Која "пастрмајлија" е подобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
Во Скопје сосема солидна пастрмајлија со пастрма има во Бела кај Дрво Декор. За тие што не љубат овчко, има и свинска и пилешка пастрмајлија. Големата пастрмајлија е 160 што е прифатливо

Викате штипската не била ОК затоа што е без пастрма.... А јадете пица којашто нема везе со италијанската, јадете бурек со врат или слично, јадете гиро со помфрит и сето тоа е ОК нели

Викате штипската не била ОК затоа што е без пастрма.... А јадете пица којашто нема везе со италијанската, јадете бурек со врат или слично, јадете гиро со помфрит и сето тоа е ОК нели
:icon_mrgr:,,,vo greshka si ,,,,se gore navedenoto e tochno ,,,no samo delumno bidejki ,,,na orginalnite ,,recepturi ,,,na italijanska pica,,,burekot,,,giroto ,,,se po neshto im e dodadeno ,,,,,a kaj shtipskata pastrmajlija ,,,go nema toa shto navistina bi trebalo da ja okarakterizira,,,kako<>pastrmajlija<>,,,pastrmata,,,znachi ,,,osnovnoto ,,,neshto shto go pravi receptoto da bide recept ,,go nema ,,,,
,,,e da prostish ,,ama tuka veke ima golema razlika,,,,i ne meshaj babi i zhabi,,,,so dodavanje ,,,i odzimanje,,,,:)

Еднаш имам пробано штипска пастрамајлија и стварно ич не ми се свиѓаше а обично не прибирам многу храна, тестото многу препечено за мој вкус плус црвен пипер ставиле внатре што дополнително го уништува вкусот на пастрамајлијата а и нема јајце да го спои тестото со месото за да се добие таа одлична комбинација. Така да гласот мој оди кај Велешката :D

Радовишката или како што викаат тие сомунка...И тоа да јадеш во планината кај в'ците.

Разликата е дали со или без јајца.
Велешка со јајца.
Штипска без јајца.
Ама не иде без буковец , шприцер и феферони(лути)

Разликата е дали со или без пастрма.
Велешка со пастрма.
Штипска без пастрма.
Ама не иде без буковец , шприцер и феферони(лути)

Еве поправив граматичката грешка :D

чива и да е пастрмајлија, велешка, штипска, светиникослка, кочанска... само да е со пастрма... ова со свинско више некако ми е демоде :-)

чива и да е пастрмајлија, велешка, штипска, светиникослка, кочанска... само да е со пастрма... ова со свинско више некако ми е демоде :)
Велиш само со пастрма да биде подготвена?

Вчера бев Штип питата што ја купив,имав вчуство дека јадам пишија а не пита и на крај ја фрлив, ебати штипјаните они се кажуваат дека имале добра пита, се знае кај има добра пита Велес :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom