Кој клуб има најдобра младинска школа и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата OrrCee
  • Време на започнување Време на започнување
брат ако не си инфориран...како што гледам не си...пике го купијаа оваа сезона од ман утд...а и од кај знаеш дека ти сите се од школата на барселона
Пике во Манчестер дојде од младинската школа на Барса.

Најмногу таленти ваѓаат Ајакс но немаат средства да ги задржат тие играчи па им ги земаат појаките европски клубови,за разлика од Барса која вади можда помалку од Ајакс но ги зачувува во својот клуб.

Од Англија Вест Хем број еден.
Во Холандија,Ајах.
Во Шпанија,Барселона.
Диме,да Арсенал зима доста број играчи на 15 години,па потоа ги усовршува,надоградува.Дали мислиш дека да играл каде нема такви услови,би станувале играчи какви што се сега?=)
Инаку,моментално Арсенал има голем број на таленти...кој играат веќе за младинските репрезентации на Англија.Претхнодно и не беше толку развиена,допрва ке почнува да вади таленти/ѕвезди.=).:pipi:

Диме,да Арсенал зима доста број играчи на 15 години,па потоа ги усовршува,надоградува.Дали мислиш дека да играл каде нема такви услови,би станувале играчи какви што се сега?=)
Инаку,моментално Арсенал има голем број на таленти...кој играат веќе за младинските репрезентации на Англија.Претхнодно и не беше толку развиена,допрва ке почнува да вади таленти/ѕвезди.=).:pipi:

Од неутралните и неупатените фудбалски гледачи да, Арсенал има најдобра школа т.е тоа не е школа туку тактика на Венгер. Бидејки он купува 16годишни деца. Децата сигурно не би прифатиле да ја променат средината, но фактот што Венгер им ветува шклување, стипендија, работа за родителите, и згора на тоа СИГУРЕН настап во првиот тим во натпреварите од Карлинг или ФА Купот кога детето ке наполни 17-18години. Тоа е пресуден фактор за еден фудбалски талент да одлучи да премине во Арсенал.

Но, дотолку ги прашаш фудбалските стручњаци и познавачи на фудбалот, тие сигурно ке ти кажат дека Венгер има најпрљава политика на водење на клубот. Треба ли да ги споменувам Волкот(на 17години купен од Сандерленд), Лук Фриман(на 16години купен од *), Фран Мерида и Фабрегас(Купени на 15-16години од Барселона), Никлас Бендтнер(на 16-17години купен Кјобенханс), Гаел Клиши(на 17години купен од Каен), Карлос Вела(на 16години купен од Гватамала) уште да набројувам?? Тоа се „украдени фудбалери“ кој се калеле во други клубови, и само поради фактот што во Англија може да полесно да се потпише професионален договор, и поради условите кој им ги ветува Венгер тие заминуваат од клубот.
Тие се веке созреани фудбалери...само сега им требаат настапи, да добијат самодоверба и малку искуство, за да можат да прераснат во врвни фудбалери. А баш тоа е тоа што им го осигурува Венгер. А ова што го пишав е далеку од најдобра школа т.е пак ке ти кажам, Арсенал нема школа за деца...за тоа е темава нели?

Ај на 16години што не ме зема мене Венгер?
- Бидејки знае дека не сум талентиран доволно, знае дека нема да биде фудбалер од мене и затоа не ме зема. А скаутите негови му кажале за фудбалериве погоре дека поседуваат талент, и овој манипулира со нивните желби...и притоа тоа многу добро го користи.

Арсенал има таленти, но кажими ЕДЕН кој израснал од школата на Арсенал...еден играч кој од 5/6/7/8/9 години е во школата на Арсенал и сега е афирмиран фудбалер?
-Еве јас ке ти кажам од Ајакс(Беркамп, Давидс, Снајдер, Ван дер Варт итн)
-Еве и од Барселона(Иниеста, Чави, Пике, ФАБРЕГАС:pipi:, Пујол...а би го додал и Меси бидејки на 11години дојде од клуб од Аргентина поточно од младинска школа која е во поткровителство на Барса)
-Вест Хем(погоре ги имаат напишано кој се...)
-Спортинг Лисабон (Роналдо, Велосо, Мутињо бла бла...)

Па ај сега да не ги фалам ама сепак Рома имаат добра младинска школа, можеби не најдобра, меѓутоа знаат да извадат добри таленти: На пример нивни производ се Де Роси, Аквилани, младиот талент Манчестер Јунајтед што го купи Петручи. А ако барате најдобра младинска школа тогаш сигурно тие се наоѓаат негде во Јужна Америка.

брат кај па меси од на барселона школата
:pos2::pos2::pos2::pos2:messi e od skolata na barcelona od svoja 14-15 godisna vozrast

брат прочита ли горе за такви постови што прават...дај објаснувај мелку...
ke ti objasnime za se sto te interesira

брат ако не си инфориран...како што гледам не си...пике го купијаа оваа сезона од ман утд...а и од кај знаеш дека ти сите се од школата на барселона

A JAS GLEDAM DEKA TI VOOPSTO NE SI INFORMIRAN:
ZNAES LI TI MANCESTER OD KADE GO KUPI PIKE???????/
PA OD MARS NE E ,.......KE TI DADAM NEKOLKU SANSI DA POGODIS TOCNO POGODI OD BARCELONA!!!!!!!!!

A OD KADE ZNAEME DEKA SE OD SKOLATA NA BARCELONA, ZNAEME INFORMIRANI SME CITAME VESNICI ... DO KRAJ ZA RAZLIKA OD NEKOI STO KE SLUSNAT NESTO I KE SE CHALAMAT

A ZA NAJDOBRA SKOLA GLASAM ZA AJAX BIDEJKI SAMITE ZNAEME TIE SE MASINERIJA OD KOJA IZLEGOA EDNI OD NAJDOBRITE IGRACI NA SVETOT OD KOJ: SIDORF,DAVIDS,BERKAMP,VAN DER SAR.VAN BASTEN,CHIVU,IBRAHIMOVIC,MAXWELL,HUNTELAR,SNAJDER, I USTE MNOGU DRUGI

ајах,манутд,вес хем:toe:

Ајакс(Снајдер,Сидорф,Беркамп,Клајверт,Јап Стам,Ван Дер Сар,Хунтелар,Ибрахимович,Ван дер Варт,Мадуро,Давидс) ехеее ги има на кило овие

Ајакс имале најдобра младинска школа, тоа е Факт...
А фудбалски тим од најмлади играчи моментално тоа е Арсенал...

Нормално стара и најдобра школа Ајакс.

Давидс,Хунтелар,Сидорф,Стам,Ван Дер Варт,Мадуро,Де Јонг,Беркамп,Ван Бастен и многу други.

Исто така и Барселона не е лоша.

Пике,Фабрегас,Бојан,Ињиеста,Чави,Пујол.

Вест Хем

Браќата Фердинант,Џо Кол,Лампард.

A JAS GLEDAM DEKA TI VOOPSTO NE SI INFORMIRAN:
ZNAES LI TI MANCESTER OD KADE GO KUPI PIKE???????/
PA OD MARS NE E ,.......KE TI DADAM NEKOLKU SANSI DA POGODIS TOCNO POGODI OD BARCELONA!!!!!!!!!

A OD KADE ZNAEME DEKA SE OD SKOLATA NA BARCELONA, ZNAEME INFORMIRANI SME CITAME VESNICI ... DO KRAJ ZA RAZLIKA OD NEKOI STO KE SLUSNAT NESTO I KE SE CHALAMAT

A ZA NAJDOBRA SKOLA GLASAM ZA AJAX BIDEJKI SAMITE ZNAEME TIE SE MASINERIJA OD KOJA IZLEGOA EDNI OD NAJDOBRITE IGRACI NA SVETOT OD KOJ: SIDORF,DAVIDS,BERKAMP,VAN DER SAR.VAN BASTEN,CHIVU,IBRAHIMOVIC,MAXWELL,HUNTELAR,SNAJDER, I USTE MNOGU DRUGI

брат ние зборуваме за игра4и кои се излезени од тој клуб ане меси дошол на 15 год у барса...епа знаеш ли ти арсенал колку има такви:vozbud:

Меси е на 11 години дојден, а не на 15. Има голема разлика во тоа, со 11 години си далеку од развиен играч, а веќе 15 години се друга работа.

За надвор од Македонија дефинитивно Ајакс. За во Македонија според мене најдобра младинска школа има Македонија ЃП.

Вест хем(Лампард,Џо Кол,Рио Фердинанд и брат му негов и уште не ми текнува а ги има)
Тука би ги додал и Марк Нобл, Станислас, Фреди Срс. Овие се очекува да блеснат...а и уште неколку кои се репрезентативци на Англија во младинските конкуренции.

Вест Хем имаат убедливо најдобра школа во Англија. :pipi:

Исто така и добра генерација имаат Евртон, Роџвел, Гослинг, Аничебе, Бакстер и Вон. :smir:

Да се надовржам Фабрегас,Бојан и сега другите што треба да настапат на сцена Педро и Асулин.:helou:
Ајде јас да те дополнам:Мерида, Артета, Луис Гарсија, Реина, Дос Сантос, Бускетс... :salut:

брат кај па меси од на барселона школата

Пике беше продаден(или на позајмица) на Манчестер Јунајтед од страна на Барселона. После како шо бидна незнам точно само знам дека се раширија муабетите дека Пике се враќа повторно во барселона онаму каде што ја започнал кариерата. Плус Пике е Шпанец.

Италијанските клубови имаат веројатно најјаки младински школи во светот. Интер, Милан...

Пике беше продаден(или на позајмица) на Манчестер Јунајтед од страна на Барселона. После како шо бидна незнам точно само знам дека се раширија муабетите дека Пике се враќа повторно во барселона онаму каде што ја започнал кариерата. Плус Пике е Шпанец.
Пике и Фабрегас се сигурно од школата на Барселона, може и да се провери на википедија.
Манчестер го зеде уште како тинејџер, пред да наполни 18 години но сепак е од школата на Барса:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom