Кој клуб има најдобра младинска школа и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата OrrCee
  • Време на започнување Време на започнување
Бат,Бекам,Гигс,Сколс,браќата Невил....(три точки).. + има и сеа неколку млади и квалитетни фудбалери..

А ако гледаме така.. Ај кажи 2ца од тимот на Челзи што произлегле од нивната школа.. :smir:

Youth career
1985–1987 Manchester City
1987–1990 Manchester United

Ова за Рајан Гигс.

Youth career
Brimsdown Rovers
1987–1991 Tottenham Hotspur
1991–1993 Manchester United

Ова за Дејвид Бекам.

:pos2: Од академијата на Манчестер Јунајтед биле..:pos2:
И да,извини а каде го виде Челзи во мојот пост ??? :vozbud: Или пошто нема што да ми реплицираш одма Челзи го мешаш во дискусија?

џабе се мачите и дискутирате на оваа тема! одговорот е прост и едноставен...НИТУ ЕДЕН ОД ОВИЕ!!!
сите овие клубови кои ги споменувате имаат НАЈДОБРИ СКАУТИ, кои ги следат приватните фудбалски школи кои немаат фк во одредена лига и кои егзистираат од препраќање на своите играчи во големите клубови.
меси од аргентина во барса е дојден на 10 годишна возраст мислам (не сум сигурен), гигс е купен од манчестер во приближно исто време кога на чело на клубот доаѓа фергусон, исто како и сколс и невил.
овие од вест хем, се од младинскиот погон, НО таму се стигнати преку други младински школи кои се во приватна сопственост.
значи!!! да повторам!!! ниту еден клуб нема добра младинска школа, туку само добри скаути кои следат играчи и кои ги носат во клубот како полупрофесионалци и тука ги дообучуваат!
позз

Youth career1985–1987Manchester City1987–1990Manchester United

Ова за Рајан Гигс.

Youth careerBrimsdown Rovers1987–1991Tottenham Hotspur1991–1993Manchester United

Ова за Дејвид Бекам.

Извини а каде го виде Челзи во мојот пост ??? :vozbud:
Па ти прашуваш кој од сегашните фудбалери на Јунајтед испаднал од нивната школа...Па јас си прашав за Челзи.. Кој кур се дигаш дека Јунајтед немал многу, кога Челзи нема скоро никој.. И шо коа Гигс на 13 години играл во Сити кога тогаш уште учел топката да ја води?? Не знам точно кој беше (мислам Фантом), во темата за ПЛ рече дека Меси првиот проф. договор го потпишал за барса и може да се смета за дете на Барса, Македа првиот проф. договор го потшишал за Лацио и неможе да се смета за дете на Јунајтед.. Ај види во кој клуб го потпишале првиот проф. договор Бекс и Гигс..

btw. Тери за дете на Челзи ли го сметаш?

Па ти прашуваш кој од сегашните фудбалери на Јунајтед испаднал од нивната школа...Па јас си прашав за Челзи.. Кој кур се дигаш дека Јунајтед немал многу, кога Челзи нема скоро никој.. И шо коа Гигс на 13 години играл во Сити кога тогаш уште учел топката да ја води?? Не знам точно кој беше (мислам Фантом), во темата за ПЛ рече дека Меси првиот проф. договор го потпишал за барса и може да се смета за дете на Барса, Македа првиот проф. договор го потшишал за Лацио и неможе да се смета за дете на Јунајтед.. Ај види во кој клуб го потпишале првиот проф. договор Бекс и Гигс..

btw. Тери за дете на Челзи ли го сметаш?

Разграничи малце академија и прв состав.Рајан Гигс бил во академијата на Манчестер Сити каде подоцна прешол во академијата на Јунајтед и влегол во прв состав.Истото е и со Дејвид Бекам,не за џабе пишува youth career.Колегата од твојот фан клуб пиша дека Манчестер Јунајтед е најголемата школа во UK или Англија како и да беше,а вели дека само вреди да се спомене Вест Хем,од каде скоро излегоа сите англиски репрезентативци Џо Кол,Френк Лампард,Рио Фердинанд,Мајкл Керик и остали не знам точно кои беа.И повторно те прашувам каде го виде Челзи во мојот пост?

џабе се мачите и дискутирате на оваа тема! одговорот е прост и едноставен...НИТУ ЕДЕН ОД ОВИЕ!!!
сите овие клубови кои ги споменувате имаат НАЈДОБРИ СКАУТИ, кои ги следат приватните фудбалски школи кои немаат фк во одредена лига и кои егзистираат од препраќање на своите играчи во големите клубови.
меси од аргентина во барса е дојден на 10 годишна возраст мислам (не сум сигурен), гигс е купен од манчестер во приближно исто време кога на чело на клубот доаѓа фергусон, исто како и сколс и невил.
овие од вест хем, се од младинскиот погон, НО таму се стигнати преку други младински школи кои се во приватна сопственост.
значи!!! да повторам!!! ниту еден клуб нема добра младинска школа, туку само добри скаути кои следат играчи и кои ги носат во клубот како полупрофесионалци и тука ги дообучуваат!
позз
u pravo si druze ama ne celosno sepak ima nekoi igraci sto se od samiot klub
ama ima i nekoi od akademii koi sorabotuvaat so klubot
-od pomali klubovi
-igraci pred da potpisat dogovor kako vo italija do 17 ili 18 sto nemoze da se potpise dogovor
i igraci sto se zimat na 14-5 godini od brazil na primer ama ova moze da se kaze kako vtoroto ili tretoto sto go pisav :)

--- надополнето ---

barsa ete zima mladi moze na 11 -12 godini ama nekoi i sami idat posto barca mnogu vlozuva vo mladite i sakat site tamu da se razvivaat

Разграничи малце академија и прв состав.Рајан Гигс бил во академијата на Манчестер Сити каде подоцна прешол во академијата на Јунајтед и влегол во прв состав.Истото е и со Дејвид Бекам,не за џабе пишува youth career.Колегата од твојот фан клуб пиша дека Манчестер Јунајтед е најголемата школа во UK или Англија како и да беше,а вели дека само вреди да се спомене Вест Хем,од каде скоро излегоа сите англиски репрезентативци Џо Кол,Френк Лампард,Рио Фердинанд,Мајкл Керик и остали не знам точно кои беа.И повторно те прашувам каде го виде Челзи во мојот пост?
Значи вака, право се сложувам со ooolaff.. Дека овие тимови имаат најдобри скаути..

Но! Сите овие што испаднаа од Вест Хем, јас сум 100% сигурен дека немало да го достигнат нивото што го достигнаа во моментално најдобрите Англиски клубови.. Иначе нормално е сите фудбалери да започнат од тимот што им е најблиску до местото каде што живеат.. Значи јас нормално ќе почнам да играм фудбал у Победа Валандово од 10 години, па ете на 16 одам у Вардар и таму ме прават добар фудбалер, таму го потпишувам првиот професионален договор, така да слободно може да се смета дека потекнувам од тој клуб.. Во овој првиот сум играл, само ради тоа што не сум можел да одам у друг како 10 годиншно дете... Како и да е, кога ќе видиш, скоро сите големи екипи во Европа, имаат добри скаути и ги земат талентираните фудбалери од помалите клубови нудејќи им подобри услови и при тоа ништо не плаќаат на клубот (од кој го земат фудбалерот)..

Иначе и ти не ми одговори за Тери..

А Челзи никаде не го видов, така чисто ги спомнав, оти ме интересира дали има 2ца такви..

Darren Barr Fletcher (born 1 February 1984) is a Scottish footballer who plays for Premier League club Manchester United. A product of United's youth academy, Fletcher initially struggled to break into the first team but now regularly features in the midfield.

Youth career
Tynecastle Boys Club 2000–2001 Manchester United

Барселона купува деца веќе од 10 годишна возраст и за тебе тоа е школа ,јас сум во контакт со дете од младинската школа ,не знам зошто воопшто ја викаш младинска школа го купиле ,ја вработиле мајка му и имаат стан од клубот!

Истите тие што Барса ги купува на 8-9-10 години. Играат прво во Барса Јувенил, Потоа во Барса Атлетик, во Барса у19, Фактички ги поминале сите нивоа на и стиглнале до Сениорскиот Тим, Тоа се нарекува од школата ако не знаеше.

Несакам да те провоцирам ама немој да се прајш поглуп од Страф во Мадрид.

БТВ : и Ајакс го прави истото што го прави Барселона донесува деца на 8-9-10 години и од нив го вади максимумот.
Ај рашетајсе на Википедиа и разгледа од кај дошол Суарез во Ајакс, па Анита, па Ибрахимович и ред други, и Кажими еден играч од школата на Ајакс освен Емануелсон, од 2003 Навака.

Чекам одговор.

Истите тие што Барса ги купува на 8-9-10 години. Играат прво во Барса Јувенил, Потоа во Барса Атлетик, во Барса у19, Фактички ги поминале сите нивоа на и стиглнале до Сениорскиот Тим, Тоа се нарекува од школата ако не знаеше.

Несакам да те провоцирам ама немој да се прајш поглуп од Страф во Мадрид.

БТВ : и Ајакс го прави истото што го прави Барселона донесува деца на 8-9-10 години и од нив го вади максимумот.
Ај рашетајсе на Википедиа и разгледа од кај дошол Суарез во Ајакс, па Анита, па Ибрахимович и ред други, и Кажими еден играч од школата на Ајакс освен Емануелсон, од 2003 Навака.

Чекам одговор.

Абе сеа важно они пред тоа играле у друг клуб :icon_lol:

А Челзи никаде не го видов, така чисто ги спомнав, оти ме интересира дали има 2ца такви.. Darren Barr Fletcher (born 1 February 1984) is a Scottish footballer who plays for Premier League club Manchester United. A product of United's youth academy, Fletcher initially struggled to break into the first team but now regularly features in the midfield. Youth career Tynecastle Boys Club 2000–2001 Manchester United

Не трудисе да објаснуваш, Со инка да му туриваш во тоа сепетката и не бива.
Од нашите ривали ли очеуваш заедничко мислење бе брат ?

Кулирај си и се е ок :).

--- надополнето ---

Абе сеа важно они пред тоа играле у друг клуб

Не е тоа важно.
Тогаш Рамирез е од Школата на Некој си Зидари.
Пошо започнал како Зидар а денес е Фудбалер.
Тоа е глупо да се каже, Најбитно од се е Играчот да ги поминал од 11 до 17 години во клубот како (пример) Манчестер УТД. тоа се вика дека тогаш тој е нивни или се смета за фудбалер од школата на Манчестер.

abe dobro sea za nekoi igraci e taka ko sto vika barcelino ama eve nekoi so idat na 15-6 godini kako bekam na primer?
arsenal veke na 16 igraat prv tim nekoi :)

abe dobro sea za nekoi igraci e taka ko sto vika barcelino ama eve nekoi so idat na 15-6 godini kako bekam na primer?
arsenal veke na 16 igraat prv tim nekoi :)
Па академијата е до 18-19 години.. Така да за 3 години престој во некој клуб, мислам дека можеш многу да научиш...А + и после во резервниот состав играат некаде до 21-22 години.. Па ако не научиле доволно до таа возраст ги продаваат.. Значи и на 16 години да дојдеш, најмалце 5 години те тренираат таму и имаш доволно време да научиш многу од менаџерот и тренерите во тој клуб..

Во Шпанија не знам како се распоредени

Барселона купува деца веќе од 10 годишна возраст и за тебе тоа е школа ,јас сум во контакт со дете од младинската школа ,не знам зошто воопшто ја викаш младинска школа го купиле ,ја вработиле мајка му и имаат стан од клубот!
Значи ако дошле на 10 години,нема да се сметаат за деца на одреден клуб?

Ај ако може да се знае нешто повеќе за детето,кое е во Ла Масија...

Не е тоа важно.
Тогаш Рамирез е од Школата на Некој си Зидари.
Пошо започнал како Зидар а денес е Фудбалер.
Тоа е глупо да се каже, Најбитно од се е Играчот да ги поминал од 11 до 17 години во клубот како (пример) Манчестер УТД. тоа се вика дека тогаш тој е нивни или се смета за фудбалер од школата на Манчестер.
Иронија беше тоа.. :)

Па академијата е до 18-19 години.. Така да за 3 години престој во некој клуб, мислам дека можеш многу да научиш...А + и после во резервниот состав играат некаде до 21-22 години.. Па ако не научиле доволно до таа возраст ги продаваат.. Значи и на 16 години да дојдеш, најмалце 5 години те тренираат таму и имаш доволно време да научиш многу од менаџерот и тренерите во тој клуб..

Во Шпанија не знам како се распоредени
bekam imal debitirano na 17-8 godini i moze od togas pocnal da igra prv tim
fabregas go zemaa na 16-7 a pocna da igra prv tim neznam moze i na 18

bekam imal debitirano na 17-8 godini i moze od togas pocnal da igra prv tim fabregas go zemaa na 16-7 a pocna da igra prv tim neznam moze i na 18

За Фабрегас : играл во Барцелона од 10г до 16 мислам, Потоа отиде во Арсенал каде што е и сега а Арсенал си плади за да го доведе во своите редови, значи ако Арсенал плати за да го доведе тој фактички имал некаков договор со Барса. А заигра на само 18 години тоа значи дека Брзо созреал Дечкото.

Бекам се смета за играч од академијата на Манчестер бидејки таму подпишал прв договор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom