Компарација на изведувачи

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Локација
На Венера
Веб-сајт
www.facebook.com
Во оваа тема ќе правиме компарација на пејачи и пејачки. Ќе има два дуели од кои првиот дуел ќе биде од странска музичка сцена, вториот ќе биде исклучиво од македонска сцена. Во овие два дуели јас ги избрав. Наредните дуели вие ќе ги предложувате, се што треба да направите е да ги пишете имињата кои сакате да се најдат во наредниот дуел во вашето мислење. Јас по пат на www.random.org ќе ги изберам и ќе ги објавам наредните дуели. При испраќањето имиња за наредните дуели гледајте да бидат во стилот на овој пример: Pop - Pop, Rock - Rock и сл. Освен тоа што ќе ги пишете имињата на пејачките - пејачите ќе мора да пишете и пишете две песни од секој. (само името на песната) Дуелите ќе се менуваат на секои два дена во 18 часот. Напомена во овие дуели нема да има победник туку едноставно ке правиме компарација помеѓу пејачите-пејачките кои ќе бидат во дуелите. Дадете го вашето мислење кој е подобар изведувач, што најмногу ви се допаѓа што не, која е вашата оценка и сл. Исто така можете да постирате и ваша омилена песна од изведувачите од дуелите. Гледајте да користите текст - линкови, не медиа. Сите медиа линкови ќе бидат остранети.

Дуел 1
Whitney houston
Celine dion
Дуел 2
Каролина Гочева
Toj
Калиопи Буклеска

Наслов само ќе ти сменам во компАрација :) т.е споредба.
Инаку ми се допаѓа идејата.

Whitney Houston е подобра од првиот дуел според мене зошто имаше вистински глас , за мене беше богиња кога станува збор за музика.

Во првиот дуел кога би давал оценка за нив би одела вака Витни Хјустон 3/5 Селин Дион 4/5 Бидејќи Витни Хјустон иако има навистина прекрасни песни но никогаш не ми биле нешто премногу најнај од причина што Селин Дион според мене има доста поквалитетни песни барем можеби некои 3-4 песни од нивните најпознати песни. Тоа што и недостигаше според мене кај Витни Хјустон се малце подобри да и беа музичките спотови. Селин Дион најмногу што ми се допадна кај неа е песната My Heart Will Go On Песна која одлично и се вклопи во филмов Titanic Иако не е работата која има подобри песни но според нив ние можеме да одлучиме која е подобра како вокал и сл. Сепак за мене Селин Дион мие далеку подбра од Витни. Кога веќе има споредба помеѓу Каролина и Калиопи премногу е тесно човек да се одлучи кој подобро пее бидејќи и двете си се приказна за себе но мислам дека Калиопи има доста поглемо искуство во пеење но сепак според моите ислушани песни некако поквалитетни песни во според на музика,текст и отеаното е Каролина. Најмногу што ми се допадна кај каролина е спотот посебно Karolina feat V. Stefanovski - Ne se vrakas Моите оценки би оделе вака Каролина 4/5 Калиопи 3/5

Во првиот дуел кога би давал оценка за нив би одела вака Витни Хјустон 3/5 Селин Дион 4/5 Бидејќи Витни Хјустон иако има навистина прекрасни песни но никогаш не ми биле нешто премногу најнај од причина што Селин Дион според мене има доста поквалитетни песни барем можеби некои 3-4 песни од нивните најпознати песни. Тоа што и недостигаше според мене кај Витни Хјустон се малце подобри да и беа музичките спотови. Селин Дион најмногу што ми се допадна кај неа е песната My Heart Will Go On Песна која одлично и се вклопи во филмов Titanic Иако не е работата која има подобри песни но според нив ние можеме да одлучиме која е подобра како вокал и сл. Сепак за мене Селин Дион мие далеку подбра од Витни. Кога веќе има споредба помеѓу Каролина и Калиопи премногу е тесно човек да се одлучи кој подобро пее бидејќи и двете си се приказна за себе но мислам дека Калиопи има доста поглемо искуство во пеење но сепак според моите ислушани песни некако поквалитетни песни во според на музика,текст и отеаното е Каролина. Најмногу што ми се допадна кај каролина е спотот посебно Karolina feat V. Stefanovski - Ne se vrakas Моите оценки би оделе вака Каролина 4/5 Калиопи 3/5
(n)

Не ставај само такво пиши зошто? :) Што не ти се допаѓа ајде да видам?
Како може да кажеш 4/5 за Celine зошто Whitney немала спотови ти слушаш музика за глас и текст или за бас и спот ? :)

Како може да кажеш 4/5 за Celine зошто Whitney немала спотови ти слушаш музика за глас и текст или за бас и спот ? :)

Јас ако ги соберам сите работи вокал,текст,музика,спот оценката е таа според мене. Јас веќе кажав погоре ако тебе не ти се допаѓа мојата оценка това е това. :)

Скај, како да одберам сега меѓу жениве? Првиве две се најдобрите женски гласови, ever. И едната и другата ги слушам, ако си сакал да направиш да биде изборот најтежок што може, си успеал. (y)

Од Селин многу ја сакам Immortality со Bee Gees.
За влакно, ептен за малце ќе кажам Хјустон, најмногу ради тоа што ја има отпеано една од моите омилени песни, I have nothing.

За нашиве дами, пак е тешко да се одлучам. На Каролина сметам дека најдобра песна и е Тој, но Калиопи има подобар глас според мене, така што, Опи. :)

Скај, како да одберам сега меѓу жениве? Првиве две се најдобрите женски гласови, ever. И едната и другата ги слушам, ако си сакал да направиш да биде изборот најтежок што може, си успеал. (y)

Од Селин многу ја сакам Immortality со Bee Gees.
За влакно, ептен за малце ќе кажам Хјустон, најмногу ради тоа што ја има отпеано една од моите омилени песни, I have nothing.

За нашиве дами, пак е тешко да се одлучам. На Каролина сметам дека најдобра песна и е Тој, но Калиопи има подобар глас според мене, така што, Опи. :)

Тоа ми беше и целта за почеток да имаме добри дуели, премногу слични и со доста квалитети во себе. :)

Што се однесува на Витни и Селин,навистина е тешко да одбереш....
А што се однесува на македонскиве дами,Каролина и Опи... Каролина навистина има подобри песни од Опи,но Опи пак има навистина далеку подобар глас.. а ете сепак има некои фалшиви песни..
Затоа во случајов ги одбирам Витни и Каролина.

И според тебе Каролина > Витни Хјустон o_O

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom