Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве тема и за тоа што мислите, кој клуб има најдобра младинска школа...според мене се знае...АРСЕНАЛ...тоа е и докажано ...
BARCELONA....
Апсолутно си во заблуда момче.
Арсенал само купува готови таленти. Можеби ти не си забележал, меѓутоа 90% од децата под 16години кој играат во младите категории на Арсенал се купени од други клубови т.е не се купени туку се земени за беспари бидејки Венгер им верува мн работи за во иднина, како што е прв тим дотолку покаже зрелост и сл.
Под "најдобра школа" се подразбида школа која вади готови прозиводи, ги усовршува децата, ги созрева, им ги всадува фудбалските вештини и им го надградува талентот.
Голем удел за епитетот најдобара шклола завзема и местото каде таа точно се наоѓа т.е во кој регион
-Пример: Во Лондон, еве за Арсенал конкретно, има безброј фудбалски тимови. И едено талентирано дете, сигурно нема веднаш да го земат во големите екипи, бидејки за тоа бараат пари. Значи тој мора попрво да се докаже во 'анонимни' клубови а подоцна да биде купен од 'големите'.
-Пример2: Во Холандија, т.е во Амстердам, има исто така повеке тимови. Но тимот на Ајакс има многу поразвиена младинска школа, бидејки небара од 6-7годишни деца пари да тренираат. Туку редовно прави селекција од 6-7годишните деца, затоа е толку усовршена, и подоцна тие што се вика ги одгледува.
Истото како кај Ајакс е и во Барселона, но и во неколку други клубови.
Значи тимови како Ајакс и Барселона, низ нивната територија т.е во нивните градови, се сопственици на голем број младински школи, и фактички дете од 5години за прв пат кога ке оди на тренинг, оди во тимот. Дотолку е талентиран тренерите ке го видам и сигурно ке го префрлат во најусовршената прва младинска школа на клубот.
Е ајде брат кажи ми еден добар играш излезен од тимот на барселона
Е ајде брат кажи ми еден добар играш излезен од тимот на барселона
Да се надовржам Фабрегас,Бојан и сега другите што треба да настапат на сцена Педро и Асулин.:helou:Iniesta,Xavi,Messi,Puyol,Pique,Valdes...sakash usteee!!
Барса доминира(Меси,Чави,Инеста,Фабрегас,Бојан,Пујол,Валдез(ако се рачуна:pos2Пике и уште некој од младите мислам дека тиаго и асулин)
Вест хем(Лампард,Џо Кол,Рио Фердинанд и брат му негов и уште не ми текнува а ги има)
Ајакс(Снајдер,Сидорф,Беркамп,Клајверт,Јап Стам,Ван Дер Сар,Хунтелар,Ибрахимович,Ван дер Варт,Мадуро,Давидс) ехеее ги има на кило овие
брат ако не си инфориран...како што гледам не си...пике го купијаа оваа сезона од ман утд...а и од кај знаеш дека ти сите се од школата на барселонаБарселона и Ајакс.
Од Барселона испаднаа и тоа како добри играчи Иниеста, Чави, Пујол, Меси, Пике, Асулин.
А за Ајакс мислам дека не се потребни зборови. Таму има со лопати да ги ринеш.