Колбаси или ќебапи?

  • Креатор на темата Креатор на темата Маск
  • Време на започнување Време на започнување
Мелено месо надвор од дома јадам само у проверени кафани или по препорака.
И секогаш би избрал колбаси или суџук меѓу двеве понудени опции.

Ќепаби, дефинитивно !


Само да не се Бугарски !
Си пробал? :)
Човече... таа чубрицата (зачинот што бугарите го додаваат у месо),
животот ми го скрати за 10 год.
Ко детерѓент да јадеш нек си ебе.
По едно време си купуев месо (60% свинско,40% телешко),
ми го мелеа на лице место,
правев коцки од по пола кило и у кеса и у замрзивач.
:wink:
Ама доаѓаат наши деца,
ја правам скара...
и еден од нив ми вика:
-Џабе Зеко...
пак не е ко што треба.Пак ми мириса на чубрица.
-Аман бе му викам... сем ако и свињите не ги ранат со чубрица, не ми е јасно како е можно. :vozbud:

Ќебапи ама сараевски... :vozbud:
Мислиш Бањалучки? :)
 
Ќебабчиња ми е шубе да јадам у кафана(и било што од мелено месо) а дома ако се напраени тогаш да
Кобасици ретко јадам зш сите ми се лути
 
кебапче сакам јааааа:pos2::pos2::pos2::pos2:
 
Ќебапи,Саглам туркиш кебап:pos2:
 
ќебапи ама ако има некој добри колбаси би ги одбрал колбасите
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom