Која е границата на приватноста во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
E sho veke ako vi cepka vo mobilniot??osven ako ne kriete nesto od nego..JAs licno ostavam da cepkaat po mob.ama se razbira ne sekoj !!! opredeleni licnosti:)SKORO Sekoj samo so ke go otvori mob.odi Poraki-Vlezno SAndace:):) ne e taka?

За сите кои мислите дека е добро да се чепка по туѓи мобилни, особено кај вашите партнери или тие кај вас да ви кажам еден пример ...
И пратив порака на другарка ми која гласеше "Срцка дојди кај мене на работа, ќе те чекам", но ја пратив од друг број. Дечко и секогаш и ѕирка во мобилниот, па ја видел и оваа порака. Цел ден и се понашал безвезе, и дури вечерта неможел да издржи и почнал да и префрла за пораката ... кој е овој, што е работава бла бла бла ... додека му објаснала другаркава дека ми го украле мобилниот и дека јас сум и пишала од друг број, три илјади расправии поминале ... значи пилиња? Треба да се чепка каде што не сте оставиле ништо? Ова е една најнормална ситуација и ситница колку да ви доловам дека не треба да се чепка по туѓи работи, особено мобилни!:star:

Мене еднаш ми го зема телефонот да чачка во него и одма настана проблем.Имено после 2 месеца почна поинаку да ми се однесува, јас почекав малце и се спремав да ја седнам да ја прашам зошто е така.Во меѓувреме преку СМС се консултирав со една другарка што и како да постапам да ми даде некој совет.Дента кога решив да ја викнам на муабет, она седеше у кафич со друштво и ме викна да седиме.Ми беше глупо пред луѓето да и викам "После треба да праиме муабет".Во меѓувреме ми го зема телефонот што ми беше на масата и почна да чачка.Иако ми беше глупо што ми чачка се обидов да не и дозволам, значи не поради пораките од другарка ми туку ради приватност итн.Прочита што прочита и баш тогаш требаше да одам на час си го побарав телефонот, а она ми рече иди на час телефонот ќе ти го вратам после час.И после тоа ми требаше саат време да и објаснам што и како сум планирал и што сум мислел.После тоа околу 2-3 недели чат-пат ми префрлуваше низ заебанција заради ова.

Ете едно чепкање може многу ствари да извади од колосек :blabla:

Глупости се тоа дека ако не му даваш пасворди или да ти чачка во мобилниот дека нешто криеш. Не кријам ништо, но не сакам да ми се претура по мобилниот. Ако сака да ми каже, ќе ми каже самиот, не изигравам цајкан.
Како што кажа прл, сакам да го знам она кое тој мисли дека треба да го знам.

mu dozvoluvam da cepka bidejki nisto ne krijam, ako cepka ne znaci deka ne mi veruva... sega nekako toa vece ne go pravime, no sepak imame za toa sloboda i dvajcata

Sekoj chovek e prvo individualist po priroda, a potoa socijalno bitie. Znachi treba samostojno da funkcionira normalno, za da mozhe normalno da funkcionira vo vrska (se ova vo granici na normala, se znae deka za vrskata treba ogromni zhrtvi, no obostrani). Site nie imame intima, a dali kje ja podelime so nekogo toa e samo nash izbor.
Tugj telefon ne otvaram, pa makar bil i na sopstven mazh, osven ako ne mi rece: javi se... Nemam problem zaedno da gledame po moj telefon, no procheshluvanje na telefonot zad grb- toa e prostachki! Isto se odnesuva za e-mail, sekakov vid druga poshta...
Mislam deka ako so nekoj sum dovolno bliska mozhe da oseti i bez da izigrava inspektor dali seushte go sakam ili ne.

Знае се за мене, може да ми чачка во телефон али неќе и имаме ист пасс:)

MoNa` напиша:
E sho veke ako vi cepka vo mobilniot??osven ako ne kriete nesto od nego..JAs licno ostavam da cepkaat po mob.ama se razbira ne sekoj !!! opredeleni licnosti:)SKORO Sekoj samo so ke go otvori mob.odi Poraki-Vlezno SAndace:):) ne e taka?
ne mislis deka mobilniot e tvoja privatna rabota???

E dobro privatna rabota e ama..ete kaj mene nema zabrana da cepka:)

Hehehehe,privatnost ne sakam da imam zasto sakam se da znae devojka mi i da mi veruva a dali ima pasvord od kajgana i dali imam od nejze ona neka kaze :vozbud:

Ни јас несакам да и чепкам во мобилен , пас од кајгана или од меил и немам , а не ни имам потреба . Ако ми побара мобилен , пас од кајгана или и-меил би го дал слободно не ми пречи:)

Има дозвола да ми чепка во моб (ама ретко се случува), ми се чини има и пас на мејловите и мсн, ама не сум го начекала да ми чепка:wink: како и да е, немам што да кријам така што нека чепка колку сака, не ми пречи:pipi:

Kaj e granicata na privatnost vo vrska ?

Dali imate sloboda da listate vo na partnerite mobilnite?
.. ili na mejl?
.. dali vi imat pass od kajgana?

Vo momento ne mi teknuva na drugo .. ali sigurna sum deka ima i poveke stvari koj bi mozhele da dodajte na lista ;) povelete..

Мобилен немам, сите 3 ми ги украдоа :(:(:( Инаку, никогаш не ми се случило да партнерот ми побара мој пасворд, веројатно самиот сфаќа дека мејловите, форумите, и различните акаунти се приватна работа, најверојатно не почувствувал сомневање. Иако, мислам дека не би го сфатила тоа сериозно и би му дала да ѕирне и во приватните пораки и во мејловите. Познавајќи го него, знам дека нема да е со намера да открие некои "криви дрини", туку од љубопитство.:wink::back:

hmmm mene brouzerot mi gi pamti site pasvordi i juzeri taka da ic ne e tesko maz mi da gi otvori... a i nisto ne krijam pa slobodno moze da si tepa vreme dodeka ne sum doma na pr. Samo pod uslov da ne praka nisto od moj akaunt. A i mobilnite mi se na masa... pa i toa moze da si procita...

Границата е до таму до каде ќе си ја поставиш самиот под услов да имаш работа со разбран човек. Сопственост над мобилни телефони, меилови и сл. имам само јас и не гледам причина зошто некој би ми чепкал и проверувал. Нит барам, нит давам право за такво нешто. Не станува збор за криење, ама самиот чин на проверка од другата страна е знак на недоверба и несигурност, што мене лично ми предизвикува непријатно чувство. Покрај тоа што со некого делиш живот има некои работи кои остануваат твои и само твои.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom