Кој е виновен за нашите грешки?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Навидум глупо прашање,кој би можел освен ние самите,но дали е така?
Разговарајќи со луѓето околу мене,доаѓам до константација дека сите бараат оправдувања за она што го погрешиле,односно се обидуваат да ја исперат својата совест префрлајќи или делејќи ја вината.
Вие што мислите?
Кога го прочитав насловот на темата, прво што ми падна да одговорам е првиот твој болд, ц ц ц ме претрка :)
Е сега, многу клучен ти е вториов болд за постот што ми е цитиран подолу. Значи прво да ти одговорам на третиов болд долу: се обидуваат да ја исперат својата совест префрлајќи или делејќи ја вината. - ете затоа не идат да се извинат и да ја признаат грешката.
Ако ние сме самите криви за сопствените грешки,тогаш автоматски останатите се за нивните грешки,зошто тогаш не дојдат да се извинат и да ја признаат грешката во очи?
Кога некој друг ти ја префрла вината,тогаш вистината сигурно има две страни,онаа во нашите очи и онаа во туѓите.Кој ќе пресече?
И за последново (морав со црвено, ми снема болд :) ) Значи, пак ќе се послужам со твој зборови. За да ја префрлиме вината постојат 2 причини. Едната е да си ја испериме својата свест, а другата е да веруваме дека сме во право, и во тој случај не станува збор за НАШИ грешки (нормално според нас) туку на другите(ова е веќе друга тема, кај што можи да се зборува на долго и на ширко).
И да ти одговорам на последното прашање, врти сучи, секогаш сами си пресекуваме(али во секој случај мислам дека последново прашање не е во конотација со темава, овде веќе се преминува во друга насока, односно кој е во право кој е во криво):toe:

Сума сумарум, сама си праша, сама си кажа, а нас туку не матосуваш овдека :) :back:

Сам што ке си направиш никој друг неможе да ти направи! лошо или добро сеедно.
за мои грешки сум крив лично јас!
ако сум у група некоја која има погрешено нешто делиме кривица поедеднакво сите! не секогаш е вака али во најлест случај да.

Грешките сами си ги правиме и ке мора сами да си исправиме.
Доколку згрешиме премногу мораме да бараме некој на кој ке ја префрлиме вината
пошто така полесно ке се осекаме....највероватно

да се направи грешка е човечки, а да се префрли вината на друг - тоа покажува добри менаџерски способности..:)

Што е важно кој е крив ако она што не врзува е вистинско? Ќе се помине преку се. Ако не е вистинско ќе си бидеме ем криви, ем другиот ќе ни биде крив, и никаква полза од сето тоа.

Бол је јача и од истине
нисмо криви ни за победе, ни поразе
ми смо јачи и од судбине
нама нико ништа не може

:wink:

Колку и да ми е тешко, никогаш не ги обвинувам другите за моите постапки и грешки. Се што правам, правам бидејќи самата така сакам, а не бидејќи некој ме приморува, така што не можам да обвинам некого дека сум погрешила поради него.

За нашите грешки виновни се другите, но бидејќи нам ни се случуваат затоа ги викаме наши грешки. (Бисер)

Јас ами кој друг... сама се си правам...после си кукам во себе... и пак истотот го правам и никогаш ништо не научив од грешките ( as usual ):uvo:

Сам сум си крив, нормално, но често се перам на судбината. :D

Секогаш некој друг ни е крив..Секогаш ја префрлуваме вината на некој друг..
Само за да си ја скриеме нашата..
Сепак, знаеме кој е вистинскиот кривец за нашите грешки - самите сме си криви..
:tapp:

Од кај да знам:toe:

Нашата претерана самоувереност, која не тера, нејзината самоувереност да ја амнестираме со туѓа несамоувереност, заради тоа што нашата самоувереност е претерано самоуверена во себе, па секогаш верува дека туѓата несамоувереност е виновна за нејзината претерана самоувереност.

За МОИТЕ грешки, јас сум си крива. Затоа и не прифаќам совети од никого, за да бидам сигурна дека сум згрешила по сопствено расудување, а не по туѓо.

Од друга страна, за НАШИТЕ грешки, ТОЈ е крив, секогаш. :)

Луѓето се кукавици. Незнам зошто кукавиците се викаат кукавици, кога понавредливо за нив би било доколку ги нарекуваме луѓе.
Сите верници или преведено околку 90% од популацијата за грешките се вади со зборовите и помислава - ТАКА БИЛО ПИШАНО :tapp: ТАКА ТРЕБАЛО ДА БИДЕ :tapp: ТАКА САКАЛ ГОСПОД:tapp:. Господ нема никаква врска со вашата глупост и непромисленост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom