Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
А кое е решението кое дава резултати?
Еве, велиш не со протести?
Како?

Нека го бара некој попаметен, јас само знам дека од мирни протести нема да ги заболи уво, а со насилни протести само ќе се испотепаме со желките кои нели, само си ја работат нивната работа. Ги забележав постовите со црниот блок, па натаму ми отиде вниманието, ако некој мисли на тој начин да направи нешто добро, многу греши.

Решение, Ада...бараме...во темава. :)

Mame mu ebam, citam na temava site ste hrabri na zborovi ama koga ke dojde vreme ke vidime koi ke bidat pravi Makedonci. Ne me svakajte pogresno, ne sakam nikogo da navredam samo lugeto se cenat po delata sto gi pravat a ne po toa sto zborat.Pozdrav i vervajte nikoj ne moze da ni go smeni imeto osven samite nie.

СТАВ НА СДСМ
ИМЕ СО ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА КОЕ НЕМА ДА ГО ЗАГРОЗИ НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, КУЛТУРА И НАЦИОНАЛНА ПОСЕБНОСТ

Зарем има разлика од овој став и ставот на Атина?

Зарем има разлика од овој став и ставот на Атина?
Е па тоа е работата што нема и еве веке почнаа да ни пуштаат фитили. Прво додавка на името на МПЦ да видат како ке реагира народот па утре и ВМРО ке излезе со слични идеи за името и тоа ке биде. Рачунете дека за месец време ке се заврши оваа ако не и порана. И ако се случи тоа нека ми каже некој кој ке ги плати овие 18 години што живееме во мизерија, зошто факт е дека доколку не постоеше овој спор ке бевеме сега кај што е Словенија. Затоа не треба да се менува името.

Mame mu ebam, citam na temava site ste hrabri na zborovi ama koga ke dojde vreme ke vidime koi ke bidat pravi Makedonci. Ne me svakajte pogresno, ne sakam nikogo da navredam samo lugeto se cenat po delata sto gi pravat a ne po toa sto zborat.Pozdrav i vervajte nikoj ne moze da ni go smeni imeto osven samite nie.
Точно, храброста се гледа на дело, ама за да биеш храбар и на дело, прв предуслов е да бидеш храбар на зборови.

А ако и на зборови си лигле, за на дело па ич да не правиме муабет.

А полека почнува да станува ист на сите, заеднички, позиција, опозиција, грци....
Неколку политички фигури кои тресат изјави не е став на сите.

Зошто ми беше избришано мислењето?:nesum:
И уште еднаш ќе кажам
Чиста Македонија

Сите Албанци у реновираната печка на Фени Индустри!!!

Зошто ми беше избришано мислењето?:nesum:
И уште еднаш ќе кажам
Чиста Македонија

Сите Албанци у реновираната печка во Фени Индустри!!!
Баниран 7 дена.

Сега ќе знаеш зошто ти беше претходно избришан истиот пост. Поради завидна интелигенција.

Па тоа е тоа што највеќе треба да не плаши. Што самите ние ќе си го смениме името.
Баш сеа на вести имаше за името и кажаа на вести дека во грчките новини, весници, немаат против името (а зашто би имале) Северна Македонија, но дека се плашат дека идентитетот би останал македонски, народот Македонци,а јазикот македонски.
Нашите политичари треба да знаат дека се избрани од народот, народот не сака промена на идентитет и затоа ние треба да ги потсетиме дека народот дава, но народот може и да земе.:wink:

А полека почнува да станува ист на сите, заеднички, позиција, опозиција, грци....

Тоа е лошото, а и лошото е што овој народ во голем процент е подводлив, лесен за манипулација, покорен, ќутлив, нема став, ...

Треба нешто драстично, гласно и заплашувачки отрезнувачко за сите.

Во моментов освен гемиџиски методи друго незнам што би можело да помогне.

Е па тоа е работата што нема и еве веке почнаа да ни пуштаат фитили. Прво додавка на името на МПЦ да видат како ке реагира народот па утре и ВМРО ке излезе со слични идеи за името и тоа ке биде. Рачунете дека за месец време ке се заврши оваа ако не и порана. И ако се случи тоа нека ми каже некој кој ке ги плати овие 18 години што живееме во мизерија, зошто факт е дека доколку не постоеше овој спор ке бевеме сега кај што е Словенија. Затоа не треба да се менува името.

Па цело време ни пикале бандера во очи и ни велеле дека е “сламка“.Сите знаевме дека е бандера,ама си велевме можно е “сламките“ сега толкави да ги прават.А 18 години им беа доволни да се нафатираат новопечените олигарси низ Македонија и да се создаде нова комуњарска олигархија инфилтрирана во двата табора и кај Албанците и кај Македонците.Парите да си ги бараш од нив,ако веќе не ги потрошиле.:toe:

Pistolot e na masa i ima eden metak... ke se pucash sam ili ke pucash u petorica prasanje e sega

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom