Кој треба да го докаже бог ?

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
hahaha pa nema potreba da veruvas :D

edno treba da se znaee ako site ke go vidat Gospod site ke veruvat, a vaka nikoj ne go videl i samo pametnite veruvat deka Gospod postoii i posle smrta ke moze da se vidii .... :) :)

poz

а јас ако не верувам глупа сум? :nesum:

Што сакаш да кажеш...дека тие што се неверници живеат во илизија и заблуда? Дека немаат надеж и немаат љубов?

Tие што се неверници ги заболе стојко(или стојна) за религија, црква...си тераат како што сакаат, не се клањаат пред олтар, не веруваат во духовни работи, не веруваат во Библијата(зашто сепак е напишана од човек), туку гледаат на реалноста, особено како да преживеат од ден за ден. Барем кај нас е така.

НИЧЕ Е МРТОВ-БОГ !! ХАХАХА МРТВИ ТЕОРИИ МРТВИ ТЕЗИ МРТВИ ТОЛКУВАЊА СЕ Е НЕПОСТЕЧКО И ИМАГИНАРНО НИХИЛИЗАМ(НИШТО) ОВАЕ САМО ЧИСТА РЕАЛНОСТ НЕ ДЕКА ИМАМ НЕШТО ПРОТИВ ТЕБЕ ИЛИ ФРИДРИХ НИЧЕ

А што се однесува до тебе атеист остани таму кај што си и продолжи да живееш во илузија,во твојот нереален свет и продолжи да го подржуваш нихилистава(ништо) и така бидете си срекни без верба без надеж и без љубов во вас а Бог за таквите како вас простува тој има совршена љубов,и совршено трпение зошто повеке од очигледно е дека со вас владее злото на кое целта му е пополека да го осиромашува духот кај човекот,а тоа кај вас е во напредна фаза.

AcePuze.........Христ се обратил до многу конкретна група луѓе......."тие што ќе поверуваат и поголеми чудесии од Мене ќе прават".....ги излекувал сите што поверувале дури лепрозните ги допирал а не се заразувал.............А ете денес болниците амбулантите се преполни со верници и никој освен лекарите не ги лекува
ЗНАЧИ
1) ИЛИ БОГ НЕ ПОСТОИ
2) ИЛИ НЕ ПОСТОЈАТ ВИСТИНСКИ ВЕРНИЦИ ДУРИ И МЕЃУ СВЕШТЕНСТВОТО И ТОА СО ВЕКОВИ ........после 300 год нема такви исцелители
3) ТРЕТА МОЖНОСТ НЕЕ ПРЕДВИДЕНА.....

ПРВО ДОКАЖЕТЕ ПА ЌЕ ВИ ВЕРУВАМЕ ОТИ СПОРЕД ХРИСТ ....ВИЕ ЛАЖЕТЕ

AcePuze.........Христ се обратил до многу конкретна група луѓе......."тие што ќе поверуваат и поголеми чудесии од Мене ќе прават".....ги излекувал сите што поверувале дури лепрозните ги допирал а не се заразувал.............А ете денес болниците амбулантите се преполни со верници и никој освен лекарите не ги лекува
ЗНАЧИ
1) ИЛИ БОГ НЕ ПОСТОИ
2) ИЛИ НЕ ПОСТОЈАТ ВИСТИНСКИ ВЕРНИЦИ ДУРИ И МЕЃУ СВЕШТЕНСТВОТО И ТОА СО ВЕКОВИ ........после 300 год нема такви исцелители
3) ТРЕТА МОЖНОСТ НЕЕ ПРЕДВИДЕНА.....

ПРВО ДОКАЖЕТЕ ПА ЌЕ ВИ ВЕРУВАМЕ ОТИ СПОРЕД ХРИСТ ....ВИЕ ЛАЖЕТЕ
Dali vi trebaat poveke od Bibliskite dokazi ???
Isus rece Blazeni ( preblagosloveni se ) se onie koj ne videle a veruvaat.
A ti koga ke vidis nema da ti treba vera ti veke ke znaes.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

НИЧЕ Е МРТОВ-БОГ !! ХАХАХА МРТВИ ТЕОРИИ МРТВИ ТЕЗИ МРТВИ ТОЛКУВАЊА СЕ Е НЕПОСТЕЧКО И ИМАГИНАРНО НИХИЛИЗАМ(НИШТО) ОВАЕ САМО ЧИСТА РЕАЛНОСТ НЕ ДЕКА ИМАМ НЕШТО ПРОТИВ ТЕБЕ ИЛИ ФРИДРИХ НИЧЕ

А што се однесува до тебе атеист остани таму кај што си и продолжи да живееш во илузија,во твојот нереален свет и продолжи да го подржуваш нихилистава(ништо) и така бидете си срекни без верба без надеж и без љубов во вас а Бог за таквите како вас простува тој има совршена љубов,и совршено трпение зошто повеке од очигледно е дека со вас владее злото на кое целта му е пополека да го осиромашува духот кај човекот,а тоа кај вас е во напредна фаза.

Covece kakva ironija.
"Iluzija,nerealen svet" Zborovi izgovoreni od vernik.

Sto k.. znaesh ti za toa be prijatele. Cel zivot ziveesh vo nerealen zamislen psihodelicen nametnat svet,tolku dolgo so zatvoreni oci,sto i svetlinata vi smeta.

I so k.. potencirash 2 pati ista stvar? Slepi sme? Jbg, veruval ili ne,znaeme da citame,i toa citame kako sto pisuva, ne citame neso so nepisuva kako neo_wmaster.

hahaha pa nema potreba da veruvas :D

edno treba da se znaee ako site ke go vidat Gospod site ke veruvat, a vaka nikoj ne go videl i samo pametnite veruvat deka Gospod postoii i posle smrta ke moze da se vidii .... :) :)

poz

Iam tolku mnogu da se iznaseram na postov sto nesakam ni da pocnam,nema nikad da zavrsham.

Ednostavno,prijatele,Opraj se!
Bash ti ke bidesh toj so koa ke umre ke vidi dali ja sum veruval ili ne!?

еве и овде ќе ти го поставам истото прашање

и прашањево што ќе ти го поставам атеист,ако навистина си искрен према себеси,немора према мене,одговорими доста искрено,којати е целта што отвораш ваква тема,те прашувам,не за да не помислиш дека сум се навредил по верска основа,туку гледам и на други форуми истава тема ја отвараш и некако ревносно бараш да го слушниш мислењето на другите,дали оваа твоја ревност има некоја задна намера или ете чисто себеси да се убедиш дека навистина си атеист,или сеуште во тебе останал црвот на сомнежот којк ти вели дека сепак си погрешил што си ги напуштил версите погледи па си отишоч во пустина па сега кога си се нашол сам во таа пустина ти треба некој глас кој ќе ти каже дека тоа ти е твојата најисправна одлука што си ја донел во твојот живот,повторно ќе ти кажам,биди целосно искрен према себеси,према мене немораш бидеќи мене ми е сеедно што ти ќе кажеш,

Dali vi trebaat poveke od Bibliskite dokazi ???
Isus rece Blazeni ( preblagosloveni se ) se onie koj ne videle a veruvaat.
A ti koga ke vidis nema da ti treba vera ti veke ke znaes.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

За разлика од сите други религии и многубоштва дотогаш ,библија за првпат како нејзина главна особина ја дава дека Бог може да се има.....нели кој го ИМА ОТЕЦОТ ТОЈ ГО ИМА И СИНОТ....па и Христ ќе рече не од скромност туку .....чудата не ги правам Јас туку Отецот во Мене....Значи вистински верник треба да го има Бог ... а за Бог се е можно.......Паааааааа
1) ЗОШТО БОЛНИЦИТЕ СЕ ПРЕПОЛНИ СО ВЕРНИЦИ КОЈ СПАС БАРААТ КАЈ ЛЕКАРИТЕ
2) ЗНАЧИ СПОРЕД ГАРАНЦИИ НА ХРИСТ...........НЕМАТЕ НИТУ ЕДЕН ВИСТИНСКИ ВЕРНИК

Христ..кој ќе поверува (а и нема да види ) поголеми чудесии и од Мене ќе прави

Значи нема да зависи дали сака или не тојшто е вистински верник ...туку ќе прави чудесии

1. Подобро да се бара лек по болниците откоклу кај надри-лекарите.
2. Кој смета дека е вистински верник, веќе се зафркнал.

Светов веќе е полн со пединци кои навистина прават чудесии, но тоа се „надворешни„ чудеса, под демонско влијание, а не „внатрешни„ чудеса„ под влијание од благодатта од Светиот Дух.

1. Подобро да се бара лек по болниците откоклу кај надри-лекарите.
2. Кој смета дека е вистински верник, веќе се зафркнал.

Светов веќе е полн со пединци кои навистина прават чудесии, но тоа се „надворешни„ чудеса, под демонско влијание, а не „внатрешни„ чудеса„ под влијание од благодатта од Светиот Дух.
epa koga ne ste vistinski vernici i koga samite znaete deka ste gresni, po sto se razlikuvate od drugite???????????????????????????

атеист некако не ти одговара да ти поставуваат незгодни прашања,па одиш на целосно игнорирање,или е нешто друго во прашање,па со некој одговори вртиш како киша око крагуевца

атеист некако не ти одговара да ти поставуваат незгодни прашања,па одиш на целосно игнорирање,или е нешто друго во прашање,па со некој одговори вртиш како киша око крагуевца

Види вака ..кој-а и да си ....ако сакаш да изиграваш виртуелен владика поп што и да си..отвори си сајт па кој сака нека ти се исповеда . Немам намера на секој лудак и мањак да му одговарам .Ова се форуми за дискусии ако не си разбрал-а . А членувње законски нее забрането никому , освен ако сопственици администратори си немаат некоја своја политика како ќе ги водат . Така дааааа....ај скини ми се...биди љубезен-а
Ако ти се дискутира дускутирај ...Ова е специјализран форум , и нее предвиден за приватни дискусии . Бидејќи не сум прекршил законски правила ниту правила на овој форум немам тебе што приватно да ти објаснувам .Се надевам ти стана појасно .

Ако продолжиш со лични дискусии , навреди , досаѓање , дисквалификации , свртување внимание од теми за дискусија .....ќе бидам принуден да побарам помош од администрација .
Ако си тука за дискусија дискутирај.......Ако имаш потреба со некого да комуницираш приватно......си има и такви форуми , за дружење , неврзани муабети....огромен избор....

Ateist, pozdrav do tebe, temava ti e super, onie koi ne mozat da si go dokazat ona vo sto veruvaat samo zatoa sto ne mozat da poglednat podaleku od svoeto selo neka ne te zagrizuvaat, veke i ti ubavo im replicirase.

pa najverojatno onoj koj go sozdal a coekot go sozdal gospod za da se kontroliraat narodot pa taka najverojatno e toa deka covekot treba da go dokaze postoenjeto na boga iako nema verodostojni dokazi za negovoto postoenje veruvanjeto go smetam za dobra rabota bidejki koga covek nemoze kon sto da se osvrni moze da najde ete nekakvo spokojstvo vo gospot ke si receme so gospod napred i se ke e kako treba znaci pozitivno e toa ti go drzi moralot na visoko nivo a zgora dokolku ste vernici na hristijansvoto i na vistinskiot ne radikalnio islam svarno i dvete knigi ve ucat na dobri nesta nesta za koi vredi da se ziveee

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom