Која е причината за сакање?

• Креатор на темата Креатор на темата Almighty Nane
  • Време на започнување Време на започнување
Ni jas ne znam sto e pricinata za sakanje. Do pred nekolku godini mislev deka nekogo go sakas zatoa sto e ubav, privlecen, zgoden i t n... no se sluci sega da se zasakame so momce koe najiskreno ne e nesto mnogu ubavo, i malku e ponisko od mene, no ne mozam da disam bez nego.

[FONT=&quot]Се додека го сакате некого поради неговите доблести, не е ништо сериозно. Тогаш кога ќе почнете да го сакате поради неговите мани, тогаш тоа е љубов :)
[/FONT]
Se soglasuvam i bi se nadovrzal. Za da sfatis deka sakas nekogo manite za tebe stanuvaat doblesti, zaota sto sekoja nejzina mana i doblest e taa samata. Koga sakas taa osoba nema mani, koga sakas taa e najsovrsenoto nesto sto postoi na svetov, koga sakas taa e tvojot zivot, koga sakas taa e sve sto ti treba da zivees, koga sakas taa e edinstvenoto nesto sto ti e vazno i sve ke pravis za da ja usrekis.

Inace opsto pricinata za sakanje e vgradena, a za da sakas nekoj osoba ( da se zaljubis ) zavisi od kakov zivot si imal, po toa za razlicni raboti mozes da ja zasakas licnosta i razlicni raboti poveke ili pomalce da gi vrednuvas, no kako i da e ljubovta e edna i edinstvena taa e od bog podarena, za na ovoj svet da usrekis nekogo , nekogo da napravis najsreken.

Сакање = несовршеното да ти изгледа совршено ... она со многу мани за тебе да нема ни една мана... неубавото - убаво ... и така натаму :back:

Постапките и последиците се многу важен фактор...а за подоцна во врска дефинитивно се работи за навика...не верувам во работи како хемија и љубов на прв поглед...

Сакање = несовршеното да ти изгледа совршено ... она со многу мани за тебе да нема ни една мана... неубавото - убаво ... и така натаму :back:

НЕ се согласувам.
Доколку се работи за обично симпатишање,тогаш да,ги гледаш само убавите работи и тоа што е лошо го гледаш како добро.И имаш розеви наочари и се ти е убаво.
Но,во љубовта,сакањето,љубењето и слично,човекот е свесен за маните,свесен е за несовршеностите и неубавите работи,но ги прифаќа такви какви што се,несовршени.

Devojkata samo sto stapiv vo kontakt so nea mi go odzema vnimanieto i ne prestanav da mislam na nea poleka se zatreskuvav i sea sum zavisnik navistina ne mozam bez LIGLETO DA SE ZAMISLAM koga ja nema postojano mislam na losi rab i se karame :shok: JA SAKAMMMMMMMM

toa e lukavstvo na prirodata toa rodot vo nas saka da se replicira i ne koristi nas kako sredstvo i taka preku seksot se razmnozuvame i rodot opstojuva a nie ko edinki si umirame.

Причината сепак е во човекот. Неможам да кажам што прво заприметувам кај некого пошо се што ми се десило било спонтано и ко од гром од ведро небо така да некогаш и физичката убавина а некогаш и карактерот...

Појма немам.:toe:
Верувам дека само тоа би можело се случи без причина, иако ние сме така упорни до гроб, бараме одговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom