Колкав е вашиот гејмерски стаж?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Мн одамна...од мн мал сум бил по флипеницете...а на 5год(а може и порано XD) имав нитендо и ретко станував од него, а на 11год ми купија ПЦ и ден денеска не сум станал :P

Околу 8-9 години :vozbud::vozbud::vozbud: Па и по тоа го креиравме првиот гејмерски форум во македонија :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Па од 1999 со нинтендо почнав.После 2002 земав PS1 и ропав фудбал па 2004 земав PC и сега пред 1-2 месеци земав ново PC.Шо значи некаден околу 9-10 години.

13 год. стаж! :kafe: ц ц ц кога помина времето бе, како вчера да играв Warcraft 1

8 год. стаж!Прво со нинтендо почнав,памтам у прво одд едвај чекав од школо да си дојдам на него да играм Супер Марио,па после на PS,и на крајот PC!И сеа највише играм игри од FPS типот,како на пр. DooM,Quake,Unreal Tournament,CoD итн.

14 години...:vozbud:

Nice thread resurrection, by the way. :)

10 години (доколку се рачуна нинтендо и плејстејшн).

8-9 години тука некаде

Стаж, доволен за во пензија. Ама не се предавам уште. Од 1985 на 15 годишна возраст ,значи скоро 24 годишен стаж. Прва игра ми беше Wizard of war на Commodore 64, a најмногу ги сакав Green Beret, Defender of the crown, Taipan... До 1990 дома собрав уште и Spectrum, Atari XL и Amiga 500. Кој имал C-64 до 1990 год. може и купувал игри од мене. Прво бев Skopje cracking service а потоа до 1991 Frontal Macedonian Crackers или скратено FMC. Прво земав игри од Белград од YUCS а потоа ги нарачував директно од Холандија од Hotline. Еве пред некој ден со синот ја завршивме Crysis Warhead. Бидејќи работам во фирма за компјутери можам да си дозволам до го имам најновиот hardware,се надевам дека ке дочекам златен гејмерски јубилеј од 50 годишен стаж :wink:. Инаку Commodore-то ми е уште фунционално, заедно со касетофонот и дискетната единица, со околу 300 касети и 250- 5.25" дискети, се на се околу 2,500 игри. Еднаш годишно знам да го пуштам, да поиграм малку за да се потсетам на старите времиња.

Стаж, доволен за во пензија. Ама не се предавам уште. Од 1985 на 15 годишна возраст ,значи скоро 24 годишен стаж. Прва игра ми беше Wizard of war на Commodore 64, a најмногу ги сакав Green Beret, Defender of the crown, Taipan... До 1990 дома собрав уште и Spectrum, Atari XL и Amiga 500. Кој имал C-64 до 1990 год. може и купувал игри од мене. Прво бев Skopje cracking service а потоа до 1991 Frontal Macedonian Crackers или скратено FMC. Прво земав игри од Белград од YUCS а потоа ги нарачував директно од Холандија од Hotline. Еве пред некој ден со синот ја завршивме Crysis Warhead. Бидејќи работам во фирма за компјутери можам да си дозволам до го имам најновиот hardware,се надевам дека ке дочекам златен гејмерски јубилеј од 50 годишен стаж :wink:. Инаку Commodore-то ми е уште фунционално, заедно со касетофонот и дискетната единица, со околу 300 касети и 250- 5.25" дискети, се на се околу 2,500 игри. Еднаш годишно знам да го пуштам, да поиграм малку за да се потсетам на старите времиња.
Па имаше некои заебанции со тоа турбо 250, па касетофонот не ми ја читаше касетата добро, ама у секој случај супер беше играњето на C-64.
:vozbud:

здрави 10 години почнав на нинтендо и се секавам на мото рацер за псп 1 фифа 98 на пц се секавам мегу првите игри ми бесе фифа 2000 солџер оф фортуне....убави времинња

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom