Кој јазик сакате да го зборувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan-B
  • Време на започнување Време на започнување
Германски, Полски и Руски ми се во топ три кој шо сакам за понатаму да ги изучам во целост.

Јас го зборувам Македонскиот јазик и сакам да го зборувам само Македонскиот јазик:)
BRAVO SINE MAKEDONSKI HEHE GORD E SO TEBE ACE DA MI GO DRZIS VO RACE HEHE MALA SALA NE E NA ODMET ILI KAKO BESE

Било кој од скандинавскине и руски.Така некој полесни...

Јас сакам да зборувам Романски. Дали некој знае каде се продава речник по Романски јазик во Македонија?
Види у Тримакс прво дали имаат македонско - романски разговорник , издавач е Венеција . Ако имаат тоа би требало и речник да имаат.
Инаку ја би сакал како прва цел да ги научам сите словенски јазици од сите групи (источни,западни,јужни) . Сега за сега 50 % ги разбирам .[DOUBLEPOST=1432948226][/DOUBLEPOST]
Еврејски - почнав да го учам ама немам баш услови како да го вежбам и користам
Исто би ги додал и Грчки, Шпански и Руски ама се нема време лол
Shalom Ach[DOUBLEPOST=1432948333][/DOUBLEPOST]
Aмерика ја откривте со рускиов. Да ве видам кинески хироглифи да копирате од гоогле за да се карате со кинези :duel:

Последно уредено:
hoppas vill prata med @Agda Beata på svenska snart
Интересни ви беа и идеите за Еврејски, Холански и некој од Чешки, Словачки или Полски.
Кога ќе завршам со гореспоменатиов веројатно ќе се посветам малку повеќе на учење на француски долго го учев ама поради некористење мн имам заборавено.

Јас сакам да зборувам Романски. Дали некој знае каде се продава речник по Романски јазик во Македонија?
Јас имам 2 сета романско македонски и македонско романски речници. Ак си заинтересиран за еден месец ќе сум во Мк.

мислам дека не е лошо да понаучите албански за жал (

Италијанскиот е на пат, следен по него е руски.
Јас македонскиов сум на пат да не го заборавам ќе останам без јазик.Тапа сум за јазици ваљда тој дел од мозокот ми е закржлавен. А би сакал кога бу можел исто таљански и руски а чат пат и турцки.

учам јапонски а во глобала би сакал да ги зборувам сите јазици од далечниот исток :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom