Која е вистинската Библија

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Де бе одговорете, нека го има на темава, па навистина има луѓе поставуваат такво прашање зашо кај едните има повеќе апокрифи кај другите тие апокрифи не се прифатени и се отфрлени, пример католиците ги прифаќаат, вие ги отфлате, зашо така? :tapp: Кај е вистината тука, која е вистинската библија тука?

Една е Библијата, и католици и православни имаат една Библија. Туку вие малце чукнете си ја главата и прашајте си ги тие што ви го диктираат начинот на размислување колку верзии на куранот имало пред да се запалат сите и се одобри една верзија?

Една е Библијата, и католици и православни имаат една Библија. Туку вие малце чукнете си ја главата и прашајте си ги тие што ви го диктираат начинот на размислување колку верзии на куранот имало пред да се запалат сите и се одобри една верзија?
Ој кажи му на правословен поп да пее и чита од католичка библија....

Ој кажи му на правословен поп да пее и чита од католичка библија....

Па он чита од преводот што е направен од македонската православна црква, ништо не му мења. А тоа попови, цркви, не католицизам, не православие не ме интересира, он ако сака нека користи Библија на кинески, истото е секаде

Ок, ако викаш дека е една ќе барам малце потодоцна да ми одговориш на некои прашања за да ме увериш дека навистина библијата е една кај сите христијани. позз.:sneaky: п.с. не го мешај куранот сега, темата е за библијата, а не за куранот, се гледа дека куранот ви задал голем удар па мора во секоја реченица да го користите...:facepalm:

Па он чита од преводот што е направен од македонската православна црква, ништо не му мења. А тоа попови, цркви, не католицизам, не православие не ме интересира, он ако сака нека користи Библија на кинески, истото е секаде
мења и те како. Не може да користи библија на која не стои благословот на МПЦ. Има на македонски еден куп певоди али само една носи благослов и потпис на синодот на МПЦ

Ок, ако викаш дека е една ќе барам малце потодоцна да ми одговориш на некои прашања за да ме увериш дека навистина библијата е една кај сите христијани. позз.:sneaky: п.с. не го мешај куранот сега, темата е за библијата, а не за куранот, се гледа дека куранот ви задал голем удар па мора во секоја реченица да го користите...:facepalm:

Го мешам куранот како што вие се мешате во секоја тема за нешто христијанско со истите научени прашања и одговори. Се знаат сите намери од вас и лицемерието ви е многу големо. Не бидете толку заслепени и отворете си го срцето кон вистинското проучување на Библијата, а не со намера да најдете грешки и контрадикторност, залудни ќе ви бидат барањата.
--- надополнето: 22 март 2012 во 16:47 ---
мења и те како. Не може да користи библија на која не стои благословот на МПЦ. Има на македонски еден куп певоди али само една носи благослов и потпис на синодот на МПЦ

Јас можам да зборам само за мене, а сум рекла, сум против попови и нивни благослови и глупости. Многу ми е гајле каква Библија он користи и дали имала таа благослов.

Sвездо, можеш ли да ми кажеш нешто за историјата на собирот во Картага, а исто и за дешавките во Никаиа (стар град во мала Азија - денешен Изник), и за двата големи христијански собири кои се одржани во него во 325. и 787.г. тука што се случило можеш да ми одговориш? Зашо малце знам католиците и протестантската секта која се појавила до половината на 16ти век, си замеруваат околу некои сипси и нивната веродостојност си чул за ова? :(
--- надополнето: 22 март 2012 во 16:53 ---
За тебе секој што ќе зборне против библијата е муслиман а? Лет3, муслиман си ти друже така? :facepalm: п.с. извини ама морам да бидам искрен во тоа дека многу муслимани ја знаат боље библијата него ли самите христијани кои така се декларираат као христијани, жал ми е... и дај не бегај од темата, одговорете ако сте во можност, ако не зашто сте на форум, зашо е темава отворена ако не сте спремни за дискусија?

Јас можам да зборам само за мене, а сум рекла, сум против попови и нивни благослови и глупости. Многу ми е гајле каква Библија он користи и дали имала таа благослов.

Таквите ко тебе не одат во рајот

Де бе остави ги нека одговорат, сега нема да одговори на моето прашање ќе се фати за тоа како само христијаните ќе оделе во рајот а другите не, пусти нивни желби, а немаат никаков доказ затоа дека само они ќе идат у рајот а сви други у пекол.

Де бе остави ги нека одговорат, сега нема да одговори на моето прашање ќе се фати за тоа како само христијаните ќе оделе во рајот а другите не, пусти нивни желби, а немаат никаков доказ затоа дека само они ќе идат у рајот а сви други у пекол.

Жал ми е за таквите како тебе, искрено ми е многу жал. Друго немам што да ви кажам само се надевам некој ден ќе сфатите се. Поздрав

И ние се надеваме дека вие ќе сватите некој ден...

одговорете ако сте во можност, ако не зашто сте на форум, зашо е темава отворена ако не сте спремни за дискусија?

За да ти одговориме, треба прво да се помачиме да ги корегираме лапсузите во твоите прашања, штом пак го издава твоето елементарно непознавање на христијанството и Библијата. Но се поставува прашањето зошто некој би потрошил време да корегира исламски лапсузи, да му одговара на човек кој не прашува за да дознае, туку само за да се препира, човек кој поставува пристрасни и претендиозни прашања, човек кој ја започнува дискусијата со антагонизам, човек кој доаѓа на форум со спремни антихристијански исламистички пропагандни памфлети и си вика „хаха сега ќе видат тие убаво“.

Сериозни и духовно зрели христијани не одговараат на такви прашувачи. Библијата им забранува да одговараат на таквите. Христијанин што има барем мало искуство во дискусија со такви муслимани, знае дека со нив нема разбирачка, дека дисксуијата многу брзо преминува во два паралелни монолози.
Не вреди човек да троши време за такви дискусии. Краток е овој живот за да се троши време за бесмислени работи.
Поздрав!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom