Кој го дели Македонецот?

новите генерации ќе бидат порадикални
со една мисла ќе дишат
Македонија !!!
кој сдс кој вмро кој Албанци кој курци палци
:nenene:

Зборовите на Делчев се: (извини за илинденската азбука, ама така е напишано)

"Македонија вече има своја собствена с'дба. ....
Македонија има свои интереси и своја политика, тја принадлежи на всички македонци; којто копнее, којто работи да ја прис'едини к'м Б'лгарија или к'м Г'рција, тој може да се мисли за доб'р б'лгарин или доб'р гр'к, но не и доб'р македонец.

ТАК'В Б'ЛГАРИН ИЛИ ГР'К подд'ржа и вечнија раздор между балканските народи, които трјабва да живејат в братска дружба, за да б'дат по-штастливи.
МАКЕДОНИја ПРИНАДЛЕЖИ НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ,БЕЗ РАЗЛИКА НА РЕЛИГИИ, НАЦИИ И ЕЗИЦИ, в утрешна свободна Македонија и чрез неја ште се сдружат всички балкански народи. Беднијат македонски народ не се бори да смени едни господари с други, едни изедници с други, а се бори за свободата на Македонија, за своја народна република."

Има голема разлика, нели? Нема никаде српски, Србин. Дали е сега појасно?
Kasnakoski,
А море дете, немој толку лесно да фрлаш обвинувања и гледај да читаш повнимателно.
Зарем не успеа да сфатиш дека не стануваше збор за цитат туку за парафразирање или попрецизно кажано, за усовршување и осовременување на Делчевото. Ако Делчев, на времето, не ги спомнал србите бидејки во тоа време не биле битни денес и те како се битни. Иако србите се пријателски настроени (во споредба со останатите соседи) сепак и тие си имаат свои душегуби, нели? Да не го спомнам и фактот дека сеуште имаме население кое ги поистоветува србите со СФРЈ и имаат желба за повторен заеднички живот.
Патем да прашам: Да не ти смета нешто во тоа што се вклучени и србите како делачи на македонците?

protivpropaganda , дали знаеш кога и каде ги кажал Гоце тие зборови?
Ти барем велиш „не стануваше збор за цитат туку за парафразирање или попрецизно кажано, за усовршување и осовременување на Делчевото“, ама други дури ги стават зборовите како потпис и тврдат дека Делчев така кажал.

Koga ke ja sogledash релевантностa ke razberesh mnogu raboti-posebno kade tebe ti e mestoto vo Makedoncite ili kaj makedonchinjata.
ps.dali administratorsko pravo e upotreba na navredi i vulgarnosti.??
A dali si ja gledal dramata "Sud" na Casule ili si ja cital?? Za koja ke naebese bajagi i koja prv pat bese dozvoleno da se prikaze po smrtta na Tito?
Ili toa go nemavte vo Kumanovo?

Jas sum slusal deka e napisana mosne odamna, a deka e sugerirano da bide uapsen avtorot poradi nenarodni dejanija...no za sreka, ne e ibjavena, unistena e, do docnite 70-ti koga e repecati i postavuva.

Nejse, vo skeoj slucaj, xza tebe site se krivio i koravi, samo ti si praviot.

E znaes koj taka misli??
Samo ludiot!

P.S. Pojasen primer od delba na makedonec od tebe Gancev nema, ti gi delis makedoncite na eden (ti) i ostanatite kako predavnici, udbasi i slicno.

Ne li ti e jasno deka ako site ti se krivi, a smo ti se mislis za prav deka vsusnost ne si?!

Кој го дели а..... интересно прашање, ја би рекол оние што сакат да го владејат. Радвој па владеј, на дело прикажано

protivpropaganda , дали знаеш кога и каде ги кажал Гоце тие зборови?
Ти барем велиш „не стануваше збор за цитат туку за парафразирање или попрецизно кажано, за усовршување и осовременување на Делчевото“, ама други дури ги стават зборовите како потпис и тврдат дека Делчев така кажал.

Kasnakoski,
Ај уште еднаш ќе се обидам да ти објаснам.
Извади си ја главата од минатото и почни да живееш во современиево!!! Делчев си кажал што си кажал и важи за неговото време. Од тогаш до денес работите, верувај, се промениле.
Делчев си останува со своето место во историјата, со сета почит и чест кон него.
Сегашните генерации на македонци си имаат свои проблеми со кои мораат да се соочат и ако не се свртат кон сегашноста и останат закопани во минатото тогаш таму ќе ни биде местото, во минатото!!!
Патем, неговите зборови веќе се народна вредност на која можат сите следни генерации на македонци да градат. Значи да градат, а не да останат затапени во едно минато време.

Се надевам дека сега успеа да разбереш.:helou:

П.С.
Доколку немаш нешто друго на што да ми реплицираш од моето пишување прекини да тапавиш со прецизноста на изведената изрека, важи?

Kasnakoski,
....

Се надевам дека сега успеа да разбереш.:helou:

П.С.
Доколку немаш нешто друго на што да ми реплицираш од моето пишување прекини да тапавиш со прецизноста на изведената изрека, важи?

100% си во право. Само мислам дека треба да се расчисти се` од минатото и да се прифатаат некои необорливи вистини, колку и да е тешко тоа.
Поздрав!

100% си во право. Само мислам дека треба да се расчисти се` од минатото и да се прифатаат некои необорливи вистини, колку и да е тешко тоа.
Поздрав!
Kasnakoski,
Ние, македонците, го немаме тој луксуз да имаме чиста и јасна историја бидејки со векови други ни ја уредувале и пишувале. Дури и денес имаме потешкотии да разбереме кој јунак ни бил херој, а кој јунак ни бил душман и дали бил. Едни велат едно, други велат друго. Дури и тие кои се платени да ги мислат тие работи не можат да се сложат бидејки историјата, за нас македонците, е повеќе во служба на пропагандата и поделбата отколку на вистината.
Не велам дека треба да ја занемариме историјата, напротив. Велам дека нашата најголема слабост е иницијативноста, економска и општествена. Првин да си ги реализираме тие работи потоа лесно ќе ги средиме другите несредени работи.
Гладен стомак не мисли на идеали, да знаеш.

Демек, тука е и Т. Александров..?////
Или НЕ......?
Па, нели гледаш дека имам копирано текст од некојси форум, а братчево веднаш да ме поправи "словенски" биле племињата.... Не биле на иста страна. А ни збор да каже зашто Солуњаните бегале низ "склавиниите македонски" а не во Атина, Драч, Цариград? Зошто сите Солунчани 50 години пред тоа чисто "словенски" зборувале?? Пу, пу не важи ништо од тоа.... Важно е што он прочитал негде.
Ебаве Васковците полни со дезинформации и глупи прашања...

Смири тоа комплексите, лоши се по здравје!

Братчето не те поправа тебе туку го корегирав цитатот од Каменијат кој сум го видел во оригинал на грчки. Тој што ќе го види цитатот во превод треба да знае како е во оригиналот и тоа важи за сите цитати било каде!

Запто Солунјаните бегале низ Склавиниите не е мој интерес и немам што тука да додадам. Ти објасни ако ти е битно.

Не е важно што сум прочитал туку каква е вистината и тоа не треба да ни смета!

Ајдее, и на темава успеавме да се срчкаме?

Словени, Васковци...етикети...Nice

Тој што симпатизерите на друга политичка партија и неутралните ги смета за немакедонци!

за тебе македонец е оној што сака да го смени името на државата???
за мене не е!!!

за тебе македонец е оној што сака да го смени името на државата???
За мене се Македонци сите што и' мислат добро на Македонија... И тие што се за некаков компромис (на пример: Груевски за двојна формула) и тие што воопшто не се за компромис... Различните ставови како да и' се помогне на Македонија, никако не смее да ги подели луѓето на Македонци и немакедонци...
Токму таква поделба правиш и ти во твојот пост!

За мене се Македонци сите што и' мислат добро на Македонија... И тие што се за некаков компромис (на пример: Груевски за двојна формула) и тие што воопшто не се за компромис... Различните ставови како да и' се помогне на Македонија, никако не смее да ги подели луѓето на Македонци и немакедонци...
Токму таква поделба правиш и ти во твојот пост!
правам, затоа што јас сум Александар и само Александар, името на мојата држава е Република Македонија и така и ќе остане,
за доброто на државата за влез во ЕУ и Нато треба да се исполнат нормите кои тие ги бараат без името, идентитетот и јазикот
дали Еу и Нато треба селектираат партнер по име или по квалитети кои ги нуди тој партнер???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom