Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Уф, обожавам готвење, поготово кога фрижидерот е полн и имам што да бирам ... :)

Иначе пошто списокот е релативно долг, ќе спомнам само: македонска и италијанска кујна ... :vozbud:

Јајца ( пржени и варени), супа, шпагети, макарони, виршли, пица, тост, палачинки, ориз, да пржам компири, да варам компири, пиперки, гравче. :toe:

Супа знам да си сварам =))
Пуканки да си испукам...
Да изматам крем или фил како десерт за мене...
Мислам дека тоа е тоа хахаа :pos2:

знам да си праам омлет да си испржам кобасици да си сварам виршли да си напраам сендвич да вртам скара знам

Кафе знам да си зготвам, и да си сварам супа, а и шпагети, доволно е! која мома ке ме земе ќе се усреќи:smir:

супа, кифли, сите видови на тестенини на 100 начини, торти, колачи - е сегаа тој што ке ме земе изгледа ке биде гладен ако воопшто ме земе :toe:

Тост,шпагети,кајгана....:salut:

Веќе 4-та година како студент во Скопје покрај знаењето од факултет што го собрав, мислам дека и ветеран готвач станав. :toe: Се знам да приготвам што е карактеристично за овие простори, плус сосови за шпагети, некои грчки специјалитети. Е сеа суши незнам како се прави. :)

Знам да потпечам леб, т.е. home-made двопек, друго ова стандардните работи тестенина, јајце на око, јајце на слепо црево, пудинг со грутчиња, готова супа ретка - за миење коса по сабајле и тн. Меѓу другото знам паштета да си отворам, од метална конзерва без при тоа да користам софистицирани орудија за сечење метал. :)

Всушност се може да се зготви само го ставаш на оган и се враќаш по некое време надевајќи се дека пламените јазици нема да те потфатат, а ако те потфатат надевајќи се дека нема да биде некоја голема огнена стихија па да викаш пожарна. :nesum:
:)

Знам да зготвам многу работи. Честопати знам да ги изненадам луѓето што ми значат со некој специјалитет(шпагети, макарони, разни салати... приготвени по посебен рецепт) сервиран во посебна прилика. Верувајте, овој мал гест знае да даде посебен шмек на расположението.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom