Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
same hereоколу 9 години
Па имаше некои заебанции со тоа турбо 250, па касетофонот не ми ја читаше касетата добро, ама у секој случај супер беше играњето на C-64.Стаж, доволен за во пензија. Ама не се предавам уште. Од 1985 на 15 годишна возраст ,значи скоро 24 годишен стаж. Прва игра ми беше Wizard of war на Commodore 64, a најмногу ги сакав Green Beret, Defender of the crown, Taipan... До 1990 дома собрав уште и Spectrum, Atari XL и Amiga 500. Кој имал C-64 до 1990 год. може и купувал игри од мене. Прво бев Skopje cracking service а потоа до 1991 Frontal Macedonian Crackers или скратено FMC. Прво земав игри од Белград од YUCS а потоа ги нарачував директно од Холандија од Hotline. Еве пред некој ден со синот ја завршивме Crysis Warhead. Бидејќи работам во фирма за компјутери можам да си дозволам до го имам најновиот hardware,се надевам дека ке дочекам златен гејмерски јубилеј од 50 годишен стаж :wink:. Инаку Commodore-то ми е уште фунционално, заедно со касетофонот и дискетната единица, со околу 300 касети и 250- 5.25" дискети, се на се околу 2,500 игри. Еднаш годишно знам да го пуштам, да поиграм малку за да се потсетам на старите времиња.