Колбаси или ќебапи?

• Креатор на темата Креатор на темата Маск
  • Време на започнување Време на започнување
Кој се во моментов бест бај колбас во Македонија од овие што можат да се најдат по маркетиве? Јас имам пробано ос скоро сите, и можам да кажам дека Штипска од Жито Вардар не е лоша, исто од МИК Свети Николе едни домашни во продавница ги имам купено не се лоши. За на скара, едни бели германски од Тинекс се одлични, и скараџиската од Жито Вардар исто брка работа.
Промес и Мега што се домашни се јадат, ама тие останатите по 130 денари кило се катастрофа.
Извиканите крушевски колбаси не ми се ништо посебно.
Ваши предлози за колбас, а да не се праени од дедо и баба и можат да се купат од гранапче?

Увијачи :P
Озбилно :
Скараџиска - Пекабеско
Јеловска - Карнем
Ќебапи :
МИК Свети Николе
Мега

Увијачи :P
Озбилно :
Скараџиска - Пекабеско
Јеловска - Карнем
Ќебапи :
МИК Свети Николе
Мега

е ги погоди ќебапите - сместа менувај фирма,најдобро некој твој да имаш за купување мелено ама од овие твоите НИКАКО

И тоа и тоа јадам ...
Колбаси претежно оние на Жива .. во Рамстор ги има .. со сецкано месо(не знам како ги викаат .. ама по цена ги памтам) .. имаше едни мислам 235 а другите 250 ден ... тие 235 мн мрсни ми делуваат ... другите баш ми се убави .. ќебапи најчесто направени од мелено месо што го мелат пред мене од парчињата кртина што јас ќе си ги изберам ...
е сеа не секогаш е така ... ама ако случајно земам готови од промес ги сакам оние што ги викаат уштипци ... уствари тоа им се ќебапи завиткани во парче сланина ...
ја обожавам и ајдучката од промес ....

Колбаси, најдобри што сум ги јадел се од Крушево од една месара кога идеш накај спомен куќата на Тоше...

Ќебапи скоро и да неам јадено добри...

Ќебапи.... посебно ако ги јадеш во лето кај Жабарот:):love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom