- Член од
- 5 август 2007
- Мислења
- 3.622
- Поени од реакции
- 2.699
Кога го прочитав насловот на темата, прво што ми падна да одговорам е првиот твој болд, ц ц ц ме претркаНавидум глупо прашање,кој би можел освен ние самите,но дали е така?
Разговарајќи со луѓето околу мене,доаѓам до константација дека сите бараат оправдувања за она што го погрешиле,односно се обидуваат да ја исперат својата совест префрлајќи или делејќи ја вината.
Вие што мислите?

Е сега, многу клучен ти е вториов болд за постот што ми е цитиран подолу. Значи прво да ти одговорам на третиов болд долу: се обидуваат да ја исперат својата совест префрлајќи или делејќи ја вината. - ете затоа не идат да се извинат и да ја признаат грешката.
И за последново (морав со црвено, ми снема болдАко ние сме самите криви за сопствените грешки,тогаш автоматски останатите се за нивните грешки,зошто тогаш не дојдат да се извинат и да ја признаат грешката во очи?
Кога некој друг ти ја префрла вината,тогаш вистината сигурно има две страни,онаа во нашите очи и онаа во туѓите.Кој ќе пресече?
) Значи, пак ќе се послужам со твој зборови. За да ја префрлиме вината постојат 2 причини. Едната е да си ја испериме својата свест, а другата е да веруваме дека сме во право, и во тој случај не станува збор за НАШИ грешки (нормално според нас) туку на другите(ова е веќе друга тема, кај што можи да се зборува на долго и на ширко).И да ти одговорам на последното прашање, врти сучи, секогаш сами си пресекуваме(али во секој случај мислам дека последново прашање не е во конотација со темава, овде веќе се преминува во друга насока, односно кој е во право кој е во криво)

Сума сумарум, сама си праша, сама си кажа, а нас туку не матосуваш овдека
:back: