Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добра Виолина како за тебе бидејќи ти си почетник би ти предложил да си земеш половна некоја некаде цената е од 150/200 евра па нагоре. Доколку сакаш да земеш за нешто помала цена имаш и од 50 евра но искрено незнам колку е добар квалитетот за таа цена. На нашите огласи имаш и од едната варијанта и од другата. Доколку сериозно размислуваш да свириш на виолина најдобро да одиш во музичко школо каде што според мене најдобро би научила да свириш отколку да гледаш од јутјуб...Би сакала да знам колку чини една просечна виолина и кои виолини се подобри? Сакам да си купам, но исто така нема некој што би ми држел часови... Дали може да се научи од на youtube или треба многу повеќе од тоа?
И да и` налупаат комплекси дека не ја бива и никад нема да ја биде.Добра Виолина како за тебе бидејќи ти си почетник би ти предложил да си земеш половна некоја некаде цената е од 150/200 евра па нагоре. Доколку сакаш да земеш за нешто помала цена имаш и од 50 евра но искрено незнам колку е добар квалитетот за таа цена. На нашите огласи имаш и од едната варијанта и од другата. Доколку сериозно размислуваш да свириш на виолина најдобро да одиш во музичко школо каде што според мене најдобро би научила да свириш отколку да гледаш од јутјуб...
Би сакала да знам колку чини една просечна виолина и кои виолини се подобри? Сакам да си купам, но исто така нема некој што би ми држел часови... Дали може да се научи од на youtube или треба многу повеќе од тоа?
За почеток кинеска виолина (имаш во Смешко на плоштад), за часови најдобро приватно кај музичар дома него да се моташ по школи, ако имаш вишок пари секако. Мада не е само виолината во прашање, паралелно мора да учиш и теорија и солфеж.
Не знам. Виолина се препорачува само на слухисти и ултра талентирани, ако не спаѓа во нив само ќе се мачи, пошто инструментот не е добро темпериран односно свирачот сам треба да ги одреди тоновите според праговите кои што ни тие не се обележани па можеш да замислиш каков хаос би настанал во случај виолинистот да нема осет за солфеж.Ваљда знае ноти да чита штом сака виолина да свири,а ако не чорба .