- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 3.848
- Поени од реакции
- 960
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- evangelos.blog.mk
Абе ќе те праша човек на улица некој озбилно, ваков одговор ли ќе му дадеш?
А ти па стварно мислиш дека прашањето ти беше озбилно?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе ќе те праша човек на улица некој озбилно, ваков одговор ли ќе му дадеш?
Ој кажи му на правословен поп да пее и чита од католичка библија....Една е Библијата, и католици и православни имаат една Библија. Туку вие малце чукнете си ја главата и прашајте си ги тие што ви го диктираат начинот на размислување колку верзии на куранот имало пред да се запалат сите и се одобри една верзија?
Ој кажи му на правословен поп да пее и чита од католичка библија....
мења и те како. Не може да користи библија на која не стои благословот на МПЦ. Има на македонски еден куп певоди али само една носи благослов и потпис на синодот на МПЦПа он чита од преводот што е направен од македонската православна црква, ништо не му мења. А тоа попови, цркви, не католицизам, не православие не ме интересира, он ако сака нека користи Библија на кинески, истото е секаде
Ок, ако викаш дека е една ќе барам малце потодоцна да ми одговориш на некои прашања за да ме увериш дека навистина библијата е една кај сите христијани. позз.п.с. не го мешај куранот сега, темата е за библијата, а не за куранот, се гледа дека куранот ви задал голем удар па мора во секоја реченица да го користите...
![]()
мења и те како. Не може да користи библија на која не стои благословот на МПЦ. Има на македонски еден куп певоди али само една носи благослов и потпис на синодот на МПЦ
Јас можам да зборам само за мене, а сум рекла, сум против попови и нивни благослови и глупости. Многу ми е гајле каква Библија он користи и дали имала таа благослов.
Де бе остави ги нека одговорат, сега нема да одговори на моето прашање ќе се фати за тоа како само христијаните ќе оделе во рајот а другите не, пусти нивни желби, а немаат никаков доказ затоа дека само они ќе идат у рајот а сви други у пекол.
Една е Библијата, и католици и православни имаат една Библија.
одговорете ако сте во можност, ако не зашто сте на форум, зашо е темава отворена ако не сте спремни за дискусија?