Која е причината?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.856
Која е причината за големиот број на партнери во животот на еден човек?
Дали честото менување партнери или љубовници може да биде причина од недоволната самодоверба кај мажите и жените?
Или мислите и знаете дека е чисто задоволство и потреба?
Или па едноставно голем број неуспеси, од потребата и барањето по нешто вистинско?
Можеби нешто што не ми текнува, а е по или најлогично според вас?
:pipi:

Јас мислам дека е барање по вистинското, а пак тоа вистинското е многу тешко да се најде или зависи за кого како ?

желбата за искуство.
едноставно сакам да видам што има да понуди машкиот свет,а најдобро ќе видам ако имам повеќе од еден партнер.
а и за растење на его.
колку повеќе партнери имаш-ти се зголемува самодовербата.
трето би ставила дека сега е во мода да мењаш партнери ко чорапи.
американските филмови не расипаа а и шпанските серии воедно.
кога гледаш такви срања(се извинувам за израз) секој ден,тоа ти влага у подсвест и мислиш дека е во ред.

Тренинг, вежба, откривање и самооткривање...

Оној момент кога човек ќе ја достигне зрелоста што мисли дека ја има, се стабилизира. Додека не открие нешто ново што ќе му воведе нестабилност, па пак да мора да ја стабилизира итн.

Сите набројани причини сами по себе си се причини за таквото темпо.
Некои менуваат партнери поради фраерлук. Но, во тој случај, машките кои го прават тоа се фраери, а девојките се сосема друго. Ама ај да не го тупам за тој случај, си има посебна тема за тоа.
Некои го прават тоа од причина што не можат да издржат со еден ист партнер повеќе од, еден месец на пример... Тука се работи за потреба од нешто ново.

А за искуството, доволни се неколку партнери, кои се бројат на една рака, а темата е поставена за голем број на партнери.

Сите набројани причини сами по себе си се причини за таквото темпо.
Некои менуваат партнери поради фраерлук. Но, во тој случај, машките кои го прават тоа се фраери, а девојките се сосема друго. Ама ај да не го тупам за тој случај, си има посебна тема за тоа.
Некои го прават тоа од причина што не можат да издржат со еден ист партнер повеќе од, еден месец на пример... Тука се работи за потреба од нешто ново.

А за искуството, доволни се неколку партнери, кои се бројат на една рака, а темата е поставена за голем број на партнери.

Е па тогаш тоа е нешто сосема друго.

Во тој случај мислам дека се работи за некој недостаток: недостаток на самодоверба, на доверба, на љубов, на истрајност...

Едноставно треба да бакнеж многу жаби дур го најдеш принцот.:nesum:

Јас мислам дека сите веруваат дека е во мода, да менуваш партнери, демек си кул, и многу пожелна личност, напротив сакам да бидам само со оној со кој се чувствувам супер, мора сите да ги поминам? Не баш, баш мислам дека колку повеќе толку полошо, ќе се избезумиш, ќе изгубиш осет со кој беше убаво, а со кој грдо..немора да значи дека ќе имаш еден мал милион партнери и дека после тоа ќе можеш да се одлучиш што сакаш, а што не, или демек ќе бидеш преполн со искуство.. баш напротив може да имаш само еден и да те научи ама буквално на се, и во истото да уживаш до бесвест. Затоа мислам дека партнерите денес се менуваат како чорапи, само поради тоа да имаат цифра убава, и тема за фалење во друштво, незнам што друго би била причината, на секој втор ден да си со различен/ различна, во мое време се викаше симпатија поимот да одбереш, и нив ги имавме во поголем број, денес тој збор го има во градинка, само малите имаат симпатии...

Potragata po nesto novo i nepoznato i se razbira potragata po vistinskiot go barame "princot na bel konj" sto mnogu cesto ide samo konjot :toe:

Кога човек е помлад, сака што повеќе партнери или мувачи да има, за да не се осеќа заостанат во општеството. Обично е така. Ми се случило да се смувам само за да се зголеми бројката и страшно се каам заради тоа...
На страна да го тргнеме сето ова, човекот се стреми да ја најде личноста со која ќе го проведе остатокот на својот живот и секогаш се труди таа личност да е што подобра, па испробува повеќе комбинации. Како викаат: Пред да го најдеш својот принц, треба да бакнеш многу жаби.

За да се има повеќе рецки на ѕидот.

Океј да смениш партнер, затоа што не ти чини. Ама да го мењаш само ради тој невидлив трофеј, смрди. Да мењаш за маалку муабети смрди дури многу повеќе....

Сепак доколку си премногу пребирлив, и мењаш све што ти дошло при рака, тогаш изгледа проблемот треба да си го најдеш во себе:), тоа би дошло моја теорија на целата збрка околу честото менување партнери

Првенствено за да најдеме некој што ни одговара и да откриеме што не прави среќни. Да го пронајдеме речиси совршеното нешто (за нас)... ама такви нешта не постојат за жал, така што она "потрага по идеалниот партнер" преминува во задоволство и потреба.

Izgleda ljubopitnost .Kako bi bilo so ovoj mi izgleda deka epten go biva ili pak me privlekuva.Ma da ne sum za menuvanje na partneri prvenstveno zardi bolesti ,posle ne moze sekoja nedela so razlicen i da ti bide dobro i opusteno,vo intimna vrska se vleguva so emocii a so 3 vo nedelata ne veruvam deka ima zadovolstvo.TV i netov ja iskrivija slikata za emociite i uzivanjeto vo cinot.

Шеташ по каменита плажа во потрага по уникатен камен.Зимаш еден во рака што од подалеку ти изгледал интересен но при блиска инспекција не го бива и лета у море.Идеш понатаму...
Те фаќа инает и почнуваш да копаш низ тоа камењата,се побрзо и подалеку фрлајки ги лошите.Некој без попаметна работа пресметал дека за секој маж на планетава постои идеална жена,но шансите тие да се сретнат е 1/10.000.000.
Многу камења по плаживе,многу малку од нив вредни за на прстен или ланче кое ке го носиме цел живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom