Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Јајца/компири да спржам/сварам,макарони,шпагети,тост.

палачинки (знам и да ги превртувам) јајца(на око, кајгана, варени, омлет некој по моја жеља) тост, кифлички, иии не ми текнува друго.. ваљда толку. А да, и компири знам да сварам и испржам а и макарони исто така да си сварам :)

Оброк од кој се добива пролив. Не давам рецепт.

ке почнеме со јајца варени-пржени,макарони,шпагети со различни сосови,компири пржени-варени,пица и што ли уште не.срекна ке биде таа што ке ме земе :) да се надеваме!!!!! :vozbud:

земи го јајцето и акни го од земја, сигурно ќе се скрши
Ех за така...али озбилно не знам асално да скршам јајце, кога месам нешто и нели за тестото потребно е и јајце, јас прво го кршам во одделно тањирче па после го „прецедувам“ и го ставам во смесата за тесто. Ете не знам зошто така али :toe:

Мислам дека е време да го откријам својот идентитет. Јас сум дечкото од Храна и Вино шо готви разноразни специјалитети. Така да....

Супа од печурки е ЗАКОН,пржени компирчиња, гравче тавче...желе(од австралија е купено...закон е),пудинг,ролат,и пици,ама од парчиња леб...иии многу се убави...врз парчињата стајте троа маргарин,потоа кашкавал(али рендан) а може и сирење,следно е шунка ил свински врат,важно е пред печењето да ставите кечап...така излева мнооогу повкусно.

Јајца [секоја верзија, ок тоа стандард], шпагети [уз тоа и сос] :), грав, компир [помфрит, манџа], палачинки, бисквит-торта, ориз, пица, спанаќ ..... и така. :pipi:

Знам се да зготвам од манџи до печења, десерти, сосови.....само не знам да месам :(, ама затоа измислиле готови кори па праам одличен бурек со готови кори:je:а последно што научив да правам е касато торта :vozbud:
2a0fe79400e198264ca4fc2e5d7fd4b7_content_medium.jpg

Многу работи знам да зготвам, знам и тестенини и пити со месо и јајца да направам, пици, салати, скара, риба, итн....имам малку и работно искуство како готвач..таму научив.

Pita ako znaes ti sve znaes.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom