Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Musaka, sarma, oriz, graf i recisi se so ke mi tekne samo za blago ne me biva a ova seto go nauciv bidejki od 14 god. ne sum doma

јајца .. скоро сите меса знам да ги пржам... помфрит добар праам.. салати таму таратур шопска мопска.. тестенини скоро сите.. (лазањи незнам)... супи знам да праам.. уау.. тури вода сипи кесица и терај :).. прееска учев мусака да праам па загорев малку тоа компирите:)... по нешо од благово според рецепти праам :) јак сум бе :)

Правам лудница кајгана со зденка и сланина... со потпечено р`жано лепче.

...калори-фест! :nesvest:

Кхм...Па вака... Праам шпагети со најубав сос, макарони работа, јајца, ПАЛАЧИНКИИИИИ! Леле најубаи палачинки знам да напраам, се думав дури и со една другарка да отварам паланчинкарница :pos2:...
Шознам бе...Остави ме цел ден во кујна ќе си се снајдам :)

знам да готвам основи работи
-јајца на око , матени со кашкавал шунка
-шпагети со школки и пармезан, макарони со мелено месо, макарони со гулаш
-ориз варен (пилав), ориз у тавче со батаци, гравче, леќа, кремадли динстани со сос од павлака и печурки, свинско печено со фолија копмпири печени со сланина, лазањи
-пица со готово тесто, гибаница, баничка, зелник , палачинки, пирошки
доста не ми текнува друго што знам

па да се рече дека знам да готвам, сеа се почесто правам ручек дома (тоа шо ќе ми каже мајка ми xD ) а најмногу сакам да правам шпагети со сос од печурки....ммммммммм...

Ne sum mnogu po gotvenjeto, mnogu malku raboti znam da zgotvam, od ona sto go znam palacikite mi se omileni za prevenje

Не знам нишо,а и не ни ми треба сеа за сеа,си ја имам мама:back:

Знаеме да пржиме месо, компири и јајца; знаеме да вариме шпагети, макарони и њоки (исто ти се фаќа), се научивме и лазањи да праиме, знаеме да печеме пица (само ако е готово тестото, инаку да месиме не знаеме, ама имаме голема желба да научиме зошто ептен сакаме пици и све остало итаљанско). Е сега уште палачинки да научиме да праиме ќе бидеме свои на своето, ама сами не смееме да пробаме зошто ќе ги залепиме од прва.

polneti piperki ,palacinki, oriz , testenini so domasen sos ,tikvicki , domasni koftina, dinstvovano telesko svinsko jagnesko pilesko zajacko:pipi:,boranija so morkovi , site vidovi na mandzi,pica , kompiri vo relna przeni peceni vareni.

domasen sladoled, torta so biskviti i puding,znam da bijam slag:pipi:,
cokoladen preliv:pipi:

Нема шо не знам да зготвам :vozbud: Скоро секакво македонско специјалитетче, башка троа странтцки :pos: Е сега, егзотични јадења и такви глупости, или пак морска храна, е тоа, јок.

Секој ден си готвам, „најмало“ ме најдоа тука па ме пикосаа у кујна и не ми даваат да мрднам од таму до 21 часот..ма не доручеци, ручеци, вечери, салати малати, сосови, слатко, солено, торти, колачи, месени ствари :)) ако неам работа по струка барем ќе отворам слаткара една и нарачки ке примам барем за тоа ме бива ако не за ништо друго :) :pipi:

Болна тема... Не знам ама апсолутно ништо да готвам, ни најосновите работи. Единствено што знам е да отворам фрижидер :nesum:
Страв ми е да уклучам шпорет, да запалам упаљач.. Еднаш ќе направев пожар дома јајца кога варев.. почна пламен да излага и среќа татко ми се најде дома па брзо го изгаси...
Един спас за мене е кога ќе пораснам да имам слугинка дома или па маж ми е да е готвач :pos2: Иначе моето семејство ќе испоцрка од глад или ќе јаде нездрава храна цело време.. :uvo:
:salut:

па сендви4 не е нешто сложено али....ама најсложено јадење онаа тортана со пудинк и бисквити таа, а и кајгана (јајца,сирење,колбасици,и мн мн мн за4ини......)

Знам да си направам тост,да сварам шпагети,да испржам компири и тоа:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom