Кој е вашиот музички идол?

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandarreal
  • Време на започнување Време на започнување
Сите биле од Еминем фасцинирани :cuc:.
Онтопик: Freddie Mercury, несомнено го ставам на прво место. Потоа би следувале James Hetfield и цела група Dream Theater. Пописмени музички од овие, амин.

Пол Стенли, Ерик Кар, Фреди Меркјури, Џин Симонс, Питер Крис, Ејс Фрели, Марк Сент Џон, Брус Кулик, Вини Винсент, Томи Тајер, Ерик Сингер.

Првите тројца ми се all-time фејворит, другите онака.

Па идол неможам да речам за некој дека ми е,ама од денешнице музичари би го издвоила Robbie Williams поради повеке причини:гласот,неговите песни а пред се поради атмосферата на неговите концерти,има некоја поврзаност со публиката што ретко може да се види кај другите пејачи.

Дечково на аватаров, неверојатен поет кој пишуваше и пееше за светот онака како што го гледа, човек кој со своите стихови стана херој на работничката класа и на антивоеното движење во САД во 70-тите.

За него играта на зборови беше најлесна работа на светот а неговите песни го издржаа тестот на времето, и ден денес луѓето уживаат во нив. Далеку пред своето време, Јohn Lennon...

Hmm, pa ne znam imam poveke golemi idoli, ama naj naj od site, se razbira: Tose Proeski.

Немам еден, имам повеќе ама ќе ги одберам само најдобрите и ќе ги поделам во три категории :icon_bigg :

Текстописец: Ѓорѓе Балашевич

Дефинитивно цар. Му нема рамен. Во неговите текстови може да се пронајде секој и имаат душа текстовите. Не се тешко сварливи. Кажува сé јасно и едноставно и сето тоа поткрепено со едноставни и допадливи рими. Навистина прекрасни текстови.

Вокал: Фреди Меркјури

Имав повеќе фаворити на местово ама сепак Фреди е еден и единствен.

Гитара: Zakk Wylde

Екс-гитаристот на Black Label Society и Ози Озборн. Вистински виртуоз со гитара.

GuitarSchool09-1993_Chuck.JPG

Не мора да објаснувам зашто! Тие што знаат кој е знаат и зашто ми е идол!

Цела група AC/DC..Дејвид Ковердејл....Фреди Меркјури...и Тоше Проески.

Тоше Проески, цела група Д Продиџи.

Роџер Ватерс од Пинк Флојд. Чуден човек, има неверојатен осет за музика, а албумот The Wall што најголем дел е негово дело и негова приказна би рекол е неповтолив и ми е меѓу омилените.

ја иам тројца
1805942_450x253.jpg

мислам алал да му е за се

080512_remmel_dw_berlin_berlin.jpg

поненормален го нема :)

jean-michel-jarre.jpg

еенд да кинг

итн.итн.итн.

Dr.Dre (NWA) самото име кажува

Последно време и Mikael Åkerfeldt од (Opeth, BloodBath) пеачот ми станува идол. Бидејќи како човек и како појава е многу ненормален, едноставно човекон има смисла за живеење.

19opeth_tp02.jpg

Back
На врв Bottom