Компјутерот се гаси

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Кога зборувам на скајп и уклучам игра за да играм ( гта сан андреас мултиплејер ) после 15-20 минути компјутерот се гаси. Потоа кога ќе го уклучам пак и пак ќе уклучам скајп и играта, после 5 минути се гаси и веќе не уклучувам игра зашто ми пречи цело време да го пуштам од ново.
Некој ќе рече преотоварување му е скајп и игра заедно, ама не е така затоа што компјутерот не ми е слаб и деца со доста послаби компјутери од мојот можат истовремено скајп и игра, само јас неможам...исто така порано ова не ми се случувало, ова почна од пред неколку месеци вака.
Инаку компјутерот е цело време отворен. Пред неколку месеци ми се гасеше кога ќе уклучев гта без скајп да уклучам и тоа одма после 5 минути се гасеше. Потоа го отворив и го исчистив со правосмукалка и го оставив отворен и повеќе не правеше така, дури потоа почнав и скајп да пуштам и не се гасеше после 20 минути туку после подолго време, ќе го уклучев пак и си тераше. Воглавно на ден 1-2 пати ќе се исклучеше на скајп + игра а сега на 20 минути -.-
На сервис несакам да го носам уште од одма, затоа што тој кај што го носам прво е многу зафатен, добар информатичар е и повеќе луѓе му носат компјутери и треба многу време да чекам за да го добијам назад, а второ многу се матка...на пример последниот пат му викам готово ли е се, ми вика чекај уште камерата да ја инсталирам и јас му викам ајде и ми вика ајде остави ми го вечерва, утре дојди по него. И јас секако не му го оставив и сама си ја инсталирав камерата дома. Како да го мрзи бе...

Си велам да не знае некој од вас што треба да направам и да ми даде некој совет, а ако сепак предложувате да го носам на сервис ќе го однесам :/

Инаку се распрашував јас и еден другар ми кажа дека можно да е до напојувањето проблем, ама да ви кажам искрено врска си немам од хардвер...а дека не е софтверски проблем, во тоа сум сигурна.

Чаре?

Исчисти го од прашина… веројатно ти загрева компјутерот.

А шо компјутер е ?

Не мораше цела тема за проблемов да отвараш , според твојот проблем не е до софтверот појќе ќе да е хардверска мака

Ти што си му ја вадела душата ко ти исклучвел од прегревање може да имаш некое подуено кондензаторче на графичка и од време на време ти вика компјутерот : не можа ја појќе

Кулерот на процесорот исчисти го до тоа е ти загрева многу !

Исчисти го од прашина… веројатно ти загрева компјутерот.
Тоа веќе го имам направено, ама џабе...
А шо компјутер е ?

Не мораше цела тема за проблемов да отвараш , според твојот проблем не е до софтверот појќе ќе да е хардверска мака

Ти што си му ја вадела душата ко ти исклучвел од прегревање може да имаш некое подуено кондензаторче на графичка и од време на време ти вика компјутерот : не можа ја појќе
И што да правам сега?
Кулерот на процесорот исчисти го до тоа е ти загрева многу !
А како? Со правосмукалка ли?

Јас имав сличен проблем, зборувам за десктоп компјутер се гасеше рандом некогаш за 3 мин некогаш за 3 часа. И после повеќе од пола година маткање по мајстори и промена на речиси сите делови на компјутерот (ова е пред можеби 10 години) испадна дека проблемот е во жиците кои идат со куќиштето. Едноставно го сменија куќиштето и проблемот го снема!

А работи ли воопшто кулерот?

Ти дига температура и ти се гаси самиот да не дојде до поголем дефект. Земи отвори го зачисти го малце и види дали ти работат кулерите..немој да продлжиш вака зашто ќе му ебеш мајката.
И што да правам сега?
Да, со правосмукалка.

И што да правам сега?
https://www.youtube.com/watch?v=eM7EhTtnSF0
100% е различен кај тебе ама ваква е постапката треба да го извадиш кулерот и тоа металното што е под кулерот тоа збира прашина ќе го тргнеш кулерот од него и ќе го исчистиш со правосмукалка !

Sea sum od mob
Luge prasina ima mnogu i toa vnatre vo kulerite megu ama nz kako da go iscotam toa a inace lluminious da dvata rabotat sigurno , ti sto mi predlozi ova so vadenje nz kako mozam da zaebam

https://www.youtube.com/watch?v=eM7EhTtnSF0
100% е различен кај тебе ама ваква е постапката треба да го извадиш кулерот и тоа металното што е под кулерот тоа збира прашина ќе го тргнеш кулерот од него и ќе го исчистиш со правосмукалка !
Хмм, таму не може да збира прашина бидејќи е затворено, а и доколку го извади тој кулер ќе треба нова паста да стави инаку брзо се суши и ќе и загрева уште повеќе. Тој на видеот не знам кој го учел но многу ќе се заебат по него. Зборувам од искуство.

Мој совет, купи си нов кулер за процесорот. Околу 350-500 денари се, си имаат паста со нив. Ќе немаш гајле две до три години. Можеш и додатен кулер од по 100 денари да му закачиш. Инаку компјутерот го затвори. Така повеќе собира прашина. Да било подобро така ќе ги продавале компјутерите, отворени.

Хмм, таму не може да збира прашина бидејчи е затворено, а и доколку го извади тој кулер ќе треба нова паста да стави инаку брзо се суши и ќе и загрева уште повеќе. Тој на видеот не знам кој го учел но многу ќе се заебат по него. Зборувам од искуство.

Мој совет, купи си нов кулер за процесорот. Околу 350-500 денари се, си имаат паста со нив. Ќе немаш гајле две до три години. Можеш и додатен кулер од по 100 денари да му закачиш. Инаку компјутерот го затвори. Така повеќе собира прашина. Да било подобро така ќе ги продавале компјутерите, отворени.
Верви тоа му збира прашина јас го чистам кај мене многу збира прашина тоа и заради тоа нема ладење на процесорот.

Верви тоа му збира прашина јас го чистам кај мене многу збира прашина тоа и заради тоа нема ладење на процесорот.
прашина збира во ладилникот, меѓу ребрата што има простор. Испод нема шанси. А тоа да се исчисти не мора да се вади цел кулер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom