Колку е побрза на патека Формула 1 од останати ГТ и слични автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата RCCC
  • Време на започнување Време на започнување
Да, не велиме не, дефинитивно формулата е побрза од обичните коли.... ај најди вакво видео да видиш колку е побрза Формулата од Yamaha-та на Валентино Роси :) пример...

Штета што не возат Мото Џи Пи и Ф1 на исти патеки.

Trakmania

Абе формулата е најбрза тоа е јасно, само убаво е вака во исто време да се види разликата .)

да не мешаме Авто со Мото спорт :) од возила на 4 тркала Формула им бега на останативе со брзина на светлост значи :)

Некаде на средина од видеото тој жолтеникавиот автомобил, некако нај мерак прави, ама сепак многу заостанува од формулата :)

Еве едно убаво видео за споредба на брзина на патека, легендарната кривина Црвена Вода, на патеката СПА во Белгија :wink:

http://mesto.com.mk/video/88WX5AHXHOR9/kolku-e-pobrza-Formula-1-od-se-ostanato-na-pista-

Да, далеку се побрзи но има оптички ефект снимкава. Затоа така изгледа (толку драстично).

Е ова е реално (вториот дел кликнете самите)

Да, не велиме не, дефинитивно формулата е побрза од обичните коли.... ај најди вакво видео да видиш колку е побрза Формулата од Yamaha-та на Валентино Роси :) пример...

Штета што не возат Мото Џи Пи и Ф1 на исти патеки.

Во крајна брзина гарант не е побрз, единствено што моторот маневарски е во по некои од кривините поагилен и веројатно по излегување од кривина постартен. :)

Mercedes-Benz-SLS-AMG-F1-Safety-Car-2010-car-walls.jpg

:drk:

Во крајна брзина гарант не е побрз, единствено што моторот маневарски е во по некои од кривините поагилен и веројатно по излегување од кривина постартен. :)
Можеби во крајна моторот е послаб но, за влегување во свиоци, запирање и забрзување моторот е во огромна предост... така да кругот што го врти F1 за 2 минути, моторот гарант ќе биди 15-20 секунди побрз, зависно од конфигурацијата на патеката.

Можеби во крајна моторот е послаб но, за влегување во свиоци, запирање и забрзување моторот е во огромна предост... така да кругот што го врти F1 за 2 минути, моторот гарант ќе биди 15-20 секунди побрз, зависно од конфигурацијата на патеката.
Ја не би се сложил со ова ако споредуваш мотор и Turning car тука може моторот да е побрз ама со формула не верувам затоа што формулата има неверојатен даунфорс многу јак мотор многу мала тежина и две тркала повеќе од моторот со тоа фаќа повеќе грип кога ке го собереш се ова мотрот нема теоретски шанси со формулата. Кај нас на трки југовците се 5 до 10 секунди поспори од моторите зборам за турнинг кола од 1100цц со мотор од 1000цц не стандард правен

Неможе да се споредува мотор и формулa и формула и автомобил, формулата е најбрза. :D

Ја не би се сложил со ова ако споредуваш мотор и Turning car тука може моторот да е побрз ама со формула не верувам затоа што формулата има неверојатен даунфорс многу јак мотор многу мала тежина и две тркала повеќе од моторот со тоа фаќа повеќе грип кога ке го собереш се ова мотрот нема теоретски шанси со формулата. Кај нас на трки југовците се 5 до 10 секунди поспори од моторите зборам за турнинг кола од 1100цц со мотор од 1000цц не стандард правен
Jaс ти кажувам од искуство... 125 кубици мотор со +/-35 кс, тежок 140 кг + јас со некои 70 кг , кај шо ќе поминам јас со 60, ела помини ти со кола со 60... пробано ми е 100 пати :)

е сега формулата, јебига, вака можиме да нагаѓаме, ама види колку е пократка стартно-целната на моторите и колку се поостри свиоците... баш ме интересира шо резултати вади Ducatti Desmosedici на Монако пример... мислиш дека формулите се побрзи?

edit: сум бил во грешка :) т.е. не сум знаел дека одат толку мамата...

.monza lap times: F1 car: 1:22...bike: 1:50 D:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom