Колку сакате да сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи денес се има помалку и помалку добри луѓе, луѓе-пријатели на кои можеш да им веруваш да споделуваш и добро о лошо во тој случај подобро е човек да биде сам одколку да доживува разочарување од "блиските".

Точно така !Не дека сакам да бидам сам ама почесто сум сам и некако ми е добро а некако и ми е грдо оти сум сам.

Па како и секој и јас си имам потреба некогаш да бидам сама.
Но, не обожавам долго да сум сама.

Имам моменти кога имам потреба да сум сама.Но и кога го имам ова чувство е краткотрајно.
Сакам да бидам опкужена со луѓе околу мене.

Интровертна особа сум , преферирам да сум сам.
Не дека не сакам да бидам околу други луѓе , едноставно кога сум сам се чувствувам поубаво и „поодморено“ .

Имам моменти кога имам потреба да сум сама.Но и кога го имам ова чувство е краткотрајно.
Сакам да бидам опкужена со луѓе околу мене.

Исто и јас... ај да се опкружиме сами

Го посакувам концептот „ Сакам да бидам сам/а“, веројатно би дала се на светов за искрено да го мислам тоа и да можам така да живеам, затоа што она што е константно е она кое е релевантно, а годишните искучоци само го потврдуваат правилото.
Не сакам да бидам сама, преплашена сум до смрт од тоа да нема некој околу мене, да ме слуша, да ме чува, да ми овозможува да се рефлектирам себе во него за да можам да преживеам.Покрај тоа сакам да зборувам и сакам да слушам, не можам да поднесам да живеам во тишина, тоа е пекол за мене.
Социјалните контакти, посебно на оние кои што ги сакам, ми се водухот кој што го дишам, не знам како да постојам поинаку.

Откако влегов во пубертет многу се променив т.е станав многу тивка и срамежлива. Некогаш и кога не сакам, однатре ме тера да ги игнорирам другите и да си бидам сама. Мислам дека лошо ми влијае на психолошката состојба

не баш често сакам да сум сам, така сум навикнат да има луге ама да не биде галама и турканици

Воглавно јас сум ти социјален тип, и повеќе сум по дружење, значи секогаш сакам друштво, но има моменти кога се изолирам сам на викендица, или на тераса, и си фино лепо средим мисли и дилеми и крај приче.

голем самотник сум и обично времето го поминувам сама и нејќам да бидам со некој кој што не ми одговара само колку да не бидам сама. Ама се дешава на периоди многу сакам да бидам со некој, едноставно си имам потреба од муабет што е и нормално.

Често сакам да сум сама и да размислува, некогаш имам потреба само да ќутам, сакам кога можам да сум препуштена сама на себе без некој да ме прашува што ми е цело време, а за што немора да има причина.

Доста често, обично фаќам шетња на кеј и не кажувам на никој од другариве, нормално за да бидам сам :) Претежно кога сум во лошо расположение, али и тоа зависи некад па кога сум лом сакам да се видам со другариве и да ги тргнам мислите, но претежно сам одам да размислувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom