Која музика е најслушана во светот?

Eve nekolku stilovi sho mislam deka treba da bidat edni od najslushanite

• House

Гласови: 17 6,4%
  • Pop

Гласови: 32 12,1%
  • Hip-Hop & RNB

Гласови: 47 17,8%
  • Techno

Гласови: 13 4,9%
  • Trance

Гласови: 11 4,2%
  • Retro

Гласови: 3 1,1%
  • Rock

Гласови: 110 41,7%
  • Metal

Гласови: 31 11,7%

• Вкупно гласачи
    264
Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
Da znachi koja muzika spored vas e najslushana ne vie koja ja slushate tuku koja muzika mislite deka e najprifatliva najslushana? I ako nekoj stil e izostaven vo anketava sho mislite deka e najslushan napishete....

ја мислам дека е рок али во него се сметаат сите негови правци.тоа ке биде многу опширно ама на анкетата е така и ја така го сватив.Иначе и некоја да е најслушана ипак не се двои ептен од другите.

Е па секој ќе има различно мислење за ова прашање.. тоа до некаде ти е исто како што слушате вие?
Иако Goch нагласи дека во анкетата се бара која музика е најслушана во светот а не која ние ја слушаме мислам дека 90% од одговорите ќе бидат според тоа кој тип на музика го слушаме ние..

Според мене тоа е Рап.. Бидејќи јас слушам рап мислам дека е најдобра и најслушана во светот..

Комерцијалната, се разбира, независно од стилот.:toe:

Јас слушам метал, но гласав за рок. Рок музиката е дефинитивно најслушана. Ја слушаат луѓе на секаква возраст.

izgleda premnogu rokeri imame tuka.... zasto rock nema vrska toa vie sho slushate koja e najslushna ja slusham house i mislam deka house muzikata i pop se najslushani ali ipak glasav za pop... zasto mislam gleame po televizii po radia sho najmnogu se pusta mislam deka e najkomercijalna i deka najmnogu se slusha dajte gi mislenje sho koa kje izlezete vo grad na televizija sho najmnogu se pusta od tuka doagja zakluchokot sho muzika najmnogu se slusha a ne vie sho slushata mada toa e vashe mislenje pozz... :)

Гласав за ПОП , поради тоа што самото име кажува...Поп = Популарна Музика којашто сите ја слушаат...:toe:

Џабе секој си ја форсира својата музика, има точни статистички податоци за која музика е најслушна. Тоа е се разбира рокот, најфорсиран од САД е рапот кај нас е клаберска донегде многу форсирана-ама рокот не буквално ненадминлив на светско ниво.

По продажба на албуми по песни вртени на радио и по одржани концерти и плус се брои и колку пари генерира рок музиката-според сите параметри можеби само поп музиката е близу ама другите ни за нокт не можат да се фатат, рапот и техното се милиони години назад барем во популарност на светско ниво.

pa sooznam, glasav za hip hop deka hip hop i rok najvise slusam, a se soglasuvam so noodle pogore = deka komercijalnoto e najslusano nezavisno od stilot :D , a toa e zaso lugeto neznat za kvalitet, sea ne velam deka hip hopot e nesto "unikatno", no sepak e razlicno a i rokot e neste definitivno najkvalitetno!

Јас слушам Рап и ништо друго...Ама ако збориме реално рокот е музика која е најслушана на светот иако мене не ми е ништо посебно...:toe:

нема основа анкетава, ај да биде само тема и мислења со коментари ок иде некако, ама според анкетава на крај некој ке извади заклучок дека ако за метал гласале 250 луѓе а за рап само 3ца дека рап воопшто не се слуша? а на форумов само металци се движат :pos: нема теорија иако си заборавил една опција - странска музика :pos: хахах... - класика се разбира, ама пошто ја немаше во опција, гласав за рок оти и панк немаше а знам многумина шо се праат тешки гангстери сепак потпевнуваат некои панк хитчиња :) јес да и панкот може да иде под рок, но во тој случај и металот би идел во рок и многу други правци потекнале од рокот, можеби на некој ке му звучат слично и нема да може да направи разлика од рок до панк или метал, како јас од R'N'B techno i trance i rap ali :pos: шо дрдорам бре!

Објективно гледано, без да бранам мој стил на музика или да наметнувам стилови мислам дека рокот најмногу се слуша во светот, а овде на Балканот владее турбо фолк за жал. :(

И btw тоа хип хоп горе поправете го, зашто хип хопот е култура не е вид на музика, рапот е музички жанр.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom