Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
И многу поголема одговорност ама тоа што е.
Кога бев на студентска пракса пред едно 6-7год во Шпаркасе зимаа 18к, а не можеа воздух да земат од пензионери со кој не можеш да се разбереш. Истата плата тогаш ја зимав и како келнер во еден утепан кафич, а имаш и бакшиш таму. Ќе ти ебам и банки и се, подобро во малска продавница ќе работам.

Ни тие што не се на шалтер не се подобри. Другар не мрдна од 22к во Халк со години, а беше на поголема позиција во централа. Си замина и си почна свој бизнис.
Порано келнерите во спрега со шанкерите дрпаа големи пари, немаше камери по кафичите, немаше компјутерска евиденција на прометот (зборам за помал град и каубојските времиња во 90-тите па се до некаде 2010), колега од работа ми вели дека дневно си турал у џеб и по 6 иљади ден. ,огромна дневница дури и за денешно време а камоли тогаш....Така да некој газда на кафич или бурекџилница со 8-мо одделение може да вади сто пати повеќе пари од некое дете кое завршило економски факс и се вработило у некоја банка
Автоматски споено мислење:

А зошто си вадел толкава сума од банкомат, дрога да не купуваш?
Парите се негови, ќе вади колку сака, може му требале за да си купи нов телевизор или слично, какво ти е оваа ступидно прашање? На која возраст си?

Последно уредено:
Ова е од официјалната страна на ујп. Испомешани им се работите, гласаа едни закони, па други, кујзнае што изгласаа.

Можеби ова е и старо, сигурно ни од ујп не знаат, тие што работат државно не знаат ништо...

Даночен обврзник

Обврзник на данокот на доход од капитал е физичко лице кое остварува доход по основ на:

• дивидендите и друг доход остварен со учество во добивката кај правните лица
  • камати од заеми дадени на физички и правни лица
  • камати на орочени депозити
  • каматите од хартии од вредност и
  • друг доход од хартии од вредност или финансиски инструменти
Линк
www.ujp.gov.mk/s/vodic/category/148

Ќе зеам ќе разорочам, не вреди толку замарање за ич пари на оваа инфлација :D

Прво убаво прочитај го договорот. Ако разорочиш пред време сигурно имаат некоја тарифа да ти наплатат.

Здраво,

Денеска да купам карти на WizzAir пополнувам информации и се е ок до моментот за плаќање.

Кога требаше да ја внесам мојата картичка се пополни автоматски (аутофил бидејќи ја имам додадено во Google Wallet) и требаше да ги внесам само трите бројчиња кои ги има испринано банката позади на картичката ми се случи шок. Трите бројчиња се избришале и не биле втиснувани како на постарите картички па под светло да се гледаат туку само испринтани и сега не се чита ништо.

Прво што направив се јави во банка инаку за Комерцијална банка се работи од каде што ми кажаа дека едиствено што можам да направам да отидам во филијала и да си платам 250 денари да ми испринтаат нова инаку не знаеле кои се тие бројчиња и како друго може да ми помогнат.

Бидејќи е додадена во Google Wallet пробував на неколку апликации да дојдам до делот за плаќање и пак со аутофил се пополнуваат сите информации освен тие факинг три броја.

Дали до сега некој имал слично искуство како моето?

Здраво,

Денеска да купам карти на WizzAir пополнувам информации и се е ок до моментот за плаќање.

Кога требаше да ја внесам мојата картичка се пополни автоматски (аутофил бидејќи ја имам додадено во Google Wallet) и требаше да ги внесам само трите бројчиња кои ги има испринано банката позади на картичката ми се случи шок. Трите бројчиња се избришале и не биле втиснувани како на постарите картички па под светло да се гледаат туку само испринтани и сега не се чита ништо.

Прво што направив се јави во банка инаку за Комерцијална банка се работи од каде што ми кажаа дека едиствено што можам да направам да отидам во филијала и да си платам 250 денари да ми испринтаат нова инаку не знаеле кои се тие бројчиња и како друго може да ми помогнат.

Бидејќи е додадена во Google Wallet пробував на неколку апликации да дојдам до делот за плаќање и пак со аутофил се пополнуваат сите информации освен тие факинг три броја.

Дали до сега некој имал слично искуство како моето?
Да јас имав исто искуство. Не користев туѓа картичка за мои потреби и се беше ок.

Бојата од принтот и да се избрише, пак се гледаат бројчињата освен ако не се бришени со ацетон. Така да бркај чавки.

Да јас имав исто искуство. Не користев туѓа картичка за мои потреби и се беше ок.

Бојата од принтот и да се избрише, пак се гледаат бројчињата освен ако не се бришени со ацетон. Така да бркај чавки.
Се работи за моја лична картичка и не се бришени со ацетон и не се гледаат пишав во постот погоре дека на старите се гледаа под светло но на новите не.

Attachments

• IMG_20251013_142154.jpg
    IMG_20251013_142154.jpg
    1,1 MB · Прегледи: 25
Се работи за моја лична картичка и не се бришени со ацетон и не се гледаат пишав во постот погоре дека на старите се гледаа под светло но на новите не.
Извади нова картица.

Ај некој кој има сметка во Prоcredit да ми каже како да активирам Mobilesign апликацијата за влегување во ebank aпликацијата.

Кај татко ми нешто не функционираше и реков ајде да ја преинсталирам апликацијата ама сега не знам точно како се активираше. Ми бара и код за активација.

Последно уредено:
Tие што сте во Procredit дали ви работи апликацијата за електронско банкарство?

Гледам има и нова апликација Procredit дали некој успеал да влезе на неа?

Алта Банка ќе биде нова иновативна банка во Македонија. Добро е што се промени бидејќи Стопанска Битола беше крш ужас.

Што се случува со ProCredit? Долго време има проблеми со мобилната e bank апликација. Кратко ќе поправат и пак не е достапно.

Мое мислење е дека, ако банка нема уредна и едноставна апликација, треба веднаш да се откачи, да не се чека да ја поправат. Нормално, ако човек не е врзан со банката заради обврски

Мое мислење е дека, ако банка нема уредна и едноставна апликација, треба веднаш да се откачи, да не се чека да ја поправат. Нормално, ако човек не е врзан со банката заради обврски
Абе види кај секоја банка може да се случи ова да немаш пристап до електронско банкарство мобилна апликација ама почна ова да станува често. Гледам ќе имаат и нова апликација но кога ќе биде пуштена во употреба стварно не знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom