Може ли некој воопшто да каже која е причината ? Јас не знам дека имаме некои фабрики во Скопјево,на прсти се бројат,не знам која би била друга причина..возила и домаќинства,не би требало да прават ДО ТОЈ СТЕПЕН загаденост,барем мое мислење.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Железарана на Минчо, Цементара....(има уште)Може ли некој воопшто да каже која е причината ? Јас не знам дека имаме некои фабрики во Скопјево,на прсти се бројат,не знам која би била друга причина..возила и домаќинства,не би требало да прават ДО ТОЈ СТЕПЕН загаденост,барем мое мислење.
Гарант Саурон копа орки.Кај Железара нема да помогнат филтри затоа што филтрите се ставаат на оџаци, а ретко кога отровот од железара се испушта од оџак. Се оди преку кров. Живеам директно спорти железара и таа убавина ја гледам секој ден. Од оџак излегува бел дим, а некаде од позади црнила гледаш
Да. Има платени фаци и медиуми, кои тврдат дека куќите што се греат на дрва го прават ова. Но тие што ги платиле тие фаци ова да го лажат, добро знаат дека монополот кој власта им го даде (да ни прават апсолутно што сакаат) на ЕВН и БЕГ, ги доведе граѓаните до ова дереџе, да се греат како во стари времиња.Пак не ми е верно од 2 фабрики да е до овој степен загадено,цело Скопје.Посебно Ново Лисиче и Лисиче,кога ќе влезеш сме како друга земја,како да влагаш во некој мрачен свет,преголема магла има.
Мада и положбата на Скопје си го прави своето..
хахахахх Се спрема за поход на БалканГарант Саурон копа орки.
У Лисиче - 1000 (има на предходна страна)максимално дозволениот број на честички е 35 на метар кубен е сега замислете колку е осум или десет пати над дозволеното
Не протестираме против фабриките, побогу.1/3 од загадувањето било од фабриките, другото е од сообраќајот и домаќинствата(греење). Така да и обичниот човек има голема улога, не треба да протестираме само против фабриките туку и ние да се подобриме.
Не протестираме против фабриките, побогу.
Протестираме против злосторничкиот преќутен договор кој го има власта со сопствениците на фабриките, кој договор маме ни ебава со децении.
Урбанизацијата (неконтролирана и непланска) и доселувањето го прават своето. Пола Македонија живееме и работиме во Скопје, се се отселува кон Скопје, а зградите кои се градат на Водно, во центарот и Н. Лисиче дополнително го блокираат струењето.Пак не ми е верно од 2 фабрики да е до овој степен загадено,цело Скопје.Посебно Ново Лисиче и Лисиче,кога ќе влезеш сме како друга земја,како да влагаш во некој мрачен свет,преголема магла има.
Мада и положбата на Скопје си го прави своето..