Комшиски мајтп

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Синхронизирање е многу лоша ствар, повеќето ја знаат синхронизацијата на бугарски Арнолд Ш. во Терминатор кога вика I'll beb back, овие го синхронизираа Aс че врнам :tapp:

Исто како да го синхронизираш Хорацио Кејн од Цси Мајами :pos:

Бидете свесни. Сите сериали и филми во Бугариjа се емитуват и со дублаж на бугарски и со оригинален jазик и субтитри. Нема как да се подбере. Некоj сакат да гледат филмови а немат можност да четат сите субтитри. Со сериали много домакинки варшат домакинска работа и слушат сериите. Коj сака може да наjде на тв сите филми со субтитри.А и могам да ви гарантирам дека бугарските синхронизатори са много професионални актери и преведуват много добре. Факт е дека на некоj серии и филми не оди ич синхронизациjа. Комшиски маjтап е ваков и за жал много се губи од хуморот без оригиналните гласови на актерите от сериjата. Надевам се дека коj му се допага сериjата ке jа намери и без синхронизациjа. Инак ако не ви нервират толку гласовите и гледате повеке серии ке ви се понрави многу сериjата. Ова не е толку комична, колку житеjска сериjа и има многу интресена и добра актерска глума от гарантирано добри глумци.

порано бугарите не бугаризирале,сега ние самите а и што е најтрагично дури и плаќаме за тоа

А на канал 5 да им текне да издвојат некој динар и да направат наша серија?
Шпански, Хрватски, Српски, Турски, Бугарски серии сите се изнаредија а ние ко да живееме во Боцвана, една асална серија немаме.
Боље ке гледам зевзекманија него овие тракаташки.

Затоа се одлеувме од југославија да синхронизираме бугарски серии :D А хрватире и србите штанцаат нивни домашни серии и после они биле прикажувани овде. па што не прозиведат и нашите телевизии? Затоа се сложувам со тебе

Во Србија, Црна Гора и Хрватска не успеа синхронизацијата иако имаше обид за такви серии. Кај нас не знам што е со народот, но очигледно е дека е прифатена штом голем дел од програмата е синхронизирана. Не од младите, но од постарите е прифатена.

Има ли некаде превод на македонски? Иначе, серијата е супер и ја има на zamunda.

Не бе. Ова не се случува.
Сега ја гледам на 5плус и не ми се верува... Синхронизација на дијалекти! На сви могуќи дијалекти у држава! :facepalm:

Не бе. Ова не се случува.
Сега ја гледам на 5плус и не ми се верува... Синхронизација на дијалекти! На сви могуќи дијалекти у држава! :facepalm:

Мене баш заради дијалектите ми е интересна, посебно битолскиот и струмичкиот :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom