Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Да не ја тераме темава во друг правец и во минатотот имало Македонци кои си го пикале прстот кај што не муе место. Тоа ми е и поентата дека и покрај се пре
ивеавме. Пиреј бе друже пиреј, затоа не се секирам ја за нас самите.

Ако неможеш да помагаш не одмагај,но очигледно кај тебе приоритет е да се покажеш најпаметен:tapp:

Гледам дека ти се тебе в глава процветан си.
:kesa:
Па за разлика од тебе знам да разликувам и други типови на војна освен на фронталната,има и дипломатска има и психолошка имаа:helou:

Претседателот Црвенковски ја прифати поканата на премиерот Груевски да учествува на лидерската средба за името најавена за в понеделник, на која тој се надева дека ќе се изгради позитивен консензус во земјава околу забелешките и модификациите што Македонија ќе му ги предложи на медијаторот Нимиц во врска со неговите последни идеи.
Леле на копилињава како ќе им дојде убаво една блиска средба со народот

Превентивно... ДОКОЛКУ се случи некој да посегне по името на нашата земја преку перфидното пиздање наречено Рефереднум...

БАРАМ ЛУЃЕ, БАРАМ МАКЕДОНЦИ!!!!!!

Името на мојата земја не сум го наследил од дедо ми. Нити од прадедо ми.
Постоело и ќе постои...Додека не ме затворат во некоја зандана, ќе се борам.

И НАЈОТВОРЕНО КАЖУВАМ: Доколку чујам дека ќе има референдум:

ОДАМ ДА МАВАМ СО ЈАЈЦА НА ВЛАДА И ПАРЛАМЕНТ, само како почеток.
Ич кур нема да ме боли за инситтуциите на земјата, доколку ними не им е гајле за осетливоста на прашањето. еј, КАКО МОЖЕ некој да помисли на некаков референдум?!

ДОЛУ ВЛАДА; ДОЛУ ОПОЗИЦИЈА; ДОЛУ ПАРЛАМЕНТ!

МОЌТА Е ВО НАС, мамето да ви го ебам....НИЕ ве плаќаме!!!! Племе ваше фашистичко!!!! Само да видам некој да се осуди да постави референдум!!!!!!

ЈАЈЦА НА ВЛАДА, ко прв чекор...ќе повторам.

Кој е со мене?

SDSM officially accepted a name change-naslov od grcki forum i naslov vo vest

епа редно е и они да се уплашат од НАРОДОТ

ЈАС СУМ ЗА МАКЕДОНИЈА
СО ТЕБЕ СУМ САМО КАЖИ КОГА И ВО КОЛКУ ЧАСОТ

Луѓе да гледаме реално на работите. На сите наши политичари им е јасно дека мора да го менуваат името. Е сега е проблемот кој ке биде предавникот. И на кој ке му лета главата. Инаку ДРЖАВА БЕЗ КРВ ДА ПАДНЕ НЕМОЖЕ ДА БИДЕ. Изгледа ние сме во таа фаза. А пак моја претпоставка за тоа што ке се деси е следнава: За 1 месец а можеби и помалку ке се заврши оваа работа и ке се смени името. Потоа ке има една недела или две протести пред собранието од кој една ноќ ке биде критична и ке има демолирање на собранието. И како што вели онаа поговорката секое чудо за три дена и ке се заврши работата. А потоа во наредните години на сите митинзи ке биде тоа кој го продаде знамето кој го продаде името. ЖАЛНО АМА ТОА Е РЕАЛНОСТА.

ПОНЕДЕЛНИК... средба на предавниците на Македонија... ТОГАШ треба да се случи НАРОДОТ... тогаш треба да кажеме СТОП ЗА ПРЕГОВОРИ... МАКЕДОНИЈА не е на распродажба... ЌЕ МОЖЕМЕ ЛИ???

Луѓе да гледаме реално на работите. На сите наши политичари им е јасно дека мора да го менуваат името. Е сега е проблемот кој ке биде предавникот. И на кој ке му лета главата. Инаку ДРЖАВА БЕЗ КРВ ДА ПАДНЕ НЕМОЖЕ ДА БИДЕ. Изгледа ние сме во таа фаза. А пак моја претпоставка за тоа што ке се деси е следнава: За 1 месец а можеби и помалку ке се заврши оваа работа и ке се смени името. Потоа ке има една недела или две протести пред собранието од кој една ноќ ке биде критична и ке има демолирање на собранието. И како што вели онаа поговорката секое чудо за три дена и ке се заврши работата. А потоа во наредните години на сите митинзи ке биде тоа кој го продаде знамето кој го продаде името. ЖАЛНО АМА ТОА Е РЕАЛНОСТА.

Дај бе малце пооптимистички ...

Него .. Серпико ... има нешто датум/саат за протестов ? (доколку се мења името/референдум) или ?

free bump:)

Волој едни забегани!

Името е сменето, сакам повторно да го менуваат, со дамбетер дебилизам, ама чекаат лесно проголтлив предлог, и за гејците и за пишманите кои се нарекуваат македонци.

А таков, веројатно, вторник во Њујорк, среда во Скопје.

Дај бе малце пооптимистички ...

Него .. Серпико ... има нешто датум/саат за протестов ? (доколку се мења името/референдум) или ?

free bump:)
Брат не е тоа финтата. Пошто јас можам да ти напишам пост во кој ке тече мед и млеко ама што со тоа??? Мислам дека треба да се гледаат малку пореално работите тоа е мојата поента.

ПОНЕДЕЛНИК... средба на предавниците на Македонија... ТОГАШ треба да се случи НАРОДОТ... тогаш треба да кажеме СТОП ЗА ПРЕГОВОРИ... МАКЕДОНИЈА не е на распродажба... ЌЕ МОЖЕМЕ ЛИ???

Да не биде доцна Понеделник предлагам да биде Недела или Сабота онака спонтано да удриме

Има некој букмаркд постови каде што луѓе го бранеа Груевски баш поради такозваниот референдум, каде што луѓе тврдеа дека Груевски нема да дозволи промена на име и такви работи, или треба сам да барам по форумов?? Знам некој кажа еднаш дека ќе ги чува тие постови...за секој случај, убаво би било еден флешбек...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom