Компјутерот се гаси

Sea sum od mob
Luge prasina ima mnogu i toa vnatre vo kulerite megu ama nz kako da go iscotam toa a inace lluminious da dvata rabotat sigurno , ti sto mi predlozi ova so vadenje nz kako mozam da zaebam
Па ќе ги отштрафиш и ќе исчистиш или со онакво стапче за уши ама ако не знаеш вик и некој или на сервис :)

Тоа веќе го имам направено, ама џабе...
И што да правам сега?
А како? Со правосмукалка ли?

Златна да ти е*ам мајсторот .... не е до смукалката само треба коа го чисти и паста да му стави ама тоа е процесорот а ти имаш мака со графичката

чаре нормален формат со сите драјвери и чистење и подмачкување на сите кулери

А шо има врска да го исчисти компијутерот од прашина? Има некаква врска тоа?
Од никогаш не ми било јасно....

1. Како што рекоа погоре куќиште не се чува отворено.
2. Дефинитивно е хардверски проблем.
3. 99% не се кулерите иако не пречи ако ти се постари од 5 години да ги смениш.
4. Пробај да најдеш друго напојување и да видиш со него како ќе работи компјутерот.
5. Ако и тоа не помогне треба да се провери матичната плоча или графичката картичка и компјутерот треба да го види мајстор.

А шо има врска да го исчисти компијутерот од прашина? Има некаква врска тоа?
Од никогаш не ми било јасно....
Па има... поради прашината и загреваат процесорот, графичката... после постигнување на одредена температура, мислам дека околу 80-85 степени во BIOS-от е подесено компјутерот да се гаси, со цел да не се направи некоја поголема штета.

Па има... поради прашината и загреваат процесорот, графичката... после постигнување на одредена температура, мислам дека околу 80-85 степени во BIOS-от е подесено компјутерот да се гаси, со цел да не се направи некоја поголема штета.
Ахаам...Значи би било добро да го исчистиме школскиот компијутер ако е така :D

Викни си мајстор, најдобро решение.
И јас не верувам дека е до кулерите и кажи колку години ти се стари. Ако ти се 5-6 години стари земи мени ги одман.

Komp e kupen mart 2010 a inaku zaboraviv da vivkazam deka porano koa mi se gasese na primer zatvoten ke se ugasese tri pati a otvoren ednas. I zatoa go ostaiv otvoren uste togas a inaku toa bse koga mi se gasese i bez skajp na igra

Komp e kupen mart 2010 a inaku zaboraviv da vivkazam deka porano koa mi se gasese na primer zatvoten ke se ugasese tri pati a otvoren ednas. I zatoa go ostaiv otvoren uste togas a inaku toa bse koga mi se gasese i bez skajp na igra

Шо врска има годината ? за конфигурација те прашав

Муабетов е ако е слаб компјутер а ти опнал 7-ца мајсторот нормално е дека ќе ти загрева побрзо

Проблемот мислам дека нема да го средиш сама, иако е прилично едноставно.

Прво, треба да влезеш во BIOS и да ја провериш температурата. Ако се утврди дека процесорот загрева, а најверојатно е така, тогаш треба да ги примениш следниве чекори:
- Купуваш термална паста;
- Го вадиш кулерот и процесорот од матичната;
- Ги чистиш кулерот и процесорот од старата термална паста;
- Ја нанесуваш новата термална паста на процесорот;
- Го ставаш кулерот;
- Ја проверуваш температурата повторно во BIOS;
- Гледаш дека е океј и си свиркаш.

Ако не се снајдеш, дај му на некој комшија да ти го среди... :)

Да ја искористам и јас темава да прашам, порано некои игри што можев да ги играм сега неможам ми сецка/не се уклучуваат и слично а конфигурацијата е доста појака имам ставено неколку нови делови појаки делови. Има шанси да е до тоа што отворено ми е куќиштето а сега зошто е зимо нормално затоплувам па температурата да влијае на работата на компјутеров ??

ПС. Ќе проверев дали е до тоа пред да прашав да знаев кај ми се стаени капаците од страните :D

Шо врска има годината ? за конфигурација те прашав

Муабетов е ако е слаб компјутер а ти опнал 7-ца мајсторот нормално е дека ќе ти загрева побрзо
Геџо, извини, ама не си во право :)

Сега за сега само исчисти го темелно од прашина, и провери дали ќе се гаси. Ако пак се гаси, после све друго праи. Компјутерот ти е скоро нов и ја мислам само до прашината дека е, се затнал.

Геџо, извини, ама не си во право :)

Како немало врска ... ако има некоја антика со 128 мегабајти графичка со стартер седмица како шпорет ќе и се загрева графичката а не па гта да пушти

Прво смени термална паста на графичката и на процесорот па после ке видиме шо е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom