Која е вашата реакција на прашањето...

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
На блиските им кажувам колкава ми е платата , ама на некои “радознали гузици“ за инает им кажувам поголема сума на пари:hump:
Нека пукнат од мука:bip:

Мистичен напиша:
Директно му реплицирам: "А зашто прашуваш"?
И одма јас ти реплицирам :Чисто онака муабет хахаха :je: :je:

Не сепак мислам дека е мнлошо некој да те праша такво нешт ама све зависи од тоа кој човек те прашува

MOJOT ODGOVRO E .... DOVOLNO :)

Чиста некултура ми е тоа мене. Што би му било толку страшно важно некому за да му текне да ме праша колку ми е промет (тоа дека плата не земам:) :) :) )? А незнам, најчесто ме прашуваат како работата, а од фаци им гледам што всушност сакаат да ме прашаат, па кажувам супер е. Нека се мислат и нека рачунаат отпосле колку е тоа супер ... така де ... глупост.:nesvest: :pipi:

Ич да не ти е гајле...мој прв одговор.
Инаку ако сум на добрите, може да му се каже доволно или репликата за зошто сакаш да знаеш.
Во принцип не кријам, значи можда во текот на разговот понатаму пак би кажал, ама ме нервира кога некој изнудено сака да дознае.

Не поставувам никакво прашање на оваа тема ни со најблиските! А мене кога ќе ме прашаат не одговарам никако - причина за ова е чаршискиот муабет од типот (а бе иам еден другар што работи таму и таму и они земаат толку, а ние волку, па зависи од муабетот ако треба и ќе се преувеличи нешто повеќе) и одма расте љубомора кон тебе! Од необјаснива природа. Платата си е моја лична заслуга и останува само за мене. А и факотот е тоа дека поголемиот број на фирми кај нас ти даваат една сума на пари а те пријавуваат на помалку и тоа е се испреплетено. Да не гњавам многу платата е лична работа, ако некој ми ги каже неговите примања ме навредува не сакам да ги знам! Како демек ме смета за близок и очекува после и јас да му возбратам соодветно, а тој одговор нема да го добие од мене и тука пријателските односи се заладуваат.

П.С. се што е поврзано со пари води кон лошо пријателство.

Eko1 напиша:
Кога некој директно или индиректно ке ве праша колкава ви е платата?.... или ако работите за себе.... колку промет дневно си правите?

Ја кажувате вистината или ке промумлате нешто па ке смените тема?.... дали прашањето е непристојно без разлика кој и да го постави или има кој може а кој не?

Јас мислам дека е непристојно, на мене тато не ми ја кажува неговата плата, а не пак друг да питам.

a so mora lugeto da znaat kolkava vi e platata!Se nerviram od vakvi malograganski raboti!Ima raboti koi se licni i koi ne treba da gi zasegaat lugeto okolu nas!

1,Тоа е непристојно прашање, не знам како има луѓе кои прашуваат за тоа, а ако ме прашаат ќе кажам доволно, за да преживеам

bosab напиша:
Не е пристојно ама денес лугето си се такви радознали ако според нив е тоа малку што ке го кажеш се ситат а ако им е многу љубоморат.Како што кажа на горниот пост и јас би го возвратила прашањето.

Потполно се согласувам.Има многу љубоморни.

Не работам за да земам плата.Но кога би земал и некој ме праша нема да му одговорам.Најверојатно ке завртам некој друг муабет.

Ja lichno ne kazuvam, poradi opravdani prichini, izbegavam muabetot so "pa glej, troshoci ova ona, i na kraj taman za cigari" ali glupo e, ne deka e nepristojno, tuku samo glupo. Choek koj e na socijalno so 6000 (dali tolku) denari mesecno ti kje mu kazhesh xx.000 plata? abe aj. Kako on kje se osekja posle? kje ide doma kje gi istepa decata "uchete mame vi e*am"

Eko1 напиша:
Кога некој директно или индиректно ке ве праша колкава ви е платата?.... или ако работите за себе.... колку промет дневно си правите?

Ја кажувате вистината или ке промумлате нешто па ке смените тема?.... дали прашањето е непристојно без разлика кој и да го постави или има кој може а кој не?

па искрено ретко ја кажувам точната бројка, но сепак не се срамам од платата.

јас не земам плата - а работам како стока од 9 сабајле до 20часот навечер.
Ама па затоа кога и колку ми требаат пари секад си ги имам.
Некои ми велат дека тоа не е добро, бољи да работам за плата барем ке знам колку трошам, колку ми треба и дали можам самостојно да живеам, ама па убаво ми е вака!

Платата е лична работа...Но од најблиските не кријам....А за останатите...... „ДОВОЛНА МИ Е ЗА ДА ЖИВЕМА КАКО ЦАР”

Нема потреба да кажувам никому.Тоа си е моја работа,а ако некој ептен сака да знае,еве ја цифрата што ја кажувам: 2,000 евра НЕДЕЛНО!Па нека си пукнат од мака радозналите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom