Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Можи некој да ми кажи како се прај топло чоколадо?

Можи некој да ми кажи како се прај топло чоколадо?

па колку шо знам (а и не знам), ќе го купиш од маркет у прашок...остатокот од рецептата го пишуе на кутијата :). хахахахах тоа ја би го направила...може некој знае нешо боље да предложи :P

Па пиши рецепт :icon_lol:
брашно , млако млеко едно јајце и путер ставам во тестото и секако сол , битно е кога го печам не ставам масло него со брашно го посипувам долниот дел на плехот ;):D

брашно , млако млеко едно јајце и путер ставам во тестото и секако сол , битно е кога го печам не ставам масло него со брашно го посипувам долниот дел на плехот ;):D
Количината на рецептов = два прста сол:icon_lol:

Количината на рецептов = два прста сол:icon_lol:
хаха секако дека нее толку сол:P
200гр.-брашно
80мл.-млеко
1.-јајце
2 л. -путер и сол одприлика едно лажиче
и ти треба виршли пилешки обарени
Го месиш тестото и го правиш на мали парчиња како топче од безбол :D после зимаш сукало и го растегнуваш тестото скроз тенко ставаш една виршла и го моташ у ролна па го машкаш со млеко одозгора и се става сусам и ким па на 220 С се пече . само со брашно одоздола ништо друго ...:D хаха ако го разбра рецептов добро пошто неам поим од објаснување на рецепти што ми текне експериментирам и праам

Ништо не знам да готвам
- Само се надевам дека некат кога ќе се женам дека ќе знае да направи вкусно јадење по можност италјанска храна, да не треба конзерви да јадам или цел живот само по ресторани да јадам.

Јас знам да зготвам компири по рецептот на Џејми Оливер..
Ви ги препорачувам и на вас,пошо мнооооооооогу се убај..Прсти да излижееш.
А ја им додавам и тој зачинот што е од Маги..Па тоа све коа ќе се измешаа.Па па па..

Јас знам да зготвам компири по рецептот на Џејми Оливер..
Ви ги препорачувам и на вас,пошо мнооооооооогу се убај..Прсти да излижееш.
А ја им додавам и тој зачинот што е од Маги..Па тоа све коа ќе се измешаа.Па па па..
Давај ваму рецептот! :D

Шпагети, макарони, варени/пржени јајца, урда со јајца, пржени рибанчиња, пире + виршли, стек да испржам и палачинки направам.. и тоа е тоа колку да се снајдам и да се најадам кога нема никој дома знам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom