Кој музички инструмент највеќе го цените?

• Креатор на темата Креатор на темата simona_ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Eve samiot naslov kazuva, jas sviram pijano, no mi se dopaga i violinata kako instrument, a i letovo ke pocnam gitara, no sepak mislam deka pijanoto mi e nad site, mozebi bidejki veke svriam no sepak me interesiraat vasite mislenja.

Секој инструмент има своја вредност и своја убавина. Со комбинација на вистинските инструменти, ноти и вокали, се создава вистинска музика. Бидејќи темава е исклучиво за еден инструмент кој највеќе го цениме, и јас ќе речам дека тоа е пијаното. Едноставно, тоа е единствениот инструмент кој можам да го слушам подолго време соло, без да ги иритира моите уши. Некако најубаво се доловуваат емоциите преку него, барем според мене... Потоа, секако, следува гитарата.

moeto mislenje e deka sekoj instrument koga ce zasviri vo zivo e prekrasen, mnogu ubavo zvuci!!!

Ја највише од сите инструменти ценам тапани (бубњеви по нашки) едноставно највише ми праат мерак и најубаво звучат.После него следува бас гитара па после електрична гитара....

кхм... бајаги тешко прашање. Секој инструмент служи за посебна дејност. Баш поради тоа што сум музичар веке подолго време да не речам од детство и имам сменето преку 12 вида на инструменити - професионално, а до сега никогаш не сум чукал на тапани активно, никогаш не сум свирел на харфа активно, никогаш не сум свирел на труба, тромбон, хорна итн... а знам дека сите инструменти кријат во себе своја убавина.
Според мене на прво место би ја ставил Гитарата. 6 жична класична со 22 полиња. по можност Хофнер. :toe:
И покрај тоа што имам свирено на 7жична, електрична со Џексон магнети, титаниум корпс и башка од доста позната фирма - Џексон не ми се допагало H-жицата, т.е. не сум имал потреба за тоа...
после гитарата би го ставил клавирот, не пијаното туку клавирот.
А на трето место некој од нашиве народни инструменти... дали кавал или гајда... Кавал - помокно ми звичи...

не свирам ниту еден инструмент но сепак....најмногу ја сакам и ценам ГИТАРАТА :vozbud:

пс:ги обожавам гитаристите, посебно оние со долги коси :)

Tender Girl напиша:
не свирам ниту еден инструмент но сепак....најмногу ја сакам и ценам ГИТАРАТА :vozbud:

пс:ги обожавам гитаристите, посебно оние со долги коси :)
isto i jas posebno elektricna

Инструментите се средства за создавање на музика. Музиката би звучела нецелосно без било кој од нив.Безвезе ми е да ги делам на подобри и полоши.

најмногу ги ценам гитарата и тапаните

Клавир и класична гитара.

simona_ragazza напиша:
Eve samiot naslov kazuva, jas sviram pijano, no mi se dopaga i violinata kako instrument, a i letovo ke pocnam gitara, no sepak mislam deka pijanoto mi e nad site, mozebi bidejki veke svriam no sepak me interesiraat vasite mislenja.

Пијано, веќе 10 години свирам.
Електрична гитара, ма да уште не сум толку добра колку што јас би сакала (една од причините заради кои одбив место во бенд) и тапани.

milwaukee_summerfest.jpg

Еве коИ инструментИ...

pijano e ubavo taka za slusanje, za odmaranje...
a najveke ja sakam gitarata iako ne znam da sviram.

Свирам пијано веќе 6 години,мислам дека ако ценев некој друг инструмент повеќе, немаше сеуште да свирам пијано. Исто така и сестра ми свиреше на пијано 4 години,а и мајка ми свирела....сум имал некаква желба да свирам и на гитара која би дошла на второ место,но сепак,желбата не беше доволно голема и после 4 приватни часа се откажав :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom