- Член од
- 21 септември 2010
- Мислења
- 76
- Поени од реакции
- 1
Кажими еден играч од школата на Ајакс освен Емануелсон, од 2003 Навака.
Чекам одговор.
Tomas Vermalen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кажими еден играч од школата на Ајакс освен Емануелсон, од 2003 Навака.
Чекам одговор.
Барселона купува деца веќе од 10 годишна возраст и за тебе тоа е школа ,јас сум во контакт со дете од младинската школа ,не знам зошто воопшто ја викаш младинска школа го купиле ,ја вработиле мајка му и имаат стан од клубот!
Јас барем имам поинакви сваќања на оваа темаДали треба да се роди детето на Камп Ноу за да биде од Ла Масиа ???
За Фабрегас : играл во Барцелона од 10г до 16 мислам, Потоа отиде во Арсенал каде што е и сега а Арсенал си плади за да го доведе во своите редови, значи ако Арсенал плати за да го доведе тој фактички имал некаков договор со Барса. А заигра на само 18 години тоа значи дека Брзо созреал Дечкото.
Бекам се смета за играч од академијата на Манчестер бидејки таму подпишал прв договор.
Јас барем имам поинакви сваќања на оваа темаа тоа е дека дете од младинска школа е она дете кое од почеток на својата кариера ,т.е од првите почетоци па се до неговата 16 година останува во тој клуб,како може да биде школа на Барселона кога го купила? не е битно на колку години битно го купила! Сепак ова е мое лично размислување! Поздрав убав ден Бојане!
Не знам за кој клуб навиваш ама со ова сам себе се демантираш.Tomas Vermalen
Tomas Vermalen
Друже,не е ова Македонија бе,па кој каде сака да тренира.Јас барем имам поинакви сваќања на оваа темаа тоа е дека дете од младинска школа е она дете кое од почеток на својата кариера ,т.е од првите почетоци па се до неговата 16 година останува во тој клуб,како може да биде школа на Барселона кога го купила? не е битно на колку години битно го купила! Сепак ова е мое лично размислување! Поздрав убав ден Бојане!
Ретко се купуваат играчи под 15 годишна возраст, детето треба да е некаков супер мега невиден талент и да има некаков преддоговор со матичниот клуб, за да мора да платиш обештетување за него... Меси на пример не е купен, Иниеста, Чави, Бускетс, Пујол, Пиќе, Гуардиола, Кркич... И стотици други пред нив. Никој од овие не се купени. Со кој аргумент ќе негираш дека овие играчи не се производ на Барселона ?Јас барем имам поинакви сваќања на оваа темаа тоа е дека дете од младинска школа е она дете кое од почеток на својата кариера ,т.е од првите почетоци па се до неговата 16 година останува во тој клуб,како може да биде школа на Барселона кога го купила? не е битно на колку години битно го купила! Сепак ова е мое лично размислување! Поздрав убав ден Бојане!
u pravo si druze taka e bas toa i ja saakam da go kazam a i vermaelen e u ajax od 14 godini isto i kako mesi taka da bi rekol deka i on e od skolata na ajax tamu se usovrsilРетко се купуваат играчи под 15 годишна возраст, детето треба да е некаков супер мега невиден талент и да има некаков преддоговор со матичниот клуб, за да мора да платиш обештетување за него... Меси на пример не е купен, Иниеста, Чави, Бускетс, Пујол, Пиќе, Гуардиола, Кркич... И стотици други пред нив. Никој од овие не се купени. Со кој аргумент ќе негираш дека овие играчи не се производ на Барселона ?
За Педро и Џефрен може ќе најдеш некаков аргумент дека се дојдени на 17-18 години и колку толку се завршен продукт, исполиран во Барселона. Ама за горенаведените немаш никаков аргумент.
znaci i fabregas isto?
mislam deka i petruci i macheda nemaa nikakvi dogovori ama mislam deka dobija klubovite 100 - 200 000 evra ostetaТи спомнав дека Фабрегас имал некаков договор со Барса пред да подпише за Арсенал, Бил доведен за некоја сума во Арсенал на млади години.
а од 9-10 години до 15-16 години Учел во Академијата на Барселона, и имал некаков договор со Барса со кој што Арсенал ја платил оштетата за да го доведе во своите редови.