Кој клуб има најдобра младинска школа и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата OrrCee
  • Време на започнување Време на започнување
Барселона купува деца веќе од 10 годишна возраст и за тебе тоа е школа ,јас сум во контакт со дете од младинската школа ,не знам зошто воопшто ја викаш младинска школа го купиле ,ја вработиле мајка му и имаат стан од клубот!

Дали треба да се роди детето на Камп Ноу за да биде од Ла Масиа ???

Дали треба да се роди детето на Камп Ноу за да биде од Ла Масиа ???
Јас барем имам поинакви сваќања на оваа тема :toe: а тоа е дека дете од младинска школа е она дете кое од почеток на својата кариера ,т.е од првите почетоци па се до неговата 16 година останува во тој клуб,како може да биде школа на Барселона кога го купила? не е битно на колку години битно го купила! Сепак ова е мое лично размислување! Поздрав убав ден Бојане!

За Фабрегас : играл во Барцелона од 10г до 16 мислам, Потоа отиде во Арсенал каде што е и сега а Арсенал си плади за да го доведе во своите редови, значи ако Арсенал плати за да го доведе тој фактички имал некаков договор со Барса. А заигра на само 18 години тоа значи дека Брзо созреал Дечкото.

Бекам се смета за играч од академијата на Манчестер бидејки таму подпишал прв договор.

znaci i fabregas isto?

Барселона!Не објаснувам зошто,бидејќи ако го погледнете првиот состав на Барса ќе видите дури 9 играчи од Ла Масија.Па и тренерот е дело на Ла Масија.
А второ место убедливо Ајакс.

Јас барем имам поинакви сваќања на оваа тема :toe: а тоа е дека дете од младинска школа е она дете кое од почеток на својата кариера ,т.е од првите почетоци па се до неговата 16 година останува во тој клуб,како може да биде школа на Барселона кога го купила? не е битно на колку години битно го купила! Сепак ова е мое лично размислување! Поздрав убав ден Бојане!

Ова „сфаќање“ го читам само кога е академијата на Барса во прашање. Никој не извадил друг аргумент против школата на Барса иако 99% од фудбалерите што ги нарекуваат „домашни“ во своите клубови се дојдени многу покасно во клубот отколку играчите на Барса.
Не знам за кој клуб навиваш ама со ова сам себе се демантираш.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Vermaelen

Значи,само Чави е од школата на Барса ;) Незнам за педро,а другите сите се дојдени од некој клубови-тоа важи и за Пујол ;)

0000–1999 Germinal Ekeren 1999–2000 Germinal Beerschot 2000–2003 Ajax2003–2009 Ajax 94 (8) 2004–2005 → RKC Waalwijk (loan) 13 (3) 2009– Arsenal
Види кај ја започнал кариерата ??? нелии Ајакс го прави истото што и Барса го прави ?

Ама ке ти кажам нешто, сигурно ја Мразиш Барса и ти е инат да се помириш со фактот дека има Една од Најдобрите Академии во светот.

Ова ви е за ремет на сите.

- Важно за сите.
Значи Ако Барса доведи некое дете на 10 Години тоа не се за дете од Школата иако ги поминал 8 години заедно со сите во Академијата.

А кога е во прашање Ајакс, Арсенал или некој друга, и на 10 години да го зема тоа дете е од од академијата на Ајакс или Арсенал, и на 18-19 години да земаат некое талентирано дете и тоа дете предходно да игра во некоја академија на некој клуб потоа да го земе Арсенал или Ајакс тој се смета за играч од Академијата на Ајакс или Арсенал (Ајакс и Арсенал ги зедов за Примери).

Dik mara shrek.

Многу смешни ми се Лугево по форумов.
Мн ми е жал да ве играм сеир инаку темата "Пост на кој сте се изнасмеале" Ке беше полна со мои мислења.

Друже,не е ова Македонија бе,па кој каде сака да тренира.
За да влезеш во Ла Масија,треба прво да се покажеш во некој локален клуб.
Иначе,ако идеме по твоја логика,ниту еден тим нема добра младинска школа,затоа што сите доаѓаат на мала возраст.

И уште не ми пиша за детето,што игра во Ла Масија.

Ретко се купуваат играчи под 15 годишна возраст, детето треба да е некаков супер мега невиден талент и да има некаков преддоговор со матичниот клуб, за да мора да платиш обештетување за него... Меси на пример не е купен, Иниеста, Чави, Бускетс, Пујол, Пиќе, Гуардиола, Кркич... И стотици други пред нив. Никој од овие не се купени. Со кој аргумент ќе негираш дека овие играчи не се производ на Барселона ?
За Педро и Џефрен може ќе најдеш некаков аргумент дека се дојдени на 17-18 години и колку толку се завршен продукт, исполиран во Барселона. Ама за горенаведените немаш никаков аргумент.

Ретко се купуваат играчи под 15 годишна возраст, детето треба да е некаков супер мега невиден талент и да има некаков преддоговор со матичниот клуб, за да мора да платиш обештетување за него... Меси на пример не е купен, Иниеста, Чави, Бускетс, Пујол, Пиќе, Гуардиола, Кркич... И стотици други пред нив. Никој од овие не се купени. Со кој аргумент ќе негираш дека овие играчи не се производ на Барселона ?
За Педро и Џефрен може ќе најдеш некаков аргумент дека се дојдени на 17-18 години и колку толку се завршен продукт, исполиран во Барселона. Ама за горенаведените немаш никаков аргумент.
u pravo si druze taka e bas toa i ja saakam da go kazam a i vermaelen e u ajax od 14 godini isto i kako mesi taka da bi rekol deka i on e od skolata na ajax tamu se usovrsil

znaci i fabregas isto?

Ти спомнав дека Фабрегас имал некаков договор со Барса пред да подпише за Арсенал, Бил доведен за некоја сума во Арсенал на млади години.
а од 9-10 години до 15-16 години Учел во Академијата на Барселона, и имал некаков договор со Барса со кој што Арсенал ја платил оштетата за да го доведе во своите редови.

Ти спомнав дека Фабрегас имал некаков договор со Барса пред да подпише за Арсенал, Бил доведен за некоја сума во Арсенал на млади години.
а од 9-10 години до 15-16 години Учел во Академијата на Барселона, и имал некаков договор со Барса со кој што Арсенал ја платил оштетата за да го доведе во своите редови.
mislam deka i petruci i macheda nemaa nikakvi dogovori ama mislam deka dobija klubovite 100 - 200 000 evra osteta
znaci sea ti imas tim vo drzava vo koja nemoze da se potpise bilo kakov dogovor so igrac do 18 godini a ti si vlozuval i vlozuval 10 godini vo igracot i nekoj golem tim ti go zima na 17 godini i ispaga deka toj igrac e od skolata na toj tim koj ti go ukral?
onaka mu nudi rabota za majka tatko kola stan i sve obezbedeno skolo dzepparlak ..

Јас иако сум за Челзи,сепак Ајах со години ја имаат најдобрата младинска школа..Од овие поновите (Снајдер,Вермален,Хунтелар,Ван Дер Вил,Аисисати,Сидорф,ван дер Сар,ван дер варт)...од постарите (Беркамп,Клајверт,Јап Стам)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom