Колку сакате да слушате/споделувате детали?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Значи при секојдневните муабети, колку сте склони да ги разглабате работите до детали и колку кога на пример правите муабет за како ви поминал денешниот ден навлегувате до секоја можна точка и детал што постои?

Од друга страна колку сакате да слушате детали од животот на луѓето?

На пример: дали сте од оние луѓе кои додека да стигнат до главното, ќе кажат уште 100 работи, каде што секој детал ќе биде кажан, па на крај и ќе заборавите што сте сакале да кажете?

Јас многу забележувам ситници и се` раскажувам во детали...памтам дури и што носела личноста дента кога сме излегле...или што носел комшијата кога сум го сретнала... :pos:
Јас забележувам многу детали и се` сакам да чујам до последен детал. Не сакам да ми ја раскажат само фабулата. :icon_lol:
Можеби дека сум девица (во хороскоп мислам:icon_lol:), викаат дека девиците се ситничари и многу обрнуваат внимание на детали. :pipi:

Обично кога разговарам не навлегувам многу до детали. Но, понекогаш знам да се заборавам и да навлезам во детали, а кога ќе приметам дека тоа што го зборувам е небитно, веднаш преминувам на главното.

Детали од животот на другите не преферирам да слушам, освен ако не е нешто многу важно (како детал). :)

Па, не сум од тие луѓе кои додека стигнат до главното ќе кажат уште двеста работи плус. Како што кажав претходно знам да забегам, ама веднаш се враќам на главното. А инаку заборавам што сум сакала да кажам ако ме прекине некој во зборување, ама не секогаш.

Зависи за што е муабетот и за што станува збор. А и зависи како сум расположена :icon_lol::icon_lol: Некад сакам да слушам детали, некад не. Се зависи.

Инаку јас не кажувам детали. Ретко тоа ако се занесам во муабетот. Не знам, некако многу ми е глупаво да раскажувам се до детали. Мислам дека со тоа ги замарам оние кои ме слушаат и затоа избегнувам детали.

да слушам сакам да кажувам нејкам

Зависи со кој разговарам и зависи од ситуација.
Ама ретко на некој да му ги доловам сите детали,од причина шо не ни ги забележувам/не сум ги забележал во ситуацијата која ја опишувам.
Секако,има исклучоци,кога ми иде наеднаш цела меморија,и тогаш почнуам да зборуам и не престануам.
А за слушање,сакам да ги слушам,и тоа многу,ама оние што се интересни.Пошто,имав порано еден другар,шо ми го објаснуеше целиот негов ден,од почеток до крај и во приказната беа вклучени деталите од неговата лична хигиена,разговорите со неговите,камчињата по патот,после следеа часовите нашколо и тоа сите до еден по ред,и на крај,како си легнал и шо музика слушал.Ова се случуваше скоро секој ден,цела година.Тогаш прилично отапев за детали,ама сеа сум опоравен пошто веќе подолго време слушам само интересни ствари и ми се врати желбата за нив.

Значи при секојдневните муабети,колку сте склони да ги разглабате работите до детали и колку кога на пример правите муабет за како ви поминал денешниот ден навлегувате до секоја можна точка и детал што постои?

Прилично затворен сум, не кажувам повеќе одколку што мислам дека треба. Ниту се осеќам пријатно да замарам некого на тој начин.

Од друга страна колку сакате да слушате детали од животот на луѓето?

Се има граници, некогаш завлекувањето на муабетот и постојаното потенцирање на ЈАС ЈАС ЈАС во секој муабет и ситуација поприлично ме иритира.
Обично имам трпение со луѓе кои не сум близок, а подоцна знам да пресечам и да речам прејди на главното :) ( не го тупи еј )

На пример дали сте од оние луѓе кои додека да стигнат до главното,ќе кажат уште 100 работи,каде што секој детал ќе биде кажен,па на крај и ќе заборавите што сте сакале да кажете?

Нопе, воопшто.

Ко што би рекла Лејди, еден збор ко АЛТАН :pos:

Ептен во ретки ситуации знам да се разврзам и да се направи отворен муабет, меѓутоа само во ретки опуштени ситуации и не со секого.

Секогаш ги забележувам деталите,но не секогаш ги кажувам.
Не сакам детали и не кажувам детали.

Пошто трпението ми е на нула,не можам да дочекам да ги слушам деталите додека се стигне до главното.
Сега, не дека не кажувам детали никогаш,туку не ги кажувам сите одеднаш.
И секако, не ги кажувам на секого,детали само на ептен блиски личности,ама додека ги чујат сите ќе треба да ја слушаат “целата“ приказна по стопати,бидејќи кога раскажувам,кажувам по малку ,со минимален процент на детали.Исто така и ми е непријатно да раскажувам се до детали,се осеќам како да досаѓам се приказната.

Реткост е да сакам да ми биде раскажано се до детал,ако сакам да слушнам детали значи приказната е ептен многу интересна :)

Pa nesakam bas da raskazuvam vo detali,da ne recam nikogas ne se izrazuvam taka,jas sum poveke za "vo kratki crti "muabeti.Epten retko,nekoj detal ako mi se vidi interesen mozi da go vmetnam.

A,inaku za slusanje,mozam da slusam ne me nervira bas,a ne deka mi e sekogas interesno i deka sakam.Imam edna drugarka koja ama bas za se raskazuva do najsitni detali.Mnogu si ja sakam,ama ponekogas koga sum vo ne bas sjajno raspolozenie,mi se slucuva da i recam:Dobro.Premini na glavnoto...Ne mi se luti,ama svesna sum deka nemozam da ja izmenam,pa taka ke si slusam detali jas,sakala ili ne,oti izgleda pisano mi bilo...:icon_lol:

Хмм...детали сакс :)
Во повеќето ситуации не сакам да ги слушам, ме замараат...но морам.:potsmev:
А колку сакам да споделувам..па не сум од тие зборлестите, така да кога зборувам веднаш одам на главното без многу да заобиколувам.:)

Не да распалувам со деталите, леле се заборавам едноставно. И не дека нешто со тоа кружам одоколу и не можам директно, туку едноставно сакам да објаснам што е можно подетално, дури и често се случува да ми речат премини на главното.
И не само јас кога зборувам и за другите кога ме интересира, ме интересира и до најситен детал:kesa:

Детали многу забележувам, ама многу пазам со кој ги споделувам.

Zavisi za sto e. Nekad mozam da slusam detali i nema da mi smetaat ama ponekad kako znaat da mi bidat zamorni

Најмногу ме нервират такви луѓе! Додека да ти кажат преку к*ро ќе ти дојдат!
А јас кажувам само главното и толко, не навлегувам во детали, не се ебавам со такви срања!

Па да речеме дека сум со мера, значи некаде на средина. Не навлегувам во секој можен детал ама сепак обрнувам внимание на некои ситници без кои целата "приказна" ми делува предосадно. Исто така и сакам да чујам некои детали ама па не и да заборавам за што всушност бил муабетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom