новите генерации ќе бидат порадикални
со една мисла ќе дишат
Македонија !!!
кој сдс кој вмро кој Албанци кој курци палци
:nenene:
со една мисла ќе дишат
Македонија !!!
кој сдс кој вмро кој Албанци кој курци палци
:nenene:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kasnakoski,Зборовите на Делчев се: (извини за илинденската азбука, ама така е напишано)
"Македонија вече има своја собствена с'дба. ....
Македонија има свои интереси и своја политика, тја принадлежи на всички македонци; којто копнее, којто работи да ја прис'едини к'м Б'лгарија или к'м Г'рција, тој може да се мисли за доб'р б'лгарин или доб'р гр'к, но не и доб'р македонец.
ТАК'В Б'ЛГАРИН ИЛИ ГР'К подд'ржа и вечнија раздор между балканските народи, които трјабва да живејат в братска дружба, за да б'дат по-штастливи.
МАКЕДОНИја ПРИНАДЛЕЖИ НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ,БЕЗ РАЗЛИКА НА РЕЛИГИИ, НАЦИИ И ЕЗИЦИ, в утрешна свободна Македонија и чрез неја ште се сдружат всички балкански народи. Беднијат македонски народ не се бори да смени едни господари с други, едни изедници с други, а се бори за свободата на Македонија, за своја народна република."
Има голема разлика, нели? Нема никаде српски, Србин. Дали е сега појасно?
A dali si ja gledal dramata "Sud" na Casule ili si ja cital?? Za koja ke naebese bajagi i koja prv pat bese dozvoleno da se prikaze po smrtta na Tito?Koga ke ja sogledash релевантностa ke razberesh mnogu raboti-posebno kade tebe ti e mestoto vo Makedoncite ili kaj makedonchinjata.
ps.dali administratorsko pravo e upotreba na navredi i vulgarnosti.??
protivpropaganda , дали знаеш кога и каде ги кажал Гоце тие зборови?
Ти барем велиш „не стануваше збор за цитат туку за парафразирање или попрецизно кажано, за усовршување и осовременување на Делчевото“, ама други дури ги стават зборовите како потпис и тврдат дека Делчев така кажал.
Kasnakoski,
....
Се надевам дека сега успеа да разбереш.:helou:
П.С.
Доколку немаш нешто друго на што да ми реплицираш од моето пишување прекини да тапавиш со прецизноста на изведената изрека, важи?
Kasnakoski,100% си во право. Само мислам дека треба да се расчисти се` од минатото и да се прифатаат некои необорливи вистини, колку и да е тешко тоа.
Поздрав!
Демек, тука е и Т. Александров..?////
Или НЕ......?
Па, нели гледаш дека имам копирано текст од некојси форум, а братчево веднаш да ме поправи "словенски" биле племињата.... Не биле на иста страна. А ни збор да каже зашто Солуњаните бегале низ "склавиниите македонски" а не во Атина, Драч, Цариград? Зошто сите Солунчани 50 години пред тоа чисто "словенски" зборувале?? Пу, пу не важи ништо од тоа.... Важно е што он прочитал негде.
Ебаве Васковците полни со дезинформации и глупи прашања...
Тој што симпатизерите на друга политичка партија и неутралните ги смета за немакедонци!Кој го дели Македонецот?
Тој што симпатизерите на друга политичка партија и неутралните ги смета за немакедонци!
За мене се Македонци сите што и' мислат добро на Македонија... И тие што се за некаков компромис (на пример: Груевски за двојна формула) и тие што воопшто не се за компромис... Различните ставови како да и' се помогне на Македонија, никако не смее да ги подели луѓето на Македонци и немакедонци...за тебе македонец е оној што сака да го смени името на државата???
правам, затоа што јас сум Александар и само Александар, името на мојата држава е Република Македонија и така и ќе остане,За мене се Македонци сите што и' мислат добро на Македонија... И тие што се за некаков компромис (на пример: Груевски за двојна формула) и тие што воопшто не се за компромис... Различните ставови како да и' се помогне на Македонија, никако не смее да ги подели луѓето на Македонци и немакедонци...
Токму таква поделба правиш и ти во твојот пост!