Koментари за контрацепција

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не пишал дека и форумов знае да биде добро средство за контрацепција...

duty_calls.png

:kafe:

А едноставно никој да нема секс и сите да бидат среќни и да не даваат пари на кондоми, апчиња, спирали чуда и врагови?
da be da i so ovaa tvoja teorija site da trgneme u manastir i da si najdeme duhoven mir...hahaha...a be foxy be:):)

E vaka ja iskreno ne veruvam 100% vo nitu eden metod za kontracepcija i mislam deka sekoj moze da te zezne, i mislam deka treba da se koraistat kombinirano ali bez preteruvanje.Primer ako se koristi kondom ne mora da znaci deka partnerot mora da kako sto se veli "do kraj " neli bi bilo podobro da ja zavrsi rabotata nadvor pa toa bi bila dupla zastita.

I kako posledno bi sakala ako nekoj moze podobro da mi ja objasni logikata na presmetuvanje na plodni i neplodni denovi?

decko mi imase najdeno na internet nekoja strana za plodni i neplodni denovi, toa mislam deka se presmetuva postoi nekoja si formula, kolku sto zapametiv od toa so toj mi go kaza, od prviot den na menstruacijata 14dena ti se neplodni posle toa imas 7-8 plodni dena ama ne znam koga pagjaat tocno.. najpametno vi e zavrsuva menstruacijata iskoristite 5dena posle toa obavezno so kondom i vagjajte pred........

контацепцијата е олд фешн...фрлете све,и работете како шо се работи лјуге :pos2:

site imaat resenie , a bebinja ima i ima.Pa koj li gi pravi koga site znaat za site kontracepcii.:tapp::tapp::tapp:

абе едно е папир, друго е пракса :) а башка, знаеш што инати сме - фино лепо ќе си викаш „нема да ми се фати, нема да ми се фати“, после 3 месеци ќе ти текне да идеш на гинеколог, и-оп, зајебо се човек!
шала на страна, луѓе, кондом. и не оние што ги делат на журки, тие се само да се запознаат луѓето за тоа како треба еден кондом да изгледа.

...ооо барем сите да знаа..уствари знаа..ама не користа..незнам кај летаа со тоа паметчето...греота...:toe:..дај 100 денари и барем ем посигурен ем знаеш после тоа нема некој да вика..мамо ..тато...сакам сладолед :pos2::pos2::pos2:

„Скапи се кондомите..
Ми требаат пари за Марлборо црвено и Зипо упаљач , пошо ако зеам родео пичката нема да ме сака , а ја уствари непушам ама на маса доколку да ги извадам..
Тоа ти е братче ..“

Пуста маЌедонија....

..да ти кажам..појќе сакам скапи кондоми од скапи цигариња :pos2::pos2::pos2::pos2: а и др сум сигурна сакаа:pipi:

Глупости, од кога модата се вклучи во воутингот на контрацепцијата!

Се клуши душо од коа започнаа Дурекс латек,Дурекс (со мирис на јагода),Дурекс (со мирис на Праска) е веке се помина од мода па фрлете кондомите и дајте да ја зголемиме популацијата кај нас :vozbud:

Се клуши душо од коа започнаа Дурекс латек,Дурекс (со мирис на јагода),Дурекс (со мирис на Праска) е веке се помина од мода па фрлете кондомите и дајте да ја зголемиме популацијата кај нас :vozbud:
A воедно и сидата, така?

Help!!!

Me interesira na kakov se nacin moze da se prenese sida. Znaci pocnuvajki od baknez preku koj znam deka ne moze da se prenese pa se do seksualni odnosi so patnerka. Koj saka, znae i ne go mrzi neka mi objasni

Me interesira na kakov se nacin moze da se prenese sida. Znaci pocnuvajki od baknez preku koj znam deka ne moze da se prenese pa se do seksualni odnosi so patnerka. Koj saka, znae i ne go mrzi neka mi objasni
Едноставно е :
Значи за да се заразиш со ХИВ Вирусот мора да има мешање(допир) на телесните течности со заразениот или ако стапиш во контакт со крв од заразениот(во твојата крв , не само ако ја видиш/допреш, на пример ако те боцнат со игла со која претходно заразениот се боцнал) .

Толку е , нема што повеќе да се каже :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom