа да ја растури од негативни кометари на времето најбитна фирма за андроид телефони HTC.

Западов целосно го потцени тој вид на медиумска пропаганда. Сега се чудат како да му фатат крај на тоа.
Ззападот трола цел еден век, па сега нека не плачат кога ги мават со нивните камења.

Еве една троловска вест:
http://sputniknews.com/middleeast/20151024/1029058632/syria-refugees-airstrikes.html
Bringing back peace: Syrian refugees support ‪#‎RussiaVsISIL‬ airstrikes, and as many as 800 000 people may already be returning as Russia's airstrikes bring prospect of peace. ‪#‎RefugeeCrisis‬

Русите уништија мост преку реката Еуфрат, клучен за логистиката на ИСИС (ВИДЕО)
Авионите на руската војска бомбардираа мостови преку реката Еуфрат за да го спречат транспортот на опрема на џихадистите во Сирија од Ирак, соопшти руското министерство за одбрана.

mkd-223130.jpg

Рускиот Генералштаб соопшти дека мостот на реката Еуфрат кај сирискиот град Деир ел Зор бил клучна точка на логистиката на Исламска држава.

„Руските пилоти изведоа хируршки прецизен напад врз објектот“, изјави заменик началникот на Генералштабот на руската војска, генерал-полковникот Андреј Картаполов.

Според него, со бомбардирањето на мостот е прекината рутата за доставување опрема и муниција на џихадистите.

Рускиот генерал истакна и дека нападот бил извршен во регион кој, и според информациите на американската војска, е под целосна контрола на Исламска држава.

Дап, ама некогаш се добри за да се истакнат некои папагалски лаги на западните медиуми, кои таквите ка еф-ем-и папагалски ги повторуваат. :)

Што ми пречи Асад - всеки лидер, што дигне рака и употреби армиja и касетачни бомби срешту цивили нема место во власта.
А кој ти даде тебе право (или па било кој што не е сириски гласач), да се дрзнеш да одлучуваш кој треба да е лидер на Сирија? :rolleyes:

„..употреби армиja и бомби срешту цивили“
Следствено на ова, целиот западен дипломатски кор треба да се симнат под итно од власт. И тоа ’мурканските власти најпрви. Пошто ’муриканците имаат секоја година стотици воени интервенции или тајни акции, во кои секојдневно гинат цивили. Да не ги споменувам дроновите.
’муриканците дури и со анекси на уставот, како што е „патриотскиот акт“, си ги легализираат „правата“ да убиваат и киднапираат странски државјани, не само во „земјата на слободните“ туку и низ цел свет.
Така Обанана, ако сака може уште сега да тe киднапира и да ти прави medival на газето, и на крај да те препарира над каминот во белата му куќа. И тоа според нивните закони, 100% легално би било сето тоа.
А ти покрај такви злочнци, најде на Асад да му се фатиш. Покрај нив тој е како мало дете. :coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom