Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
само знам да пржам компири и јајца на око и кајгана :jaj:

Да сварам јајца и ....И толку:kesa:

макаронии во рерна со сирење,шпагети со ракциња,стек со компирии,јајца на око,омлет,пржени лепциња,пица,пастрмајлија и уште нешто:pipi:домакинка станав хехе

:angry1: А не викаш а? ако, ако

Знам да напрам шпагети,макарони и некои слични тестенини.
Знам да сварам виршли и да испржам компирчиња.
Знам да зготвам и морски плодој,да испукам пуканки.
Бреее многу сум знаела:icon_lol:

Гравче тавче, Грав војнички (Рецепта од ЈНА), турлитава, супи, чорби, зелка манџа (со месо или без) пилешка супа (со се пиле комплет), компир манџа, паприкаш, свирипиле, сосови за тестенини..... многу многу тоа, уживам да готвам.

wtf е свирипиле??:vozbud:

Граф,супа со бутчиња и јајце внатре,ориз и бутчиња,шпагети и болоњезе/милањезе...фактички се што готви мајка ми зш нонстоп сум до неа кога кува..(јас сум дегустатор:pos2:)

:helou:

Само знам да пржам јајца :kesa: ама и нив некогаш ги правам...

Знам да спржам кромпир во фритеза месо ова она супа да сварам спагети и тоа

Ја знам доволно да преживеам
еве на пример сеа праам пилешки прсти и татар сос,и пржам компири

Ретко нешто да утнам кога готвам,доволно да видам рецепт и начин на подготовка без да запишувам и без проблем го правам.Дома во последно време сме на полуготови или замрзнати продукти,зеленчуци,салати,овошје.Немам време да месам тесто за пица,да чекам да кисне,или кори да сукам,купувам готови,полупечени,замтзнати.
Последното ,,дело на кое работев е оваа торта,за мојот 26 роденден.Мислев да нарачам,но по наговарање од една другарка дека било поинтересно дома да ја направам,решив јас да си ја креирам.Цела табла јајца ставив,цела кујна во брашно ми беше.....на крај испадна нешто,и што е најважно се јадеше.А за декор......незнам,воодушевени беа сите,ја си викам кој си ме земе раат ке си пати.
DSC03545-1.jpg

DSC03548.jpg

знам да спремам крап со вино магдонос и лук, кременадли динстани со сос од павлака и печурки секако ориз со пилешко секаков вид месо да испечам со компири на половинка исечени одозгора со путер и сланина ммм тиквички и бабури полнети со мелено месо сармичка со повеќе месо и низ тавче да се брка неколку парчиња пушено месо да и даде посебен чмек на сармата знам повеќе врсти на салати руска , француска салата со макарони знам многу работи

Многу работи од нашата македонска кујна и што ке направам се е слатко:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom