Колку пари би дале за конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Колку пари би дале за конфигурација

• Вкупно гласачи
    61
Епа напредвит технологијава,барат појако напојување ама овие тупандериве што продаваат компјутери уште си тераат по старо.Мислат се наоѓаме во 2005 год па ке ставаме чкартој.
nema veze niedna nova konfiguracija ne bara pojako napojuvanje bas sprotivnoto od toa e site komponenti se optimizirani da rabotat so sto pomalce struja a davaat maksimum performansi
--- надополнето: Aug 13, 2011 2:28 PM ---
abe kakov alienware samo komponenti od razlicni firmi odnosno top komponentite od sekoja firma i sklopuvas dzver kompjuter koj sto ke kosta duplo poeftino od alienware PC a ke bide so 10-20% pojaki performansi... ;)

тешки да имам пари јас..не би потрошил 500 евра...туку 2000-3000 евра.

nema veze niedna nova konfiguracija ne bara pojako napojuvanje bas sprotivnoto od toa e site komponenti se optimizirani da rabotat so sto pomalce struja a davaat maksimum performansi

Грешка напишав :P
Мислев на тоа на пр: некои купиле во 2005 год компјутер од 600 евра, а сега за тие пари има јак пц кој бара квалитетно напајање а не сеуште да го ставаат истиот чкарт од напајање како пред 5 години.Такви напајања имат во тие конфигурации кадешто фирмава ти дават понуда(30к пц а во него хантол 500 вати).

Прво зависи за што ќе се наменува тој компјутер.Ако има основна канцелариска употреба(word,excel,powerpoint...) може и со 200 евра да се помине,а ако намената му биде за гејмерски малтретирања како што е кај мене тогаш и 500 евра се малце :D
Иначе сум давал ја пари за компјутер и не сум жалел така да би дал и јаче од 500 евра затоа само до сеа имам дадено повеќе од тоа.

да имам пари би дал за http://store.apple.com/us/configure/Z0M4?select=select&product=Z0M4&mco=MTg2OTQ5OTk мислам дека вредит за парите, хм?

P.S.

$16,223.00

Specifications

• Two 2.93GHz 6-Core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
  • 64GB (8x8GB)
  • Mac Pro RAID Card
  • 512GB solid-state drive
  • 2TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
  • Two ATI Radeon HD 5770 1GB
  • One 18x SuperDrive
  • Apple LED Cinema Display (27" flat panel)
  • Apple Magic Mouse + Magic Trackpad
  • Apple Wireless Keyboard (English) & User's Guide
  • Apple Battery Charger
  • Quad-channel 4Gb Fibre Channel PCI Express card
  • Apple Mini DisplayPort to DVI Adapter
  • Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter
  • Apple Mini DisplayPort to VGA Adapter

C

Моментално фрлив 200 евра само за два дела :P

да имам пари би дал за http://store.apple.com/us/configure/Z0M4?select=select&product=Z0M4&mco=MTg2OTQ5OTk мислам дека вредит за парите, хм?

P.S.

$16,223.00

Specifications

• Two 2.93GHz 6-Core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
  • 64GB (8x8GB)
  • Mac Pro RAID Card
  • Two ATI Radeon HD 5770 1GB
  • One 18x SuperDrive
  • Apple LED Cinema Display (27" flat panel)
  • Apple Magic Mouse + Magic Trackpad
  • Apple Wireless Keyboard (English) & User's Guide
  • Apple Battery Charger
  • Quad-channel 4Gb Fibre Channel PCI Express card
  • Apple Mini DisplayPort to DVI Adapter
  • Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter
  • Apple Mini DisplayPort to VGA Adapter
C
ti normalen li si be, za tolku pari stan ke kupam ;)

муабетот беше за компјутер, шта би било кад би било, ако би имал пари би купил ваква ѕверотиња, како викет кад је бал нек је маскенбал :D
Далеку е тој компјутер од ѕверотиња.
За 3.000 евра ќе склопам конфиг што ќе биде 3 пати појак од тој.

ама дали ќе е MAC Pro?

Ете, за тоа ќе платиш, Apple MAC Pro што ќе пишува, не за тоа дека ќе добиеш суперкомпјутер, како што кажа old_school_mk за многу помала сума ќе се склопи многу појак кумпјутер. И со подобар монитор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom