Која "пастрмајлија" е подобра?

  • Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

  • Велешката дефинитивно!

    Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

    Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

    Гласови: 58 18,2%

  • Вкупно гласачи
    318
Нормално, каква си навикнеш таква ќе ти е најубава. Ако ми е вкусно за јадење баш ќе ме заболе откај потекнувало името и дали морало да има пастрма :facepalm:
До толку не сум фанатик, за разлика од некои таму погоре.
 
Таа шо е направена со пастрма, а таква тешко да најдеш.

Пастрмата што се продава не може да се спореди со таа што некогаш се правела по дома.
 
Самуни рулз!!! Да можам секој ден би ручал само самун! Немам пробано од Штип и Велес ама во иднина мора и тоа да се види за споредба :)
 
Нема што да се споредува, различни се. Секоја убава на свој начин...
Според мое мислење, си ја пробал најдобрата
 
Велешани ја почнаа традиционално јадење за град Велес послем почнаа Штипјани па уште што нема да видам ( Радовишка ) :D можеби подобро е наместо Сараевски бурек да се вика Кривогаштански ................
 
Велешани ја почнаа традиционално јадење за град Велес послем почнаа Штипјани па уште што нема да видам ( Радовишка ) :D можеби подобро е наместо Сараевски бурек да се вика Кривогаштански ................
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
 
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
Не сум од Радовиш, ама сум пробал самун таму, со што сакаш ќе ти направат...ама да претежно со тоа саздрма...иако многумина рекоа дека така било тешко за јадење, мирисало месото...затоа со пилешко си јадам јас :)
 
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
Објективно сакам да напишам во врска со ова дека Велешката е најдобра
 
Да препорача добро место каде што прават ептен добра пастрмајлија во Штип....:)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom