Барав по нет и на НБРМ и никаде неможам да најдам информација за оваа сребрена монета. Златна најдов на НБРМ а за оваа како вооошто да не е издадена. Сребрена е сигурно има и жиг се гледа на сликата.
Има некој некаква информација за монетава? И вредност се разбира.
Прегледај го приврзокот 168992 Прегледај го приврзокот 168993
ovie srebrenjaci so likot na Goce idat vo serija ne me drzi za zbor kolku razliccni parcinja se vo serijata (jas imam 5),no ne se srebrenjaci so nominal (primer 10 ili 100 denari) nego se so zig 925,sto pretstavuva investiciona moneta,t.e VREDNOSTA i e kolku srebroto,vo stilot "denes pagja cenata,uttre ke porasne ,i taka...)
na ljubitel sto ja saka moze i da dobies nekoja cena povisoka. realnata vrednost e vo srebroto,e sega sto sme nie patrioti pa sakame da ja prodademe za basnoslovna suma,da digneme potkrovje ili da ja pregradime terasata so parite od prodazbata na monetata,e veke nekoja treta realnost.....
Zemi go primer srebrenoto mileniusko denarce (napraveni se vo tiraz od 1 000 parcinja od bronza( se nudi za basnoslovni sumi po online oglasite kaj nas) srebro ,vo katalog e procenet na 160$ (krause katalog) i zlatna,koja ima samo "zlatna vrednost",za zal srebrenite denari najgolemiot del otidoa vo izrael (vo nrbm cenata na tavo denarce bese pod 20e) i se nudat denes na ebay od tie kupuvaci po realna cena,(160$) sto najverovatno sami ja izmislile,po zborovite na Adolf "vo sekoe delo,stojat prstite na Izraelec" ,taka da napravile nekoj mucki vo katalogot,ako ne zarabotat kaj moze taka.