Кој занает да изучиш?

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Me vlece ama mislam deka ima mnogu mala para primer berber ama edno sisanje e 60-70 den kaj nas nema racun ne mozes ni za ducan da izvadis a ce potrosis 2-3 godini na ucenje na istiot me vlece moler i gips karton malku se stetni boite za vdisuvanje a konkurencija e ogromna

Занает кој се исплаќа во странство е бербер/фризер/ка.
Таквите услуги во странство се прилично скапи. Едно обично шишање чини од 10 евра до фантастични 50 евра. Потрошен материјал немаат никаков, освен добра ножица и секако вештината.
Посебно скапо е доколку фризерот е gay :icon_mrgr: (никогаш не разбрав зошто)
а фризерот во повекето случаи е таков)

Me vlece ama mislam deka ima mnogu mala para primer berber ama edno sisanje e 60-70 den kaj nas nema racun ne mozes ni za ducan da izvadis a ce potrosis 2-3 godini na ucenje na istiot me vlece moler i gips karton malku se stetni boite za vdisuvanje a konkurencija e ogromna
Epa gledaj sega, nema zanaet koj e "butni pracka - pij vino" sekoja rabota si ima posledici. Spored tvoja gledanost bi bilo kako ovoj slucaj " U kancelarija nejkam, mnogu sedenje, kje mi se iskrivi g*zot :D " haha

почни си нешто што те влече и потоа ке ти се исплати. е сега што е најплатено? секаде има електричари ефтини и скапи, исто и за сите занаети.
Колку ке си се продадеш. Труди се тоа што го работиш да го работиш најдобро , па ке си видиш сам.

Ебач на стари богати бабишта по Немачка. Тоа ти е права ствар ако сакаш набрзина да заработиш. Само ти треба јазик.......:cool:

Занает кој се исплаќа во странство е бербер/фризер/ка.
Таквите услуги во странство се прилично скапи. Едно обично шишање чини од 10 евра до фантастични 50 евра. Потрошен материјал немаат никаков, освен добра ножица и секако вештината.
Посебно скапо е доколку фризерот е gay :icon_mrgr: (никогаш не разбрав зошто)
Шиша горе, шиша долу, прима од назад, прима до напред....затоа што е ептен мултитаскинг:pos:

Ебач на стари богати бабишта по Немачка. Тоа ти е права ствар ако сакаш набрзина да заработиш. Само ти треба јазик.......:cool:
хахахаха,кај да се пријавам јас? ме бива и за јазик)))

samo zavaruvac ama ne tuka jas eve sum ama nikako da izlezam nagore so toj zanaet ama se nadevam deka ke bidi.
Ima eden od Skopje sto gi praca kako varioci u Germanija i toa so MK pasosi od Kumanovo ima preku 200 ludje kaj nego zemat pari redovno.
A ako sakas da go najdes ce pojdes od Kumanovo -- Kriva Palanka na otprilike 14 km. Pisuva BRACO prodavnica od leva strana blizu nego toj gazda pravi obuka i tuka sezapises
so sreca

Пред некое време пишував за тоа колку зимаат мајсторите за правење кров, да се потсетиме

18 евра од квадрат бараат за правење на нов кров мајсторите, за 140 квадрата 2500 евра требаше да платам само работна рака. Рачунај 2 мајстори и 2 помошници го средуваат ова за 5 дена без проблем, лабаво имаат по 125 евра просек дневница - ама во ситуацијава сигурно на помошниците нема да им дадат повеќе од 2-2500 дневница така да мајсториве рачунај колку чисти пари имаат во џеб.
Ама понуда побарувачка јбг, младиве никој не сака на прљав да биде, на високо да се качува да го грее сонце на кров сите сакаат ит

Следна фаза ми беше абрип мрежа на неколку ѕидови. Прашав повеќе мајстори добив повеќе понуди и најефтино беше 7 евра од квадрат, за 4 работни дена 2 мајстори сработија 115 квадрати или по 100 евра имаат дневница од човек :) не го пишувам ова да се жалам или нешто слично сепак е физичка работа, туку да видат младиве дека за занаетчииве нема зима да не летаат само по правни филозовски факултети и сл. Кров, плочкар, абрип, фасади, електричари и водоинсталатери сите овие ринат последниве години

водоинсталатери
Јас го пичам тоа како втора работа и како работа што ме испонува и сакам да ја работам (ја наследив од татко ми) има заработувачка ама сака и црнчење. Од работа на работа има денови по цел ден сум out јбг изборот е мој и не се жалам, додека можам ќе пичам... а да има денови и кај што 200 еур е дневница и има денови кај што ќе одиш минус...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom