Кој после Шундовски?

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување

Заменик на Шундовски треба да биде:

• Вкупно гласачи
    165
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Денеска сосема неочекувано, само неколку дена после дебаклот на СП во Шпанија, ракометната репрезентација на Македонија ја снајде уште поголема несреќа. Творецот на оваа златна генерација и то за бедна надокнада, човекот кој успешно ја гледаше нашата репрезентација од клупата и учеше тактики од Кире и Наумче за време на тајм-аутите, изведувачот на успешното подмладување на репрезентацијата во оваа 2013 година, ненадминатиот тактичар и мотиватор на играчите, учителот за клавање на голови и шутирање на гол ко ќе си сам пред голман, маскотата на Михајло и на рфм, нашиот мил, драг и сакан покер фејс, Звонко Шундовски си поднесе оставка, која како гром од ведро небо ги погоди сите искрени вљубеници на ракометот во Македонија, а и е главна вест на сите светски станици.
Оваа негова одлука, колку и да е ненадејна, отвора многу прашања за иднината на репрезентативниот ракомет, но и за идниот селектор, кој треба да ја наследи легендата.
Сега хуморот настрана. Наместо да ја полниме темата за СП со мислења за Шундовски, еве место каде можиме да напишиме се за ова прашање, но и да продискутираме кој би бил идеалниот наследник на Шундовски и зошто, дали да се донеси наш или странски селектор, дали истиот треба да биде избран од страна на играчите и дали новиот селектор треба да почитува нечии желби и да прифаќа нечии услови за негово/нивно играње во репрезентацијата, дали е време за комплетна смена на генерации, дали треба и рфм да замини заедно со Шундовски и сл.
Во прилог на темата, имате анкета за гласање кого го сакатер за нов селектор.
Повелете коментирајте.

Не филозофирај, овие имиња дел од нив беа дел од нив не беа и нема да станат селектори поради други причини. За жал лично мислам дека Андон Бошковски ќе го стават за да им тера работа.
Магдинчев :pos: Овие горе освен Лино, ништо немаат постигнато и биле дел од Македонија, и Вујо беше па бараж не поминавме. Треба нови луѓе во федерација!

Магдинчев, финти у лево, немање потреба од брзање и примање голови, фластер у одбрана... тоа се бара

Не можам да повервам дека го имаш клаено цревото како кандидат.

Зошто го нема Савевски во изборот?

Јас не сум го следел многу низ клубови и репрезентации, така што не знам детали, ама ме интересира оние што детално ги следат ситуациите во ракометов, какво мислење имаат за него како тренер.

Секој освен Лино Червар би значел само уште поголеми дебакли и пад на нашиот ракомет.
Вујо не верувам дека би се ебавал пак.....

Сега ќе се види дали се има некакви амбиции за успех,или само ќе потоне до крај репрезентацијава,а бога ми и нашиот ракомет.

Можно е да стават пак некое пиунче како свињчето,тогаш ќе ја гледам репрезентацијава за сеир.

Данец некој забеган само на англиски да му објаснува.

Червар ни е најдобро решение според мене, може и Вујовиќ да дојде но не верувам дека ќе дојде, така да Червар нека дојде.

Червар ни е најдобро решение според мене, може и Вујовиќ да дојде но не верувам дека ќе дојде, така да Червар нека дојде.
mislam deka Cervar uste po odamna se ima izjasneto deka nema da bide na celo na niu edna reprezentacija sem Hrvatska

mislam deka Cervar uste po odamna se ima izjasneto deka nema da bide na celo na niu edna reprezentacija sem Hrvatska

А тоа што зеде МК Пасош? Зошто го зеде, ај ќе видите оти он ќе биди тренер.

Лино ќе сака одврзани раце ;)

Make of that what you will.

Абе какви одврзани раце Лино нема да биде селектор додека е ова раководство кое налага на играчите да им одговора. Минчо ако стане прецедател можеби до тогаш ништо.

Абе какви одврзани раце Лино нема да биде селектор додека е ова раководство кое налага на играчите да им одговора. Минчо ако стане прецедател можеби до тогаш ништо.
Затоа и ја пишав втората реченица. Небитно ќе видиме наредниве денови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom