Кој после Шундовски?

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување

Заменик на Шундовски треба да биде:

• Вкупно гласачи
    165
Абе какви одврзани раце Лино нема да биде селектор додека е ова раководство кое налага на играчите да им одговора. Минчо ако стане прецедател можеби до тогаш ништо.
Не налагаат сите играчи еден налага а тоа е Кире (донегде и Наумче) :D
Под претпоставка дека Лино ќе дојде кога Кире ќе го снема, тогаш Лино со таков состав ќе може само Албанија да ја победи во некојси претквалификации за квалификациите :icon_mrgr:

Deal with it, без Кире ќе бидеме лајна.
Ние сме сеуште тука затоа што имаме успеси од минатово и сме погоре во барабаните.
Паднеме ли во трет шешир за квалификациите за Еп тогаш ни Мајка Јана нема да не врати на некое натпреварување.
Затоа добар трнер ни треба сега, а не кога нема да имаме ниеден бек шутер, атоа ќе се случи за 4-5 години.

Под претпоставка дека Лино ќе дојде кога Кире ќе го снема, тогаш Лино со таков состав ќе може само Албанија да ја победи во некојси претквалификации за квалификациите :icon_mrgr:

Ние сме сеуште тука затоа што имаме успеси од минатово и сме погоре во барабаните.
Паднеме ли во трет шешир за квалификациите за Еп тогаш ни Мајка Јана нема да не врати на некое натпреварување.
Затоа добар трнер ни треба сега, а не кога нема да имаме ниеден бек шутер, атоа ќе се случи за 4-5 години.

Савевски после турнирот во Турција напушти ради конфликтот со Борко. Значи додека Михајло има такви одлуки со кои играчите се тие што бираат тоа ќе биде и Наум нема врска еве ти го Златко не игра па никој ништо не рече сите знаеме деиа не го бива. Работите мора да тргаат од федерација а ако Михајло не носи одлуки тогаш пак тој де факто е со Начевци во корелација и треба еднаш засекогаш да се тргне од таа позиција. Сега Доне ќе го клаат.

е па не може и ку.ац у дупе и душа у рај :D а то е ти шо сакаш. ако дојди добар тренер, тој ќе си има свој став и ќе си избира играчи по негов вкус, а ако дојди до такво нешто, тогаш нема да го гледаме во репрезентацијата ни филипче, а ни престап. во тој случај, за наумче не сум 100% сигурен, ама за кире сум дека ќе излези со изјава дека се откажува од натамошните настапи во репрезентацијата со цел да им ослободи место на помладите.

јас сум за червар ОДМА да дојди. ако се случи тоа, го губиме лазаров, најверојатно, но, остануваат другите, а плус лино си е.ал пиперо, па во прв тим од металург ќе вметни голем број на младинци кои за 2-3 години ќе станат екстра играчи и на тој начин нема многу да се осети смената на генерации, оти наумче и миркулоски ќе балансираат колку-толку, па нема да падниме во 3 или 4 шешир. само проблемот е шо треба веднаш да се реагира.
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 23:01 ---
Овој нема ни да им вика да клават голој,овој само по хамбургери ќе ги праќа,кој ќе му донесе најбрзо тој игра прва постава. :icon_lol:
е па не е за џабе кондиционен тренер :pos:
плус, на тој начин значително ќе ја забрзџаме играта во напад и ќе имаме брз центар :D

БАЈ Д ВЕЈ, заборавив во анкетата да го пишам и тренерскиот тандем ников-магдинчев, како еден од најперспективните на балканот.

Лино ќе сака одврзани раце ;)

Make of that what you will.

човекот е ракометен шампион,менаџерите нека се грижат за спонзорите,селекторот за игрите и играчите на паркетот
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 23:24 ---
Не можам да повервам дека го имаш клаено цревото како кандидат.
проблемот кај “цревото“ е што не ќе може да воспостави авторитет кај играчите,инаку ги следи редовно ракометните текови и е многу добро запознаен со ракометната игра

Скоро сигурно е дека Лино ќе биди новиот селектор од извори блиски до федерацијата . Ќе се дознај оваа недела најсигурно ќе видите .

Ќе најдат од РФМ некој исфрлен од поплава што ќе им одговара и ќе игра како они ќе свират.

Се спрема Доне да ја презеде функцијата :D

sundo%20go%20turka%20done%20golema.jpg

Каков Лино не зафркавајте...
Читам и неможам да си поверувам , ќе дојди Лино и одма медал ќе земиме со него .:drk:
Проблемот е многу поголем , не е само селекторското место решение на проблемот немаме играчи бе луѓе разберете .
Лев бек школите наши мизерни неможат да произведат 10 години . Едно крило добивме и сега сите пишуваат сме се подмладиле . Нема иднина ракометот во Македонија и то е факт .
Немаме лев бек , замена за Лазаров немаме , само пикерсата позиција и крилата се добро покриени , бековските позиции ни се тиња .
Јас искрено не сум за да биди странец селектор и да зема огромни суми , то се покажа како погрешен потег со фудбалската репрезентација...
Според мене мислам дека Доне ќе застане на селекторската позиција и ништо порадикално освен оставката на Шундо нема да има во РФМ .
Ама дајбоже да ме демантираат и да ги сменат тие штетници во РФМ .

Каков Лино не зафркавајте...
Читам и неможам да си поверувам , ќе дојди Лино и одма медал ќе земиме со него .:drk:
Проблемот е многу поголем , не е само селекторското место решение на проблемот немаме играчи бе луѓе разберете .
Лев бек школите наши мизерни неможат да произведат 10 години . Едно крило добивме и сега сите пишуваат сме се подмладиле . Нема иднина ракометот во Македонија и то е факт .
Немаме лев бек , замена за Лазаров немаме , само пикерсата позиција и крилата се добро покриени , бековските позиции ни се тиња .
Јас искрено не сум за да биди странец селектор и да зема огромни суми , то се покажа како погрешен потег со фудбалската репрезентација...
Според мене мислам дека Доне ќе застане на селекторската позиција и ништо порадикално освен оставката на Шундо нема да има во РФМ .
Ама дајбоже да ме демантираат и да ги сменат тие штетници во РФМ .

Во Македонија моментално Лино е тој што ствара играчи од Дејан направи крило сега се спрема и неговиот далеку повисок брат Мартин Манасков можеби ќе биде од него бек шутер... И една работа што е битна е дисциплината и авторитетот никој не може да не убеди дека оваа генерација ова и е максимумот точно е дека треба поголема ротација за повисок пласман ама дека не можеме повеќе со подобра стратегија и подобар стручен штаб е лага голема. А со ситуацијата во Македонија подобар тренер немало и нема да има во иднина од Лино не само во ракометот општо во сите спортови по дисциплиниран и поавторитетен чоек.
Е сега тоа дека нема да стане тренер е друга работа.

Кај нас знаете колку работи треба да се сменат од корен? Пууу, во сите федерации поготово. Еве најсвеж пример да ви кажам какви глупости се прават во кошаркарската. Знаете кој им беше лекар пратен во Литванија? Директорот на клиниката за оториноларингологија :pos: Јас сум постручен ортопед него тој. Да не ќе го фатат крајници некој сред лето? Смешки. Ама мора да се лапаат дневници.

Ќе ја видите разврската во следните денови само знајте ќе има многу промени во репрезентацијата а не во РФМ а дали ќе донесат добро или лошо ќе видиме.

Разврската се знае ќе се постави човек близок до Михајло и играчите со кој си го имат зборот и можат на секое ниво да дискутираат. Се додека нема избори во РФМ таму некаде 2014... А Начевски никој не може да ги тргне од репрезентација.

Ако сакаме тајмаут во стилот на Шундо тогаш дефинтивно најдобра замена би бил Магдинчев :pos:
magdincev22.jpg

Па што не кажа Шундо во меилот дека на Доне му ја препушта работата :D

FW: До Начевци и Михајло :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom