Која е првата и третата музичка револуција?

• Креатор на темата Креатор на темата kicodarker
  • Време на започнување Време на започнување
Sussaro напиша:
да да сите жени да ги смуваш, тоа е она правата револуција во музиката ѓоа ми ти HIM (His Inferal Majesty) се ова.
Cuden si ti drugar.Zboruvam za sebe de,aman.Mene mi se dopagaat negovite pesni ne gleam tuka problem.A toa sto gi smuval site zeni za mene e najgolemata misterija,ima glas i izgled na zensko.HIM si go vozat filmot i mene mi se sviga Vile Valo ali ne mu kupuem albumi za da gi slusam tuku da mu go gleam faciceto na opakovka i se nadevam ne ti smeta.v red,bidi mi pozdraven:)

Ptolomej напиша:
Фала Богу некому му текна да ги спомне Faith no more на форумов...беа одличен бенд ( мислам дека не постојат повеќе и дека Mike Patton пее во друг бенд) и штета е што не се толку експонирани колку што заслужуваат да се...според мене албумот The Real thing е еден од најдобрите албуми што сум го слушнал досега , и не е само Epic добра песна од тој албум туку цел албум е одличен а поготово песната Surprise you`re dead ( какви заебани премини и рифови има песната упм )...сите членови на бендот се одлични инструменталисти а Мike Patton е одличен вокал...исто така и спотот за песната Еpic e мало уметничко ремек дело ( поготово сцената со рибата на крајот од спотот )....исто така и наредниот албум Angel dust e добар но не е толку добар како The Real thing освен 2-3 песни кои отскокнуваат...во секој случај беа одличен и прилично чуден бенд ( видете го само имиџот на гитаристот Big Jim ) и штета е што повеќе не постојат

кога ке ми текне на A Midlife Crisis се ежам или па The Gentle Art of Making Enemies, се некако ме тера да помислам дека оваа песна ја слушале System of a Down кога го формирале својот звук :)

Midlife crisis е одлична песна а и спотот е бомба но сепак ти препорачувам да ја слушнеш Surprise you`re dead од предходниот албум Тhe Real Thing кој што според мене е подобар албум од Angel dust....како што пишав и во предходниот пост песната е многу интересна и дури помалку и чудна,а тоа што рече за сличноста на музиката и стилот меѓу Faith No More и Sistem of a down држи вода :)...веројатно типците од SOAD се инспирирани од Faith No More иако SOAD си имаат нивен препознатлив стил

citat
друго?

песната Black Sabbath од истоимениот бенд

п.с. за faith no more 5+ на раче :))))

sporedba megu faith no more i black babath?
da ne e malku ova nadvor od kontekst na temata?
black sabath privite muzicari sto go najdoa preodniot zvuk pomegu rock-ot i metal-ot sigurno so svoeto muzicirajne napravija nizbrizan beleg vo muzickata istorija pa tomi iomi za prva pat dokaza deka gitaristot koj sviri metal moze da ima hristijanski imig
i da ne ova nekoja sosem druga tema
FAITH NO MORE VS. BLACK SABATH?

kicodarker напиша:
citat
друго?

песната Black Sabbath од истоимениот бенд

п.с. за faith no more 5+ на раче :))))

sporedba megu faith no more i black babath?
da ne e malku ova nadvor od kontekst na temata?
black sabath privite muzicari sto go najdoa preodniot zvuk pomegu rock-ot i metal-ot sigurno so svoeto muzicirajne napravija nizbrizan beleg vo muzickata istorija pa tomi iomi za prva pat dokaza deka gitaristot koj sviri metal moze da ima hristijanski imig
i da ne ova nekoja sosem druga tema
FAITH NO MORE VS. BLACK SABATH?

кај виде ти во мојот пост намера за споредба на FAITH NO MORE и BLACK SABATH :))))))))) бог да чува :) чисто онака го поставив тоа да видам мислење.А башка што ми даде мислење за бендот, а не за песната :))

citat

кај виде ти во мојот пост намера за споредба на FAITH NO MORE и BLACK SABATH :))))))))) бог да чува :) чисто онака го поставив тоа да видам мислење.А башка што ми даде мислење за бендот, а не за песната :))

pa moeto mislenje za pesnata i za bendot se ekstremno viskoki i mnogu gi pocituvam remek-delata na black sabath i cesto se prasuvam tocen odgovor najduvam i pak pak se prasuvam kakva ke bese metal muzikata bez Black Sabath?
pesnata e remek delo i gi obozavam i Paranoid I Iron MAn
i celoto nivno trvorestvo
sto samo dvajca vodime razgovori ?
kade se drugite da se vmetnat?

среќа што Paranoid ја снимиле у последен момент, немаше да уживаме денес во неа :)

pa so sto da ja prosirime temata ?
kako sto gledam dosega nikoj ne napisa nsito za bluzot , pankot , jazzot , granzot(vakva tema e veke otvorena na stata strana) , klasikata kako najstaro muzicko-umetnicko delo koe sto nikogas nema da umre i e najceneto i najtesko za tvorenje ako ne veruvate ajde iskoponirajte mi edna klasika so viloncela. pa nema nisto spomnato za elekronikata dali ja sakate ili ne nitu na golemite gitarski benda.
eve ke otvoram tema za Queen
pa tesko deka nekoj ke uspee na go ima glasot na fred mecurie koj nazalost koga bese najpotreben pocinaod SIDA i ostavi temna damka na biografijata i deloto na Queen bez nego Queen ne se Queen .pa dali nekoj se obidel da gi iskopira gitarskiot zvuk na Brian May nekoi gitaristi zaradi nego pocnale da muziciraat i zaradi nego prestanale zatoa e nevozmozno da se kopiraat negovite natimano-rastimani akordi/rifa.
a deoto na Queen e sosem druga prikazna.
me interesira dali go sakate bendot i sto najmonogu vi se dopaga kaj nego? pa ovoj bend e eden od najdobrite rock benda na site vreminja
i zasekogas ke ostane imeto Queen so zlatni bukvi vo muzickata istorija
na klasicniot i modern rock

Mesaja напиша:
Не отфарај тема за квин, немора за секој бенд посебна тема да се отфара.. у рокерски бендови таму пиши за квин..
за Квин може и нова тема поп музика и попе(де)рски бендови.
Иначе шега на страна еден од култните бендови се Квин A night at the opera е еден од најдобрите албуми а Bohemian Rapsody e мало ремек дело на мајсторите

ne slucajno gi izbrav Queen za da gi smestam na listata na revolucionren bend!!! sigurno ke se zprasate kakva revolucija se Queen?
pa ednostavno tie se simfo rock , i za prva pat vo istorijata na rok en rolot vo gitariziranite rock riffa e vmetmata operska simfonija koja sto podocna ke bide prevzemena VO MNOGU METAL PRAVCI!!!
koga sme kaj metal muzikata koi benda napravija muzicka metal revolucija?

kicodarker напиша:
ne slucajno gi izbrav Queen za da gi smestam na listata na revolucionren bend!!! sigurno ke se zprasate kakva revolucija se Queen?
pa ednostavno tie se simfo rock , i za prva pat vo istorijata na rok en rolot vo gitariziranite rock riffa e vmetmata operska simfonija koja sto podocna ke bide prevzemena VO MNOGU METAL PRAVCI!!!
koga sme kaj metal muzikata koi benda napravija muzicka metal revolucija?

пишав ја поназад, мое мислење е дека се black sabbath и judas priest и секако iron maiden, а имам приметено и други истомисленици

Abe moe mislenje e deka pink floyd ja izmena celata muzicka istorija i vovede eden nov vid na muzika koja sto vo toa vreme bilo presvrt na muzikata i sega ovie neartikulirani zvuci na tehnoto so izlegvet potekvet od takvite kako pink floyd.doors ima nekoj takvi stvari a za segasnive rockeri mislam deka go sramet rokot

pa sigurno si vo neosprlivo pravo deka pink floud ja izmenija celata muzicka scena kako i ja promenija istorijata!!! eksperimentalni zvuci pridruzeni so efektivni elektro zvuci koi sto vo celost go pravat filingot i ja nadograduvaat zelbata za nov psihodelicen riff.mora da mislis na OnTheRun od THE DARK SIDE OF THE MOON. taa e prvata tehno pesna vo muzickata istorija i vo toj album ima nesto novo - VOVEDUVANJE NA KVADROFONIJATA BEZ KOJA STO DENES MUZIKATA NE BI MOZELA DA SE ZAMISLI!!! kako i da e Pink Floud se tema sama za sebe i treba da se otvori tema bas i samo za niv.
pa za mene revolucija se Metallica i Slayer , kako sto mojot drugar od Oroz se izjasni i jas vo celost go poddrzuvam!!!

kicodarker напиша:
pa sigurno si vo neosprlivo pravo deka pink floud ja izmenija celata muzicka scena kako i ja promenija istorijata!!! eksperimentalni zvuci pridruzeni so efektivni elektro zvuci koi sto vo celost go pravat filingot i ja nadograduvaat zelbata za nov psihodelicen riff.mora da mislis na OnTheRun od THE DARK SIDE OF THE MOON. taa e prvata tehno pesna vo muzickata istorija i vo toj album ima nesto novo - VOVEDUVANJE NA KVADROFONIJATA BEZ KOJA STO DENES MUZIKATA NE BI MOZELA DA SE ZAMISLI!!! kako i da e Pink Floud se tema sama za sebe i treba da se otvori tema bas i samo za niv.
pa za mene revolucija se Metallica i Slayer , kako sto mojot drugar od Oroz se izjasni i jas vo celost go poddrzuvam!!!

QUADROFONIE....toa e tehnika so koj se davat svuci od medium (vo toa vreme vinyl) preku svucnici koj se naredeni na 4 kjosinja (idealno bi bilo kvadrat)..i demek se osekjas kao na svirka!!!
PS: pink floYd
PPS: prvite so psihodelicni svuci od ostrovot bea hawkwind i so nekoj pesni i the who
PPPS: i bez quadrofonija bi mozela da se zamisli muzika..ergo stereo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom